ikbeneenkraai2Hallo allemaal, mijn naam is Matthias. Eline, de schrijfster van deze blog, vroeg me of ik voor de gelegenheid van de De Kraaien blogtour even een praatje wilde komen houden. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. De afgelopen weken hebben een aantal bloggers stukken geplaatst in het teken van Kraai en Koninkrijk, het nieuwe De Kraaien boek van Leigh Bardugo. Dit nieuwe boek gaat over de leden van de Droesem, en ook ik ben weer van de partij. Voordat ik iets ga zeggen over Eline’s opdracht wil ik eerst even terugkijken op de vorige stops van de blogtour.

In week 1 vertelde Kaz a.k.a. Emmy van Zon en Maan ons welke eigenschappen een Kraai zoal moet hebben.

In week 2 liet Inej a.k.a. Joost van NerdyGeekyFanboy ons zien een Kraai eruit dient te zien.

In week 3 leerde Nina a.ka. Melisa van Booknuts ons hoe je een echte neppe Kraaien tattoo bij jezelf kan zetten.

In week 4 deelde Jesper a.k.a. Thyrze van Infinite Stories haar favoriete quotes uit List en Leugens, het eerste boek in de De Kraaien duologie.

In week 5 maakte Wylan a.k.a. Esmee van Leesmee een playlist voor LIist en Leugens.

En in week 6 krijgt Matthias a.k.a. Eline de kans om haar leven als Grisha vast te leggen.

Persoonlijk ken ik Eline niet zo goed, maar ik heb wel door dat ze nooit voor de makkelijke weg gaat. Voor deze opdracht had ze een stukje kunnen schrijven of een foto kunnen bewerken om te laten zien hoe zij ermee om zou gaan als ze ineens een Grisha was,  maar voor Eline waren dit allemaal geen geldige opties. Bij zo’n opdracht kun je volgens haar maar een ding doen; een dramatische speelfilm maken.

Ik kan je wel proberen uit te leggen wat er zoal in deze film gebeurt, maar dat gaat gewoon niet lukken. Je moet het maar voor jezelf zien.

Mijn werk zit er nu op. Ik geef bij deze het woord aan Eline.


Dank je wel, Matthias!

Was dat niet heerlijk dramatisch?! Indah en ik hebben ontzettend veel lol gehad tijdens het filmen hiervan. Dat kun je wel zien aan de enorme hoeveelheid bloopers. Misschien maak ik nog wel eens een blooper filmpje, want sommigen hiervan zijn te mooi om niet te delen.

Maar dat was dus de Blogtour! Ik vind het toch wel gek dat het voorbij is, hoor. De afgelopen weken hebben we samengewerkt en zijn we echt Kraaien geworden. Daarom wil ik Emmy even bedanken voor het opzetten van deze blogtour, mijn medekraaien Joost, Melisa, Thyrze en Esmee, en uiteraard Blossom Books voor de samenwerking om deze blogtour mogelijk te maken.

Ik voel me vereerd dat ik deel heb mogen uitmaken van zoiets cools, en nog vereerder dat ik mezelf nu een Kraai mag noemen. Ik heb intens van de afgelopen weken genoten, en ik hoop dat jullie deze tour even leuk vonden als ik.

-Eline a.k.a. Matthias a.k.a. Grisha Eline a.k.a. een Kraai

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.