De een houdt van ze, de ander haat ze. De meeste mensen weten echter niet eens dat ze bestaan, of in ieder geval niet wat de overkoepelende term is. Ik heb het natuurlijk over Disney Channel Original movies. Voor de mensen die dit niet weten: Een Disney Channel Original Movie is een film geproduceerd voor Disney Channel. Deze films hebben over het algemeen high school tieners in de hoofdrol, maar zijn wel echt terug te leiden naar de Disney sprookjes. Zo zijn deze films ontzettend voorspelbaar en hebben ze eigenlijk altijd een eind goed, al goed einde. Ondanks dat, misschien juist wel door dat, ben ik ontzettend fan van deze filmsoort. Daarom bij deze een lijst van mijn favoriete Disney Channel Original Movies. (Al deze films zijn los te kijken. De films die bij een TV serie horen heb ik buiten de lijst gehouden)

Dit is de eerste post in een serie posts over mijn favoriete films in verschillende categorieën. Als ik zeg dat ik een aparte smaak heb, dan meen ik dat ook.

High School Musical 1-3
Iconisch

Ik denk dat deze films ook meteen de meest bekende Disney Channel Original Movies zijn. Wat begon als een film alleen voor op TV groeide uit tot een ware klassieker. Iedereen van mijn leeftijd is opgegroeid met High School Musical, en ik ken maar weinig mensen die deze prachtige films niks vinden.

Plot: Troy weet duidelijk wat hij wil met zijn toekomst; basketbal. Als er een nieuw meisje op school komt verandert dit volledig. Hij valt voor haar, en door haar realiseert hij zich dat hij naast basketballen ook houdt van zingen. Maar gaan die twee samen?

Sharpay’s Fabulous Adventure

Aangezien de hele High School Musical serie het plot “zorg dat Sharpay datgene wat ze het meeste wil ontnomen wordt” heeft, is het alleen maar logisch dat Sharpay een solo avontuur krijgt. En, I mean, wie wil dat nou niet. Deze film is helemaal mooi, en Sharpay krijgt eindelijk de credits die ze verdient.

Plot: Sharpay gaat het maken op Broadway. Dat moet. Ze gaat naar New York voor een auditie, alleen gaan dingen niet helemaal zoals geplanned en wordt niet zij maar haar hond een ster. Ineens krijgt Sharpay niet meer de aandacht waar ze aan gewend is. Hoe gaat ze hier mee om? En wordt ze alsnog een ster?

Jump In!

Deze film is ontzettend ironisch voor iedereen die High School Musical 2 gezien heeft. Waar Corbin Bleu in HSM nog enthousiast zingt dat hij echt niet danst speelt hij in Jump in! een boxer die leert touwtjespringen. Maar ook echt next level touwtjespringen. Deze film is ontzettend geweldig. Zo heeft het naast Corbin Bleu ook Keke Palmer, en ontzettend veel trucjes. Het maakt me eindeloos gelukkig.

Plot: Izzy is een bokser. Altijd geweest, zal altijd zo zijn. Maar is dit wel zo? Als hij perongeluk in de wereld van Double Dutch verzeild raakt weet Izzy het niet meer zo goed. Blijft hij boksen om zijn vader blij te maken, of volgt hij zijn passie waardoor hij nou niet bepaald populair wordt?

Camp Rock 1 & 2

Een film met de Jonas Brothers en Demi Lovato. Dat kan gewoon niet meer fout gaan. Deze films hebben toffe liedjes, en zijn daarnaast gewoon ontzettend leuk. Het idee van een zomerkamp trekt ontzettend, en ik heb na het kijken van deze films altijd zin in de zomer.

Dit maakt me emotioneel

Ik heb de soundtrack van de tweede film op DVD, dus ik kan natuurlijk elk liedje woord voor woord meezingen.

Plot: Mitchie wil super graag naar Camp Rock, maar kan hier alleen komen als ze keukenhulpje wordt voor haar moeder, de kok. Ze verhult dit feit, wat natuurlijk alleen maar fout kan gaan. Maar de beroemde Shane Gray en zijn broers zijn op het kamp, dus Mitchie kan het zich niet veroorloven dat mensen te weten krijgen wie ze echt is.

Princess Protection Program

Vijf woorden. Demi Lovato en Selena Gomez. Deze film. Ik moet nog steeds spontaan lachen als ik aan de ijswinkel scène denk. Deze film was een en al mooiheid en ik mis acterende Selena en Demi ontzettend.

Plot: Rosalinda is prinses in een vredig koninkrijk, maar als een dictator de macht grijpt en haar probeert te ontvoeren moet ze vluchten. Om uit zijn handen te blijven moet ze het Princess Protection Program in, een programma waarbij ze bij een gezin wordt geplaatst waar ze kan onderduiken. Carter heeft hier helemaal geen zin in. Een verwend nest van een prinses die haar continu voor schut zet op school, nee bedankt. Zal het de dictator lukken om Rosalinda in handen te krijgen?

Starstruck

Deze film. Er is gewoon iets aan deze film dat hem ontzettend leuk maakt. Het is nou niet echt een realistische situatie, en eigenlijk gaat niemand echt goed om met wat dan ook, maar het is zo grappig als je je probeert voor te stellen wat er zou gebeuren als jij iemand zou ontmoeten die zo beroemd is.
Plot: Iedereen is fan Christopher Wilde. Iedereen, behalve Jessica. Het kan haar echt geen ene moer schelen wie hij is. Dus als ze elkaar ontmoeten laat het haar volledig koud. Juist daarom vindt Christopher haar interessant, maar Jessica wil niks met hem te maken hebben. Wint de aanhouder hier?


Dacht  je dat dit alles was? Fout! Dit zijn nog maar een paar van mijn favoriete Disney Channel Original Movies. Toen ik zei dat ik fan was maakte ik geen grapje. De volgende keer de rest!

10 Comments

 1. Superleuk blogje! Ik was ook groot fan van HSM vroeger <3. Ik zing 'I don't dance' nog regelmatig (wel in mijn hoofd, want anders kijken mensen me raar aan). Het plot van Jump in klinkt trouwens hilarisch :').

  1. Eline @ All The Feels

   I DON’T DANCE
   I KNOW YOU CAN
   NOT A CHANCE
   IF I COULD DO THIS, WELL, YOU COULD DO THAT
   BUT I DON’T DANCE
   HIT IT OUT OF THE PAAAAAAAARK

   Jump In! is zo prachtig, het is niet normaal. Alleen maar genieten de hele film lang, wow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.