Deze post is iets anders dan gebruikelijk. Geen boeken of TV-series om te bespreken. Gewoon even een blogje om terug te kijken op het afgelopen jaar, aangezien ik vandaag zeventien ben geworden!

2016 was een jaar waar ik al heel lang naar uitkeek. Zoals jullie misschien wel weten heb ik klassen overgeslagen op de basisschool, dus nadat ik mijn laatste groep oversloeg wist ik al dat ik in 2016 16 zou worden, eindexamen zou doen, zou beginnen met studeren, en dat de olympische zomerspelen zouden zijn. In die volgorde ook. Sindsdien is 2016 een beetje een doel geweest voor me. Onbewust was ik er toch heel erg mee bezig. Dus toen 2016 tot een einde kwam viel dat doel ineens een beetje weg. De eerste week van 2017 was ik daarom heel erg verward. Waar moest ik nu naar uitkijken dan? Maar al snel realiseerde ik me dat een jaar om naar uit te kijken helemaal niet nodig is. Ik heb een paar dingen op de planning staan waar ik heel erg veel zin in heb, en die ik allemaal als zeventien-jarige mag gaan meemaken! En dat is ook precies wat ik zo leuk vind aan verjaardagen. Vooruitkijken naar het volgende jaar, maar ook terugblikken naar wat je allemaal bereikt hebt. Daarom bij deze een rijtje met een aantal mijlpalen die ik dit jaar heb mogen meemaken!

Mijn favoriete auteur ontmoet

Je zou toch bijna vergeten dat ik Becky Albertalli ontmoet heb. Wow, wat was dat mooi. Ik heb Becky twee keer geknuffeld, ze heeft al mijn boeken gesigneerd, en ze heeft mijn fan-fiction meegenomen en uiteindelijk gelezen. Ik heb zo veel liefde voor Becky, het is echt niet normaal.

Eindexamen gedaan

Dit was toch even een dingetje. Ik keek heel erg tegen de eindexamens op, aangezien je je drie uur lang moet concentreren op een toets. Gelukkig ondervond ik dat ik dat eigenlijk best goed kan, en dat ik als ik eenmaal in de zone zit er helemaal voor ga. Ik ben net niet cum laude geslaagd, waar ik nog steeds bitter over ben, maar ik heb het weten te accepteren. En daarnaast, in lotingsklasse B zitten i.p.v. A maakte geen enkel verschil, want ik ben gewoon zonder problemen ingeloot.

Mijn eerste baan

Na mijn eindexamens begon ik redelijk snel aan mijn allereerste echte baan. Okay, ik heb bijles gegeven en jarenlang opgepast, maar dat telt toch niet echt. Voor het eerst had ik een baas en een werkrooster en collega’s en een loonstrookje, en het was even flink wennen. In de zomer van 2016 heb ik heel veel gewerkt, en ik ben best trots op alles wat ik nu weet van kinderboeken.

Olympische Zomerspelen

Sinds ik een jaar of acht ben keek ik al uit naar deze Olympische Spelen. Beetje jammer dus dat we precies ten tijde hiervan op vakantie waren, en je in Duitsland geen NOS kan ontvangen. Ik heb bijzonder weinig van de spelen gezien, helaas, maar heb het via de nieuwsapp natuurlijk op de voet gevolgd.

De universiteit

In september begon ik met studeren. Wow, wat vond ik dat spannend! Ik ga nog een blogje schrijven voor iedereen die nu in 6 VWO zit en hier stress om heeft, dus stay tuned! Ik kan in ieder geval al zeggen dat het veel minder eng is dan je denkt, en dat alles eigenlijk ontzettend meevalt. Maar daarover later dus meer.

Prometheus

Tijdens de intro-week van de universiteit Leiden ben ik lid geworden van een studentenvereniging! Prometheus is de culturele vereniging van Leiden, en het is echt een van de mooiste groepen mensen die je ooit hebt gezien. Bij Prometheus houden ze van lezen, moeten ze glimlachen om mijn obsessies met dingen in plaats van dat ze het raar vinden, en drinkt eigenlijk bijna niemand alcohol. Het is een heel bijzondere groep, en ik ben zo ontzettend blij dat ik ze gevonden heb.

The Upside of Unrequited

Becky Albertalli organiseerde een enorme wedstrijd om een ARC van haar nieuwe boek te winnen, en wonder boven wonder hebben Inge en ik gewonnen! Ik heb het boek al gelezen, en er ultiem van genoten. Wat een geweldig verhaal was dat. Op 23 april komt hij uit in het Nederlands, de Voordelen van Onbeantwoorde Liefde, en ik raad het iedereen aan om het te kopen!

Dioraphte Literatour Prijs Jury

Ik vergat het zelf bijna, maar dit jaar was ik jurylid van de Dioraphte Literatour Prijs! Ik heb alle genomineerde boeken moeten lezen om uiteindelijk in overleg met de andere juryleden een winnaar te kiezen. Het was een interessante ervaring, en het was toch cool om een keertje mee te maken. Ook mocht ik hierdoor de prijs voor beste Nederlandstalige boek uitreiken op YALBal. Dit ging niet helemaal als geplanned, maar ik voelde me wel ontzettend cool op dat podium.

Boekverkoop Kinderboekenbal

Hoe leuk was dit??? Het Kinderboekenbal is een fenomenaal leuke avond. Naast dat er auteurs uitgenodigd zijn mogen er ook een hele hoop “normale” kinderen komen. Allemaal willen ze natuurlijk een handtekening van hun favoriete auteur, en daarvoor komen de ouders even een boek kopen. Het was een ontzettend gezellige chaos, en ik zou het zo nog een keertje doen!

Boekverkoop Best of YA sleepover

Ineens kregen we op werk een mailtje van de vertegenwoordiger van Best of YA binnen. Of we de boekverkoop van de Best of YA sleepover wilden doen, want de meiden van Best of YA vonden mij zo leuk. Nou, daar zeg ik geen nee tegen! Zaterdag en zondag ben ik aanwezig geweest op de sleepover. Zaterdag deed ik de boekverkoop samen met mijn baas, zondag mocht ik het helemaal alleen doen. Dat is iets wat ik nog nooit gedaan heb, dus dat was spannend maar ook erg leuk! Daarnaast mocht ik bij de marketeers blijven slapen, dus ik heb de sleepover toch een beetje meegemaakt.

Op kamers

Op de valreep ben ik een paar weken geleden op kamers gegaan. Ik wilde dit altijd doen terwijl ik nog zestien was, omdat iedereen altijd raar reageerde als ik zei dat ik het huis uit wilde. Het maakt me echt super vrolijk dat me dat is gelukt, en aangezien ik nog niet dood ben ga ik toch best aardig door als een volwassene.


Dat was het alweer! Ik heb best een hoop gedaan als zestienjarige, zie ik nu. Daardoor ben ik extra benieuwd wat zeventien me gaat brengen. Ik heb al een aantal dingen om naar uit te kijken en waar jullie snel meer over horen, dus ik denk dat zeventien even goed of misschien zelfs beter dan zestien gaat zijn. We zullen zien!

15 Comments

 1. Janneke

  Van harte gefeliciteerd het is een mooi jaar geweest. Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke studie je doet? Groetjes Janneke ( ik kwam je blog tegen via hebban volgens mij)

  1. Eline @ All The Feels

   Heyhoi, wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt! Ik studeer momenteel Criminologie aan de universiteit Leiden. Ik vond het echt super leuk, en ben echt blij met mijn studiekeuze! 😀

 2. Sylvia

  Paar daagjes later, maar als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je een fijne en gezellige dag gehad! Een mooi jaar! Wens je een zeker zo mooi nieuw levensjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.