Eerder vandaag las ik bij Emmy de heldinnen booktag. Voor zover ik weet ben ik er niet voor getagged, maar hij leek me ontzettend leuk om te doen, dus daarom vul ik hem gewoon lekker in. Is dit een stiekeme manier om GIFjes te kunnen gebruiken, vraag je je af? Ja, ja dat is het.

  1. Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen

Cammie uit de Gallagher Girls serie. Ik wil ook spion zijn! Lijkt me zo mooi. Sowieso bak ik er niks van, maar als ik in Cammie’s plaats zou zijn dan zou ik op z’n minst skills hebben, denk ik?

 

2. Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?

Mare Barrowman uit Red Queen. Omg iedere keer als dat kind haar mond open deed. Stop gewoon met praten.

Update: Ik kom er net achter dat het Mare Barrow is, en ik kan het niet opbrengen om het te veranderen.

 

3. Welke heldin laat je volledig koud?

Er is eigenlijk maar 1 naam die meteen bij me op komt, en dat is die van Tessa Gray uit de Infernal Devices. Ik kan me oprecht geen enkele eigenschap van haar herinneren, behalve dat iedereen verliefd op haar is en dat haar ouders dood zijn. Maar dat is niet echt een eigenschap. Deze boeken waren veel te lang en verveelden me eigenlijk best erg.

4. Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?

Blue Sargent van de Ravenjongens! Blue heeft me echt positief verrast. In deel een vond ik haar nogal irritant, maar tijdens het lezen van deel twee begon ik haar voor exact dezelfde redenen leuk te vinden. Het was bijzonder, het was verwarrend, het was een ervaring.

En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?

Piper uit de Heroes of Olympus serie. Ik pak nu Piper in het bijzonder, maar eigenlijk bedoel ik al die nieuwe personages en weet ik hun namen niet meer. Je had die Jason, die andere gozer, Leo en… … … Ik ben tot halverwege House of Hades gekomen en ik weet het echt niet meer. Dit is best triest. Deze personages waren gewoon een soort karikatuur. Ze waren flat characters en hadden allemaal 1 bepaalde eigenschap die hun hele persoonlijkheid was. Ik snap eigenlijk niet waarom ik ze eerst helemaal geweldig vond. Echt, no thanks.

Update: Frank en Hazel. Die dus.

5. Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?

Toen vond ik haar het einde, maar nu ik erop terugkijk is Bella Swan uit Twilight ontzettend saai. Ik denk dat letterlijk iedereen interessanter was dan Bella, maar vooral Rosalie vind ik fascinerend. Vooral omdat ze niks geeft om Bella’s irritante persoonlijkheid.

 

6. Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?

Abby uit Simon vs. de Verwachtingen van de Rest van de Wereld. Als je vindt dat ze geen heldin is, VOOR MIJ IS ZE DAT WEL. (Oh, en Taylor. En Leah. En Molly en Cassie uit Upside)

 

7. Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?

Zoey Redbird uit de Marked serie. Girl. Nee. Ik heb al in een eeuwigheid niet meer aan deze boeken gedacht, maar we hebben een uitverkoop bak bij ons op werk, en daar lagen een paar van deze boeken in. Voor de grap las ik de beschrijving van een van de delen. Na de zin “Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer” was ik er al weer helemaal klaar mee.

 

8. Een ‘bad-girl’ heldin…

Charlotte Holmes uit A Study in Charlotte. Ik heb het nog niet veel over dit boek gehad, maar manmanman wat een geweldig verhaal is dat toch. Als je een beetje bekend bent met Sherlock Holmes, dan weet je hoe Sherlock soms kan zijn. Nou, dat dus. Soms een beetje raar, maar verder erg mooi.

 

9. Een ‘good girl’ Heldin…

Tella uit de Fire & Flood serie. Als het aan Tella ligt gaat ze met een boa om door het leven, en het is precious en pure, zo mooi.

 

10. Je heldinnen top 3 (eigenlijk ‘je favoriete heldin’ maar ik kan niet kiezen)…

Ohjee, wat een stress ineens. Uhm. Taylor uit Simon vs. want ik huil altijd een beetje vanbinnen als ik aan haar geweldigheid denk. Alyss uit de Grijze Jager omdat zij een van mijn eerste echte heldinnen was. En toch Hermelien Griffel uit Harry Potter! Ze gelooft ergens in, en daar staat ze ook voor. Dat kan ik alleen maar toejuichen in mensen!


Dat was het alweer! Shoutout naar alle heldinnen en bijpersonages die ik vergeten ben, of die ik expres uit mijn geheugen verbannen heb omdat ze dood voor me zijn (als je ooit een voicemessage van me hebt gehad waarin ik gil over bepaalde boeken weet je over wie ik het heb)

8 Comments

  1. Ahum, blijkbaar ben ik niet de enige maar ik werd dus een beetje afgeleid door al die geweldige gifjes. Die doen me alleen maar nog meer zin krijgen om opnieuw naar alle afleveringen van Supernatural te kijken. Ik word er een beetje gek van dat ik nog superlang moet wachten vooraleer ik het 12de seizoen kan zien en in de tussentijd moet proberen om spoilers te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.