Het is alweer 21 december, wat betekent dat het vandaag de 21e dag van de BAK is! Het kan goed dat een van jullie nu denkt, BAK, wat is dat nou weer? Daar heb ik twee antwoorden op. Een: heb je onder een steen geleefd de afgelopen vier jaar?! Twee: BAK staat voor Boekenadventskalender, een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door Emmy van Zon en Maan. Tijdens de gehele maand december is er elke dag een winactie op haar blog te vinden. Soms vraagt ze een andere blogger om een winactie van haar over te nemen, en vandaag heb ik die eer!

Kunnen we ook even waarderen hoe mooi deze banner is?! Punten voor Emmy en haar illustrator skills.
Kunnen we ook even waarderen hoe mooi deze banner is?! Punten voor Emmy en haar illustrator skills.

Ik vind het toch wel heel erg cool dat de BAK vandaag op mijn blog is. Hij wordt al vier jaar georganiseerd, ik doe zelf al drie jaar mee, dit is het tweede jaar dat ik tijdens december blog, en dus de eerste keer dat de BAK All The Feels bezoekt. Ja, ik heb ontzettend mijn best gedaan op dat bruggetje. Als je je afvraagt waarom dit stukje tekst er is, dat ga ik je vertellen. Ik doe een soort experimentje. Ik vraag me af hoeveel mensen werkelijk de hele tekst bij een winactie lezen. Daarom, als je dit leest, zet in je reactie, naast het antwoord op de winactie vraag, wat het beste boek is dat je in 2016 gelezen hebt. Ik ben benieuwd!

Vandaag maak je kans op een van de twee exemplaren van Magisterium – De IJzerproef! Ja, dat las je goed. Vandaag maak je niet een, maar wel twee keer kans op het eerste deel in de Magisterium serie van Holly Black en Cassandra Clare! Deze winactie wordt mogelijk gemaakt door uitgeverij Moon, dus even een applausje voor hen! Uiteraard ook even een applausje voor Emmy voor de organisatie. Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen, maar het beloofd een beetje als Harry Potter te zijn, dus sign me up!

De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
1: Vertrouw nooit een tovenaar
2: doe nooit mee aan de IJzerproef
3: Ga nooit naar het Magisterium

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…

Wat moet je doen?

2016 was voor velen nou niet bepaald een goed jaar. Naast politieke drama’s zoals de Brexit en Trump die president werd zijn er ook meerdere aanslagen geweest, waren er shootings in de Verenigde Staten en stierven er een aantal geliefde sterren. Tussen al deze narigheid is het naar mijn mening belangrijk om te proberen om positief te blijven. Daarom is wat je moet doen om een van deze twee mooie hardcovers te winnen erg simpel.

Noem iets goeds dat jou is overkomen in 2016.

Dat is het. Laat een reactie achter met iets goeds dat gebeurde in 2016. Dit mag alles zijn. Zo kreeg ik dit jaar mijn VWO diploma, ben ik begonnen aan een universitaire studie die ik super leuk vind, kreeg ik mijn eerste baantje, heb ik mijn favoriete auteur (Becky Albertalli) ontmoet, heb ik de eerste verjaardag van All The Feels meegemaakt, ben ik 16 geworden, etc. Er bestaat geen fout antwoord. Laat een reactie achter voor 29 december, en wie weet win jij een van de twee exemplaren van Magisterium – De IJzerproef!

20 Comments

 1. Anouk de Jong

  2016 was voor mij juist een heel goed jaar! Ik heb dit jaar mijn bachelor Geneeskunde gehaald en ik ben toegelaten tot de researchmaster Neuroscience (waarna ik weer verder ga met geneeskunde). Daarnaast ben ik voor het eerst op vakantie geweest met mijn vriend, naar Griekenland!
  Ik heb subscription boxes ontdekt via een harry potter site. Toen ontdekte ik booktube en vanuit hier goodreads. Nu ben ik al een tijdje lid van een hele leuke, gezellige boekclub en lees ik een stuk meer dan de studiejaren hiervoor :-). Ik ben nu ook steeds meer bezig met bloggen en andere bloggers volgen. Superleuk!

 2. Ik kreeg in 2016 te horen dat ik in Riga mag gaan studeren! Woehoewww! Daar ben ik natuurlijk superblij mee, want Riga stond bovenaan mijn lijstje. Nu het nog maar enkele kleine weekjes te gaan is, ben ik natuurlijk constant in de wolken ?

 3. Anne

  Ik heb dit jaar ontdekt dat goodreads, bookstagram, boekbloggers en booktube bestaan en hier ben ik nubdagelijks een paar uur aan kwijt ;).

  Het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen was wij leugenaars.

 4. Y

  Dit jaar ben ik begonnen met een Bookstagram account, wat ik in het begin nog een beetje eng vond.. Maar later zag ik de lol dr in, en nu zit ik in een ‘dm-groep’ met 5 superleuke andere meiden! Boeken brengen mensen bij elkaar hihi ;p

 5. sabrina wannet

  Dit jaar ben ik ernstig ziek geweest eb wou mijn zorgverzekering mijn levensreddende middel niet betalen. Het goede dat hieruit kwam is dat het Top ziekenhuis mij uit eigen zak behandeld heeft en hiermee mijn leven heeft gered :D. Verder heb ik ondanks 6 maanden afwezigheid een vast contract gekregen bij mijn werk als postbezorger bij postnl en mocht ik gwn over naar de 2de klas van het HBO terwijl jaar 1 nog niet is afgerond dus ben ik super blij. Mocht ik dit boek winnen dan sluit ik dit jaar dol gelukkig af.

 6. Saartje Ndangi

  2016 was voor mij een niet te vreten taart met een rotte kers op men mama stierf men tante stierf men man kwam en is nog voor lange tijd in het ziekenhuis maar de steun en liefde van men zoon daarbij heeft ons dichter bijeen gebracht en ook het besef dat mensen kunnen ziek worden heeft mij en men man nog dichter bijeen gebracht. Liefde overwint alles dat was een goed ding aan 2016 en de boekenbeurs Antwerpen waar je veel favoriete auteurs ontmoette was heel fijn. Het beste boek dat ik las dit jaar was zout van de zee

 7. chantal

  Ik kon 4 maanden niet naar school wegens oververmoeidheid en bijkomende klachten, maar ik ben toch bijna cum laude geslaagd voor mijn gymnasium diploma en ik studeer nu fulltime rechten aan de Radboud Universiteit!

 8. Inge

  Lekker late reactie maar boeiend, want ik wilde gewoon even zeggen dat ik echt vet graag een Becky-boek wilde noemen bij beste boek, maar hij eerste boek dat binnenschoot was Kids of Appetite, want dat vond ik echt een ingenious mooi boek. Maar 2016 was tof om het vet veel Becky-fangirling was, dus dan is het weer goed (plus, David is een bestie, dus het mag) (oh, en ik doe dus niet mee want ik heb hem al gelezen) (ja, ik wilde dus alleen even zeggen dat KoA het won van Becky, I’m such a bad person)

 9. Dionne

  Pfoe dat is een lastige, het positieve van dit jaar is dat ondanks alles ik nog steeds aan het vechten ben en in deze periode veel vrienden online heb gemaakt 🙂 Zonder hun had ik het niet gered en daar ben ik dan ook dankbaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.