Het is herfstvakantie, en je hebt niks te doen. Je kijkt naar je laptop, en je weet dat je een film wilt kijken. Maar welke dan? Alles is of te saai of te stom of te Amerikaans, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Na goed nadenken kom je op comedy uit. Maar welke dan? Inderdaad, dan klik je maar op het eerste dat je toevallig tegenkomt. In mijn geval was dit Spy.

Toen Susan Cooper bij de CIA ging dacht ze dat haar leven een stuk spannender zou worden. Maar hier zit ze dan als analyst, in de kelder van het gebouw, instructies in het oor van agent Fine te fluisteren. Helpt natuurlijk ook niet dat ze een enorme crush op hem heeft. Als Fine tijdens een missie echter uitvalt, is er maar een manier om dit op te lossen; Susan valt als enige totaal niet op, en moet diep undercover om de missie tot een goed einde te brengen. Natuurlijk gaat dit niet van een leien dakje, en Susan begint steeds meer te twijfelen of ze dit spannende leven überhaupt wel wil. Maar, helaas voor haar, als je er eenmaal inzit kom je er niet gemakkelijk meer uit, en ze wordt meegetrokken in een complot dat veel groter blijkt dan gedacht.

Score: 8.25/10

Op een feels-schaal van het weerbericht (1) tot huilen van het lachen om Sheldon Cooper (10), hoeveel feels: 9 (Ik heb echt in tijden niet zo gelachen, niet normaal)

Wat een ongelooflijk grappige film. Ik denk dat ik deze recensie niet anders kan beginnen dan met die opmerking. De laatste tijd merk ik heel erg dat Hollywood totaal niet mijn smaak in humor deelt. Het mag van mij allemaal wel wat groffer hier en daar, het hoeft niet zo keurig te zijn. Daarom verwachte ik ook niet al te veel van deze film, maar ik moet bekennen dat ik echt bijna van mijn stoel gevallen ben van het lachen!

En dan was het plot ook nog eens ijzersterk! Maar al te vaak staat bij een comedy het plot ondergeschikt aan de grap. Hoe het ook zij, die ene opmerking moet gemaakt worden, of dat ene karakter moet op hilarische wijze ergens vanaf vallen. Op zulke momenten maakt het dan gewoon niet uit dat het nergens op slaat binnen het verhaal. Spy had dit probleem helemaal niet. In plaats van eerst grappen schrijven en dan een verhaal eromheen te verzinnen, kwam heel duidelijk naar voren dat het tegenovergestelde gebeurd is. Er zaten zelfs een paar plottwists in de film die ik echt niet aan zag komen!

Ook was het acteerwerk uitstekend. Niet alle acteurs kende ik. Of, moet ik zeggen, ik kende 1 acteur van haar werk, en daar was ik eigenlijk al heel erg trots op. Rose Byrne, zij speelt de bad-guy, vind ik echt een geweldige actrice. Zij was een tijdje mijn droomcast voor de hoofdpersoon in het boek dat ik schrijf, dus ik heb naar eindeloos veel GIFs van haar gekeken om inspiratie op te doen. Daarom was ik ook heel erg blij dat ze een veel grotere rol had dan ik dacht! Melissa McCarthy (speelt Susan Cooper) heb ik wel eens van gehoord, maar voor deze film wist ik eigenlijk niet wie ze was. Positief verrast, en ik ga zeker meer films van haar kijken! En Jude Law als Fine. Jude Law is echt zo’n bekende naam, maar volgens mij heb ik nog nooit iets met hem gezien? *insert 5 minuten pauze om Jude Law te googlen* Ohmijngod, hij speelt Watson in de Sherlock Holmes films! Okay, Jude Law is bae.

Natuurlijk waren er een paar minpuntjes. Zo waren er wel stukken die echt op z’n Hollywood’s zwaar overdreven waren, waar ik me aan kan storen omdat het gewoon niet grappig is. Ook is er een bepaalde scene die volledig in het teken staat van het geslachtsdeel van een van de criminelen waar Susan achteraan zit, en dat was gewoon zo onnodig? Misschien leuk voor puberende jongetjes van 13, maar nee, niet mijn ding.

Over het algemeen ben ik uiterst positief verrast! Dit is een van de eerste Hollywood kaskraker comedies die ik ook echt grappig vind, dus dat is zeker een applausje waard. De film zit goed in elkaar en haalt zijn kracht niet alleen uit humor maar ook uit een goed plot, wat heel fijn keek. Daarom is deze film zeker een aanrader als je houdt van films die zichzelf niet zo serieus nemen. Of gewoon als je graag weer eens wat anders kijkt, want anders is het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.