Een tijdje geleden plaatste ik mijn eerste Favoriete Films post met een aantal van mijn favoriete Disney Channel Original Movies. Vandaag de rest van deze lijst!

Lemonade Mouth

Dit is met gemak een van mijn favoriete films ooit. Ik ken elk liedje uit mijn hoofd, ik kan een hele hoop van de tekst meepraten, en ik wacht nog steeds met smart op een deel twee dat toch nooit zal komen. Naar mijn mening zou deze film even populair moeten zijn als HSM, maar helaas is hij nogal underrated. Als je ooit niks te doen hebt zou ik het zeker aanraden om deze film te kijken!
Plot: Een groepje jongeren ontmoet elkaar tijdens het nablijven, en ze komen erachter dat ze samen muziek kunnen maken. Ze willen er niks mee doen, maar Stella heeft hen al ingeschreven voor een talentenjacht. Van het een komt het ander, en de band Lemonade Mouth is geboren. De directeur doet er echter alles aan om de band tegen te werken. Muziek en kunst boeien niet. Sport, daar gaat het om. Houdt de band stand tegen al deze tegenwerking?

Geek Charming

Wist je dat Sarah Hyland in een Disney Channel film heeft gespeeld? Nou, dat is dus deze. Met Sarah Hyland als populair meisje kan er eigenlijk weinig fout gaan. Daarnaast heeft deze film de ontzettend belangrijke message dat populariteit ook niet alles is, en is hij verder gewoon ontzettend grappig.

Plot: Om een filmwedstrijd te winnen besluit geek Josh om populair meisje Dylan te volgen en een documentaire over haar te maken. Hij leert hoe het echt is om populair te zijn, en hij begint zich af te vragen of populair zijn eigenlijk niet iets slechts is.

Frenemies
Dit is de enige GIF die ik kon vinden, EN HIJ HEEFT NICK

Ik moet je eerlijk bekennen dat deze film eigenlijk niet in dit rijtje thuishoort, maar ik kwam er onlangs achter dat een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Nick Robinson, die Simon Spier gaat spelen in de verfilming van Simon vs. Ik weet niks meer van deze film, behalve dat ik Nick toen dus echt een schatje vond. Ik bedoel, Nick’s plot is dat hij BFFs is met zijn hond. Wat wil je nog meer.

Plot: Drie vrienden gaan van vriend naar vijand en in sommige gevallen weer terug. Het zijn drie losse verhaallijnen die elkaar op sommige punten kruisen.

Radio Rebel
Dit was te mooi om niet te delen

Deze film maakt me gewoon ontzettend blij. Het idee van een geheim radioprogramma is op de een of andere manier heel erg spannend, en de eindeloze vraag of Tara ontdekt gaat worden of niet houd de kijker op het puntje van hun stoel. Maar het beste aan deze film zijn toch wel de belangrijke levenslessen. Disney Channel Original Movies zijn meestal erg subtiel met hun levenslessen, maar niet Radio Rebel. Die geeft gewoon gevraagd en ongevraagd aan iedereen die maar luisteren wil (of niet) advies. Het is echt prachtig.

Plot: Tara is verlegen en durft niet echt te praten. Tenminste, niet als zichzelf. Als ze alleen is, is ze Radio Rebel. Radio Rebel is een radiostation waarop Tara muziek en wijsheden deelt, terwijl niemand weet wie ze is. Terwijl de jacht op Radio Rebel intenser wordt, probeert Tara meer dan ooit haar geheim te bewaren terwijl ze goede radio blijft maken. Kan een jongen dit allemaal verpesten?

Let it Shine

Wat zo ontzettend leuk is aan deze film is dat bijna alle personages zwart zijn, en dat dit ook werkelijk onderdeel van het plot is. De cultuur wordt in beeld gebracht door bijvoorbeeld gospelmuziek in de kerk en rapbattles. Het maakt me ontzettend blij dat dit bestaat. En naast het feit dat dat allemaal mooi is en zo, is het plot ook nog eens geweldig.

Plot: Cyrus is een rapper die er alles aan doet om het te maken. Als jeugdvriendin Roxanne, die ondertussen een bekend zangeres is, een wedstrijd organiseert stuurt hij meteen een liedje in. Alleen denkt ze dat niet hij, maar zijn beste vriend Kris het lied heeft geschreven. Cyrus speelt het spelletje mee, waardoor er een ingewikkelde situatie ontstaat. Als hij het vertelt is hij in Roxanne’s ogen een leugenaar, als hij het niet vertelt zal hij nooit credit voor zijn werk krijgen. Wat zal Cyrus doen?

Disney’s Descendants

Ik moest er bij deze film even inkomen. Aangezien het een Disney Channel Original Movie is zijn de special effects en de kostuums nou niet echt je van het. Dat geeft echter niet. Door de manier waarop de personages geschreven zijn en het verdere verhaal leefde ik volledig met iedereen mee, en had ik oprecht stress voor het einde.

Plot: Ooit gedacht wat er gebeurt met de slechteriken in sprookjes? En wat er gebeurt als ze kinderen krijgen? Nou, deze kinderen zijn slecht. Erg slecht. Als vier van deze kinderen voor een project naar het goede koninkrijk Auradon  hebben ze daar helemaal geen zin in. Wat hebben zij te zoeken tussen al die goedzakken? Maar misschien zijn slechte plannen juist wel een stuk leuker als de slachtoffers niks terug kunnen doen.


Uiteraard zijn er nog een hele hoop Disney Channel Original Movies. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers Cheetah Girls of de Twitches. Twitches vond ik wel grappig, Cheetah Girls heb ik eigenlijk nooit gezien (ik weet het, super erg). Ook leuk waren Cadet Kelly (Met Hilary Duff!) en Pixel Perfect, maar die zag ik zo lang geleden dat ik eigenlijk niet echt meer weet wat ik er verder van vond.

Hebben jullie nog Disney Channel Original Movies gezien die niet op dit lijstje staan maar die ik wel echt moet zien? Ik hoor het graag!

8 Comments

  1. Inge

    YES! Ik was echt gaan huilen als Radio Rebel en Lemonade Mouth er niet bij zaten. Ik heb van al deze films alleen Descendants nog nooit gezien, dus dat moet asap want het klinkt te mooi. Cadet Kelly en Zenon (de eerste) zijn fantastisch en Cloud 9 is ook best okay (maar wel in de winter).

    1. Eline @ All The Feels

      Inge we hebben het echt meerdere keren over Radio Rebel en Lemonade Mouth gehad, natuurlijk staan ze op het lijstje. En ik wil Cadet Kelly echt graag nog een keer herkijken, ben benieuwd naar Cloud 9!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.