“Eline, maak jij dan de quiz?” is hoe dit hele verhaal begon. De eigenaar van boekwinkel Kiekeboek, oftewel mijn baas (dat blijft cool klinken), leek het leuk om een Young Adult avond te organiseren en vroeg of ik een quiz in elkaar kon draaien. Wat ze op dat moment nog niet realiseerde was dat, als mij zoiets gevraagd wordt, ik er serieus mee aan de slag ga. Uiterst serieus. Lang verhaal kort, toen ik de quiz gister hield kwam ik er al snel achter dat hij een beetje aan de moeilijke kant was. Oeps? Ook kwam ik erachter dat ik een quiz maken super leuk vind. Daardoor heb ik al geregeld dat ik in de zomervakantie elke week een quizvraag in de winkel op mag hangen. Eline’s Zomer Quiz, of zoiets dergelijks. Ik kijk er nu al naar uit.

Omdat ik het zielig vind voor jullie allemaal dat jullie gister mijn geweldige quiz niet hebben kunnen meemaken plaats ik hem bij deze online. De antwoorden komen over een paar dagen, dus jullie hebben meer dan genoeg tijd om hier goed over na te denken. En niet stiekem opzoeken, he?

 • In Twilight zijn Edward, Rosalie, Emmett, Alice en Jasper alle vijf geadopteerde kinderen van Carlisle en Esme. Ze hebben echter niet allemaal dezelfde achternamen. Hoe is de achternaam verdeling?
  1. Edward, Rosalie en Emmett Cullen, Jasper en Alice Hale
  2. Edward, Jasper en Alice Cullen, Rosalie en Emmett Hale
  3. Edward en Alice Cullen, Rosalie, Emmett en Jasper Hale
  4. Edward, Emmett en Alice Cullen, Rosalie en Jasper Hale
 • Hoeveel delen heeft de Huis van de Nacht serie van P.C. en Kristin Cast?
  • OPEN VRAAG
 • “I’m a grenade and at some point I’m going to blow up and I would like to minimize the casualties, okay?” Iedereen kent deze iconische quote van Hazel uit The Fault in our Stars van John Green. Maar tegen wie zegt ze dit?
  1. Haar ouders
  2. Augustus Waters
  3. De volledige praatgroep
  4. Peter van Houten
 • Als je eerlijkheid belangrijker vindt dan al het andere en bij de bijbehorende factie hoort, welke kleuren draag je dan in de wereld van Divergent?
  1. Blauw
  2. Rood en geel
  3. Zwart en wit
  4. Kledingkleuren maken niet uit in Divergent
 • Hoeveel Tributen uit District 12 hebben ooit de Hongerspelen gewonnen?
  • OPEN VRAAG
 • Door wie is Midnight/Middernacht geschreven? Dit is het 7e boek in de Vampire Diaries serie, en het laatste boek in de tweede trilogie.
  1. Stephenie Meyer
  2. Een onbekende ghostwriter
  3. L.J. Smith
  4. De schrijvers van de gelijknamige TV serie
 • “… reminded me not just what it’s like to be young and in love with a girl, but also what it’s like to be young and in love with a book.” Over welk boek gaat deze uitspraak van John Green, die als blurb op de kaft van het desbetreffende boek staat?
  1. Anna and the French Kiss van Stephanie Perkins
  2. The Selection van Kiera Cass
  3. If I Stay van Gayle Forman
  4. Eleanor & Park van Rainbow Rowell
 • Welke van de volgende Young-Adult verfilmingen heeft wereldwijd het meeste opgebracht?
  1. The Hunger Games: Catching Fire
  2. The Twilight Saga: Eclipse
  3. The Fault in our Stars
  4. The Hunger Games
 • Een Shadowhunter/Schaduwjager uit de boeken van Cassandra Clare is half mens, half engel. Hoe noemen we zo’n wezen, naast Shadowhunter natuurlijk?
  • OPEN VRAAG
 • Welke van de volgende boeken kwam als eerste uit?
  1. Cinder van Marissa Meyer
  2. Throne of Glass van Sarah J Maas
  3. The 5th Wave van Rick Yancey
  4. Across the Universe van Beth Revis
 • In het boek Simon vs. De Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli woont Simon in het stadje Shady Creek. In de buurt van welke grote Amerikaanse stad ligt Shady Creek?
  1. Nashville
  2. Atlanta
  3. Minneapolis
  4. Austin
 • In Nederland hebben we iets genaamd de NUR-code, de Nederlandse Uniforme Rubrieksindeling, om boeken duidelijk te categoriseren. Young Adult, oftewel jeugd fictie 15+, heeft zijn eigen NUR code. Wat is deze code?
  1. 701
  2. 285
  3. 518
  4. 422

14 Comments

 1. Leuke quiz! Super super moeilijk zijn deze vragen niet, maar ik denk wel dat een onoplettende lezer de meeste vragen fout heeft beantwoord. 🙂
  Ik denk dat ik de meerderheid wel weet. Maar 100% zeker? Nee, zeker niet!
  Ik kijk al naar je toekomstige quizzen uit! (Enne… wie weet maak je allemaal tags en doet iedereen er vrolijk aan mee 😉 )

  1. Eline @ All The Feels

   Kiki, wat maak je me nou? HIJ WAS ZIEK MOEILIJK. SHHHHHH. LIEG NIET!
   Ik ga zo de antwoorden online gooien, dus ik hoor natuurlijk graag je score!
   Ik ben al bezig met een boektag, dus hopelijk komt die binnenkort online! 😀

  1. Eline @ All The Feels

   Haha, ach, het zijn ook wel redelijk specifieke vragen, he? Als je niet van paranormal romance of contemporary houdt, dan mis je al minimaal 4 vragen. En wie weet, misschien deed je het beter dan de meesten? 😀

  1. Eline @ All The Feels

   Hehehe, daar hoopte ik al op. Algemene vragen, en dan BOEM DEZE VRAAG WEET NIEMAND. Zoals je wel begrijpt had ik ontzettend veel lol toen ik deze quiz maakte 😛

  1. Eline @ All The Feels

   OH NEE!
   Ik heb wat geprutst toen ik hem van Word hiernaartoe verplaatste, dus daar komt het door. Verdorie. Dank je dat je het even zei, In, het was me helemaal ontgaan!

   Nee goed he? Totaal anders dan alles wat ik jou ooit eerder heb laten zien en zo!

  1. Eline @ All The Feels

   Ach joh, daar was hij voor bedoeld. Ik wilde een ziek moeilijke hersenkraker. De meeste quizzes houden het oppervlakkig/simpel, dus ik besloot daar volledig tegenin te gaan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.