17 november. Zet het in je agenda, want dan is het eindelijk zo ver; de nieuwe Harry Potter film komt uit in Nederland! In december verscheen de eerste trailer, waar nog niet al te veel in te zien was. Logisch, aangezien de trailer bijna een jaar voor de film verscheen. Nu, vier dagen geleden, kwam er een nieuwe trailer uit. Hierin is meer te zien, wat informatie geeft, maar ook vragen oproept. Ik besloot eens volledig in de trailer te duiken, en heb zo veel mogelijk van die vragen op een rijtje gezet. Niet alleen de trailer zelf, maar ook de strekking van het verhaal van de film, heb ik geanalyseerd en onderzocht. De bedoeling van deze post is dat het hopelijk een zo’n goed mogelijke weergave geeft van wat we van deze film kunnen verwachten!

Hieronder de nieuwe trailer van Fantastic Beasts and Where to Find Them, met Nederlandse ondertiteling.

De Toverstok

Wat iedereen volgens mij wel is opgevallen is dat Newt Scamander van Hogwarts gestuurd is. Dit wordt in de trailer gezegd, en is bevestigd op onder andere de Harry Potter Wikia. Echter heeft J.K. Rowling onlangs online verteld wat voor toverstok Newt heeft. Dit is opmerkelijk, aangezien de toverstokken van mensen die van Hogwarts gestuurd worden doormidden worden gebroken door de Ministry of Magic, en het hen wordt verboden ooit nog magie te gebruiken. Hoe kan Newt dan toch een toverstok hebben? En, misschien nog wel belangrijker, hoe kan/mag hij dan toveren, zoals hij op meerdere momenten in de trailer doet? Na van Hogwarts gestuurd te zijn is Newt meteen voor de Ministry of Magic gaan werken, waar hij door zijn kennis van magische wezens een goede positie kreeg aangeboden. Aangezien Newt werkt voor de mensen die zijn toverstok doormidden hadden moeten breken, is het dus goed mogelijk dat er een soort deal gesloten is. De precieze details hierover zijn echter nog onbekend. Maar misschien is Newt’s toverstokbezit wel gewoon hartstikke illegaal.

Hagrid en Tom Riddle

De parallellen tussen Newt Scamander’s leven en dat van Hagrid en Tom Riddle zijn niet te ontkennen. Zo is Newt van school gestuurd voor het in gevaar brengen van zijn mede-leerlingen door een magisch wezen in het kasteel te huisvesten. Om precies die reden is ook Hagrid van school gestuurd. Professor Dumbledore is gesteld op beide mannen, en probeert ze allebei op Hogwarts te houden. Dit mislukt in allebei de situaties. Verder lijkt Dumbledore een speciale interesse te hebben in Newt en Tom. We weten dat hij bij Tom aanvoelde dat het een grootste tovenaar zou zijn. Misschien had Dumbledore dit gevoel bij Newt ook?

Dumbledore?!

Ik ben vast niet de enige die een beetje gek opkeek tijdens het kijken van de trailer toen Albus Dumbledore opeens genoemd werd. Ik wist dat hij oud was, maar hoe oud moest hij wel niet zijn voordat hij in Newt’s jeugd docent had kunnen zijn? Ik heb even wat onderzoek gedaan, en kwam erachter dat Dumbledore geboren is in 1881. Newt wordt in de loop van de 1910’s van Hogwarts gestuurd. Dumbledore neemt in de eerste helft van de 1910’s een baan aan op Hogwarts. Hij is dus een kersverse docent als Newt van school gestuurd wordt. Dumbledore probeerde nog te voorkomen dat Newt van school gestuurd werd, en dit verklaart waarom dit niet lukte; Dumbledore had simpelweg het gezag nog niet.

Sjaal

Ik moet eerlijk bekennen, ik heb Newt’s koffer volledig afgespeurd in de hoop dat ik hints zou kunnen vinden over wat dan ook. Die vond ik helaas niet, maar terwijl ik met mijn neus op het scherm gedrukt naar een op pauze gezet beeld van de koffer zat te kijken (0:53) viel me wel iets anders op. Boven op al Newt’s bezittingen ligt een sjaal. Als je er langer naar kijkt is het echter geen gewone sjaal. Ik ben toch zeker niet de enige die vind dat deze kleuren bijzonder veel op de afdelingskleuren van Hufflepuff, zwart en geel, lijken? Zelfs als het niet een echte sjaal van Hogwarts is, zegt deze sjaal wel veel over Newt. Ook al is hij zo’n 10 jaar geleden van school gestuurd, nog draagt hij graag een sjaal in de kleuren van zijn vroegere afdeling. Dit kan betekenen dat hij niet bitter is rondom zijn situatie met Hogwarts, of dat hij zich nog steeds identificeerd als Hufflepuff. De sjaal is een klein detail, maar wel een detail dat me ontzettend blij maakt.

Koffer

Een tas waar je oneindig veel spullen in kan doen. Waar hebben we dit eerder gehoord? Ik heb zomaar het gevoel dat Hermione en Newt hetzelfde spreukenboek gelezen hebben, want de betoveringen lijken bijzonder veel op elkaar. Wel opvallend is de inhoud van de koffer. Waarom heeft Newt de magische wezens bij zich? Na het internet geraadpleegd te hebben (lang leve Pottermore) kan ik concluderen dat, ten tijde van de film (1926), Newt klaar is met de reis die hij moest maken voor onderzoek voor Fantastic Beasts and Where to Find Them. Het is dus mogelijk dat hij de wezens bij zich had om te bestuderen, maar ergens is dat ook niet logisch. Hij reist met openbaar muggle vervoer. Neem je dan het risico om wezens mee te nemen? Ik vind het maar vaag, en snap ook niet dat hij besloot ze mee naar Amerika te nemen. Dat ze daar dan ontsnappen is denk ik voor niemand een verrassing.

Bekende personages

Volgens de regisseur, David Yates, zullen er in dit deel geen bekende personages voorkomen, maar hij sluit niet uit dat dit in deel twee en drie gebeurt. Het kan natuurlijk echter ook dat ze een bekend personage terug laten komen in de laatste minuut, maar dit volledig geheim houden. Stel je voor, je zit in de bioscoop, en opeens loopt een jonge Albus Dumbledore het scherm op. Ik zou gillen.

Luna Lovegood

Waar veel mensen op hoopten is helaas niet waar; Luna Lovegood eindigt niet samen met Neville Longbottom. In plaats daarvan trouwt Luna met Rolf Scamander. Ja, dat las je goed. Luna trouwt met een kleinzoon van Newt. Om het nog interessanter te maken is Newt tijdens Harry’s 3e jaar op Hogwarts geweest. Op de Marauders Map is tijdens de derde film Newt’s naam op de kaart verschenen, wat betekent dat hij op de tovenaarsschool geweest moet zijn. Wat hij daar deed is onbekend, maar we kunnen wel speculeren. De populairste theorie is dat hij op Hogwarts was om te praten over een mogelijke muggle editie van Fantastic Beasts and Where to Find Them, een boek dat in 2001 ook daadwerkelijk is uitgegeven door J.K. Rowling. Aangezien Harry’s 3e jaar in 1993-1994 is, zou dit qua tijd passen. Wat mij echter vooral fascineert aan dit verhaal is het feit dat Luna ten tijde van Newt’s bezoek ook op Hogwarts zat. Het is dus heel goed mogelijk dat ze Newt ergens gezien heeft. Dan heeft ze dus haar toekomstige schoon-grootvader eerder gezien/ontmoet dan haar toekomstige man. Dat idee maakt me blij, dus ik vind dat het zo is.

Ironie

Ik vind het redelijk grappig, en ik denk dat velen het met me eens zullen zijn, dat Newt van Hogwarts gestuurd is, maar dat zijn boek wel verplicht lesstof is. Hij is van school gestuurd omdat hij een mede-student in gevaar bracht door een magisch wezen, en als antwoord hierop schrijft hij een gids over magische wezens en hoe je veilig met ze om moet gaan. Dat hij, juist hij, van alle mensen dit boek schrijft, en dat dit dan uiteindelijk ook schoollectuur wordt, is mogelijk een van de meest ironische dingen van de eeuw.

About the author

Toen de trailer uitkwam is er wat controversie ontstaan omtrent Newt Scamander’s opleiding. In het boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them staat namelijk, in tegenstelling tot wat in de trailer beweerd wordt, dat Newt wel afgestudeerd is van Hogwarts (“Upon graduation from Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, Mr Scamander joined the Ministry of Magic …”). Dit is makkelijk op te lossen als je je realiseert wat voor een stigma er rust op het niet behalen van een diploma in de tovenaarswereld. Het kan heel goed zijn dat deze zin is toegevoegd om te verbloemen dat Newt nooit zijn opleiding afgemaakt heeft. Dit zou helemaal kloppen als je bedenkt dat Newt Fantastic Beasts schreef in opdracht van de Ministry of Magic. Als uit zou komen dat ze opdracht hadden gegeven aan iemand die niet eens zijn opleiding afgemaakt had om zo’n belangrijk boekwerk te schrijven zou daar veel ophef over geweest zijn. Om dit te voorkomen is de zin waarschijnlijk toegevoegd in het About the Author stuk.

Geld

Een aantal van jullie is het misschien al wel opgevallen. Als een tovenaar de krant leest (1:06) is de achterkant zichtbaar. Hierop is te zien dat de jacht op een crimineel verder is opgevoerd, en wordt er ook gesproken over een geldbeloning. Als je goed kijkt valt het je op dat dit bedrag niet in galleons vermeld staat, maar in dragots. Er is in de Verenigde Staten dus een andere tovenaarsgeldeenheid dan in het Verenigd Koninkrijk.

Shaw

We zien in de trailer een politieke rally voor een persoon genaamd Shaw. Na wat dieper erop in gegaan te zijn kwam ik erachter dat Henry Shaw Jr. een Amerikaanse senator is. Hij is een no-maj, de Noord-Amerikaanse versie van muggle, en heeft dus geen magisch bloed. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is, is dat leden van de New Salem Philanthropic Society (NSPS) Shaw lijken te steunen door aanwezig te zijn bij zijn rally. Het doel van de NSPS is om aan te tonen dat tovenaars bestaan, en om ze te vernietigen. Hieruit kunnen we dus afleiden dat Shaw niet het beste voorheeft met tovenaars, of op zijn minst benaderd gaat worden door de NSPS om tegen toverkracht te zijn. Dit betekent dat, naast de NSPS, Henry Shaw Jr. mogelijkerwijs ook een grote tegenstander in de film trilogie kan worden.

President

Newt brengt een bezoekje aan de Magical Congress of the United States of America (MACUSA). Dit is de Amerikaanse tegenhanger van de Ministry of Magic. Als hij door het gebouw loopt is een poster te zien (1:03), en omdat de MACUSA een zelfde rol vervult als de Ministry of Magic, leek het me dat de persoon afgebeeld op de poster dan de Amerikaanse Minister for Magic was. Na wat onderzoek te doen bleek dit te kloppen. Seraphina Picquery is de President of the Magical Congress of the United States of America. Dit is interessant, aangezien ze niet alleen African-American is, maar ook nog eens een vrouw. De tovenaarswereld is zijn tijd ver vooruit, en het zal nog 82 jaar duren voordat er bij de no-maj een zwarte president gekozen wordt.

Ondertiteling

Om extra informatie te zoeken bekeek ik de eerste trailer nog een keer. Het viel me op dat Warner Bros NL in de eerste trailer Scamander ondertitelde als “Zalmander”, alsof ze de naam vertaalden, terwijl ze dit niet gedaan hebben bij de tweede trailer. Foutje, misschien?


Dat was het dan! Een redelijk lange post, die je hopelijk alles wat je over de trailer wilde weten verteld heeft. Ik ben zeker van plan om weer zo’n post te schrijven als de derde (en waarschijnlijk laatste) trailer uit is, want ik vond dit veel te leuk om te doen!

Voor het schrijven van deze post heb ik veel onderzoek gedaan. Hiervoor heb ik de Harry Potter Wikia, Pottermore, en interviews met J.K. Rowling en David Yates geraadpleegd. Naast feiten staan er ook mijn eigen interpretaties en voorspellingen in.

Heb ik iets gemist, of wil je graag mijn mening weten over een bepaald aspect van de trailer? Laat dan even een reactie achter, dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug!

19 Comments

 1. Inge

  DIT IS MIJN FAVORIETE POST EVER. ELINE, JE BENT GEWELDIG.

  HUFFLEPUFF. DRAGOTS. SHAW. NSPS. MACUSA. SERAPHINA. NO-MAJ. Dit wist ik allemaal niet en my life is now justifiably better. Maar nog een halfjaar. Een HALFJAAR. Shizzle. Tot die tijd houd ik me dan maar bezig met de vraag wat meneer helemaal aan het einde leest…

  1. Eline @ All The Feels

   Haha, IK WIST HET OOK ALLEMAAL NIET! Ik ben er zo ver als ik kon op in gegaan, en er kwamen allemaal leuke weetjes uit rollen.
   IK WEET HET, EEN HALF JAAR IS NOG ZO LANG! (Hij leest Cassandra and her cat Gustavus. Dit is een niet bestaand boek. Of, nou ja, het wordt nu aangenomen dat het een tovenaars roman is. Maar er is verder dus niks over bekend, en je kan het niet in de winkel kopen of zo)

 2. Inge

  HOE KON JIJ DAT LEZEN. Ik ging inzoomen en het werkte niet en toen ging ik gokken. Maar gelukkig is daar Eline. Nu kan ik een halfjaar spenderen aan het fictief schrijven van het boek over Cass en Gus. Ik denk dat Gus verliefd wordt op een hazelnootke. EN DIE WEETJES ZIJN ZO LEUK IK BEN FAN IK WIL HET.

  1. Eline @ All The Feels

   Ik dacht dus dat het misschien over Cassandra Trelawney zou gaan, dat familie lid van professor Trelawney, de enige in die hele familie die daadwerkelijk de toekomst kon voorspellen. Maar dat staat nergens bevestigd.
   ALS DAT ZO BLIJKT TE ZIJN GA IK HUILEN VAN GELUK.

   1. Inge

    DAN JANK IK MEE. Dat is echt maar dan ook echt het meest geweldige fantastische mooie plot ever. Als het zo is, ga ik Rowling stalken het te schrijven. Ik bedoel, STEL HET JE VOOR.

 3. Het eerste wat ik zeggen is: wat heb jij veel research gedaan! Mijn complimenten, mij zou het nooit zijn gelukt om een heel blogpost erover te schrijven…
  Ik kan niet wachten om de film te zien, want als een Harry Potter-fan is dat één van de dingen op mijn nog-te-doen-lijst. En naar de studios in Engeland gaan. 🙂

  1. Eline @ All The Feels

   Haha, dank je! Ik moet zeggen dat het redelijk vanzelf ging. Ik zag dingen in de trailer, of bedacht dingen, en ging gewoon op onderzoek uit om te kijken hoe het zat/of het klopte. Het was echt te leuk om de Harry Potter Wikia af te speuren naar namen of familie leden, alsof het echte mensen zijn :’)
   Ik wil de film ZO GRAAG ZIEN, en ooit moet ik in mijn leven nog een keer naar de studios. MAAR NU EERST DE FILM

 4. HOLY SHIT WAT EEN FANTASTISCHE POST verdorie man, ik merk nooit wat dus dit is heel chill. (ik had eigenlijk niet eens door dat er een nieuwe trailer was onder wat voor immense steen leef ik wel niet) Wat ik persoonlijk ook echt leuk vind, is dat de OG Harry Potter terugkomt in de muziek van deze trailer en Eddie Redmaynes hoofd is ook niet verkeerd.

  1. Eline @ All The Feels

   HOLY SHIT WAT EEN FANTASTISCHE REACTIE verdorie man. Deze reactie staat echt met stipt boven aan mijn favoriete reacties op mijn blog ooit. Dank je wel daarvoor.
   JA PRECIES DAT HE! Het muziekje. Ik flipte echt helemaal toen ik de trailer voor de eerste keer zag, te geweldig. En Eddie is zo schattig? Ik bedoel, het is een volwassen man, maar gossie zeg, HIJ IS ZO SCHATTIG

 5. Zoveel liefde voor deze blogpost. Ik weet uit ervaring dat er bij sommige blogposts heel wat research aan vooraf gaat.Jammer genoeg kwam ik daar zelf niet aan toe ook al kijk ik ontzettend uit naar deze film. Ik vind het dan ook super dat je dit met alle mede Harry Potter-fans deelt.

  1. Eline @ All The Feels

   Ik heb ook zo ontzettend veel zin in deze film! Er is al veel te lang geen nieuwe Harry Potter film meer geweest, en ik heb nieuw beeldmateriaal nodig om mijn obsessie een beetje te voeden :’)

  1. Eline @ All The Feels

   Je hoeft het boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them niet te lezen, hoor. Het is gewoon een alfabetische lijst van monsters met een beschrijving erbij en een verhaaltje over hoe je het beste met ze om moet gaan. Wel super leuk! 😀

 6. Wat een ontzettend leuk, interessant en fantastisch artikel! Complimenten voor alle research die je gedaan hebt! Ik vond het echt heerlijk om al deze dingen te lezen. De naam Newt was me ook nooit opgevallen op de Marauder’s map, zonder deze post.
  Na het lezen van deze post, kan ik al helemaal niet meer wachten op de film.

  1. Eline @ All The Feels

   Dank je wel! Er zijn nog wel meer dingen zoals Newt’s naam op de Marauder’s Map te vinden, maar een groot aantal daarvan ging wel heel erg ver. De symboliek van de kleur sokken die iemand op een bepaald moment draagt, bijvoorbeeld, vind ik nou niet zo heel erg interessant :P. Maar super leuk dat je het artikel leuk vond! Ik heb er mijn best op gedaan, dus dit is heel fijn om te horen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.