Het is al een tijdje stil op All The Feels. Door mijn eind-examen voorbereidingen & stress ben ik de laatste tijd wat minder gaan bloggen. Niet dat ik er geen zin in had, maar meer dat het altijd net niet uitkwam, of dat ik toch liever mijn boek uit wilde lezen dan over een ander te schrijven.  Maar het einde is in zicht! De examens beginnen donderdag, en dan is het een kwestie van even doorbijten, en dan ben ik ervan af. Ik heb een hele lijst met posts die ik nog wil doen, waaronder meerdere recensies en een heuze zelfgemaakte boektag, en die verwacht ik dan ook eind mei te gaan typen. Als het goed is zal ik in juni weer teruggaan naar twee à drie posts per week. Ik heb er zin in!

Maar om het even bij het onderwerp te houden. Eerder kwam mijn YA quiz online. Het viel me op dat best veel mensen vragen niet wisten, op de YA avond en op mijn blogpost, en daarom heb ik besloten om niet alleen het antwoord te geven, maar ook een uitleg erbij Check je antwoorden, en laat in een reactie achter hoeveel van de 12 vragen je goed had!

 • In Twilight zijn Edward, Rosalie, Emmett, Alice en Jasper alle vijf geadopteerde kinderen van Carlisle en Esme. Ze hebben echter niet allemaal dezelfde achternamen. Hoe is de achternaam verdeling?
  • De redenatie achter deze vraag is eigenlijk redelijk simpel. We weten allemaal dat Edwards achternaam Cullen is. Verder weet je dat Rosalie met Emmett date, en Jasper met Alice. Het zou dus gek zijn als ze dezelfde achternaam hadden, want incest (ik weet dat ze geadopteerd zijn maar dan lijkt het op incest okay). Hierdoor is het Edward, Emmett en Alice Cullen, en Rosalie en Jasper Hale. Rosalie en Jasper zijn zelfs een tweeling.
 • Hoeveel delen heeft de Huis van de Nacht serie van P.C. en Kristin Cast?
  • Als we de novellas hier niet meerekenen, en die rekenen we niet mee, dan zijn het 12 delen. Tenzij er stiekem weer een nieuw deel is waar ik nog niks van heb gehoord. (Applaus voor iedereen die ze alle 12 gelezen heeft. Ik kon het na deel 2 al niet meer aan)
 • “I’m a grenade and at some point I’m going to blow up and I would like to minimize the casualties, okay?” Iedereen kent deze iconische quote van Hazel uit The Fault in our Stars van John Green. Maar tegen wie zegt ze dit?
  • Dit is echt mijn favoriete vraag uit deze hele quiz. Het is namelijk een valstrik. In de film zegt Hazel dit, of iets wat hier heel erg op lijkt, tegen Augustus. In het boek echter zegt ze dit tegen haar ouders! (Geloof je me niet? Hardcover Engelse versie, pagina 99. Zoek maar op)
 • Als je eerlijkheid belangrijker vindt dan al het andere en bij de bijbehorende factie hoort, welke kleuren draag je dan in de wereld van Divergent?
  • Eerlijkheid betekent dat je als factie bij Candor/Oprechtheid zou horen. Deze factie draagt zwart met witte kleding, omdat zij de waarheid zien als iets onveranderlijks, iets wat zwart op wit staat.
 • Hoeveel Tributen uit District 12 hebben ooit de Hongerspelen gewonnen?
  • Grappig genoeg had niemand tijdens de YA avond deze vraag goed. Het goede antwoord is 4. Natuurlijk hebben Haymitch, Katniss en Peeta de Spelen gewonnen, maar velen vergeten dat in de eerste paar hoofdstukken nog een Winnaar genoemd wordt; een vrouw, die zo lang geleden gewonnen heeft dat ze al is overleden.
 • Door wie is Midnight/Middernacht geschreven? Dit is het 7e boek in de Vampire Diaries serie, en het laatste boek in de tweede trilogie?
  • Van deze vraag geniet ik ook echt. Dit is een stuk dat ik recht uit mijn profielwerkstuk gehaald heb. Het antwoord is L.J. Smith, maar het zit veel ingewikkelder dan dat. L.J. Smith schreef de eerste zeven delen. Voor het achtste deel besloot ze dat Damon en Elena bij elkaar zouden komen. De uitgeverij was hier tegen, omdat in de TV serie Elena en Stefan bij elkaar waren, en ze wilden niet dat daar een verschil tussen zou ontstaan. Smith had blijkbaar niet een slim contract, want ze werd ontslagen. Een onbekende ghostwriter heeft het manuscript van deel acht afgemaakt, en heeft de rest van de boeken geschreven. De spin-off serie The Stefan Diaries is geschreven door de schrijvers van de TV serie. Wat dit verhaal extra zuur maakt is het feit dat, een jaar of drie nadat Smith ontslagen werd voor het samenkomen van Damon en Elena, Damon en Elena een relatie krijgen in de TV serie, en als ik het goed heb ook in de boeken. Dit noem ik nou serieuze pech hebben.
 • “… reminded me not just what it’s like to be young and in love with a girl, but also what it’s like to be young and in love with a book.” Over welk boek gaat deze uitspraak van John Green, die als blurb op de kaft van het desbetreffende boek staat?
  • Dit gaat over Eleanor & Park van Rainbow Rowell. De verkoop van dit boek ging middelmatig, tot Greens uitspraak kwam. Binnen een week stond het boek op de New York Times Bestseller List. Hierdoor is een discussie ontstaan over of vrouwen wel serieus genomen worden in het YA genre, aangezien een man zo veel invloed heeft op een boek.
 • Welke van de volgende Young-Adult verfilmingen heeft wereldwijd het meeste opgebracht?
  • Dat is dan toch The Hunger Games: Catching Fire, op de voet gevolgd door The Hunger Games.
 • Een Shadowhunter/Schaduwjager uit de boeken van Cassandra Clare is half mens, half engel. Hoe noemen we zo’n wezen, naast Shadowhunter natuurlijk?
  • Zo’n wezen heet een nephilim.
 • Welke van de volgende boeken kwam als eerste uit?
  • Cinder en Throne of Glass kwamen allebei uit 2012, The 5th Wave is uit 2013, en Across the Universe uit 2011. Across the Universe kwam dus als eerste uit.
 • In het boek Simon vs. De Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli woont Simon in het stadje Shady Creek. In de buurt van welke grote Amerikaanse stad ligt Shady Creek?
  • Hoe kon ik een quiz houden zonder een Simon vraag? Shady Creek ligt in de buurt van Atlanta, Georgia.
 • In Nederland hebben we iets genaamd de NUR-code, de Nederlandse Uniforme Rubrieksindeling, om boeken duidelijk te categoriseren. Young Adult, oftewel jeugd fictie 15+, heeft zijn eigen NUR code. Wat is deze code?
  • Bij deze vraag ging ik echt helemaal los. 285 is de NUR code van Young Adult/jeugd fictie 15+. 701 is de code voor de bijbel, 518 is reisgidsen Australië en Nieuw-Zeeland, en 422 is boeken over kamerplanten. Verder zijn er nog heel veel leuke NUR codes. Zo is er een code voor magnetronkookboeken. Want ja, he. Die zijn natuurlijk essentieel in het leven.

Dat was het alweer! Ik hoor graag hoeveel vragen jullie er goed hadden. De winnaar van de quiz had er 10 goed, en de nummer twee had er 9 goed. De nummer drie had er 6. Zou jij in de top drie hebben gezeten?

8 Comments

  1. Eline @ All The Feels

   Haha, ach joh. Als iemand me vragen gaat stellen over Hush Hush of zoiets zou ik het ook niet weten 😛
   Dank je wel! De zenuwen beginnen een beetje op te komen, maar ik denk dat het wel goed komt 😀

  1. Eline @ All The Feels

   Hoe durf je Simon fout te hebben. HOE DURF JE! (No worries, ik moest het ook even opzoeken, en ik had het boek net herlezen :P)

   Goedzo! Die Nephilim vraag vonden mensen moeilijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.