Het is alweer de tweede dag van de Becky Albertalli week! Ik ben gister flink in de weer geweest om de laatste dingen te regelen, en het is ontzettend leuk om te zien hoe alles op z’n plaats valt. Gister vertelde ik jullie waarom ik zo van Becky Albertalli houd, maar om dat nou continu van mij te horen is ook weer zo eenzijdig. Daarom vroeg ik Lotte van uitgeverij Blossom Books wat zij nou van Simon, Voordelen en Becky vindt. En spoiler alert, haar antwoorden maakten me ontzettend blij.

Hoe hoorden jullie dat Simon vs. bestond? Heeft een uitgeverij jullie het boek aangeboden op een bookfair, of zijn jullie zelf actief op zoek geweest?

Ik zag het boek steeds langskomen op de Instagrampagina van EpicReads. Toen ik opzocht waar het over ging dacht ik: OMG. Die moeten we lezen! En nou ja, de rest is geschiedenis.

Eline: LANG LEVE EPICREADS!

Wisten jullie na het lezen van Simon vs. al meteen dat jullie hem wilden uitgeven, of waren er twijfels?

Ik twijfelde héél even omdat er niet zo veel gebeurt (we zaten nog een beetje in de Ik geef je de zon-aftermath). Maar de personages en hoe Becky over verliefdheid schrijft, maken alles goed. Bovendien was dit een van de eerste boeken in de #strijdvoordiversiteit en vonden we het erg belangrijk om breder en diverser uit te gaan geven.

Wat vinden jullie van Voordelen van Onbeantwoorde Liefde, het nieuwe boek?

Eigenlijk had ik daar hetzelfde mee: qua plot gebeurt er niet heel veel, maar toch merk je daar niets van omdat de personages en de love story zo leuk en zo echt zijn.

 

In Voordelen worden een aantal fascinerende scheldwoorden gebruikt zoals fuckwipe. Kunnen jullie al een tipje van de sluier geven over hoe die woorden vertaald zijn?

Nou, als de jongere lezers deze vraag even overslaan… Ik kan je zeggen dat die arme Evan Schulmeister uitgebreid en kleurrijk beledigd wordt. Het zijn echt lelijke woorden. Maar die lezen jullie maar stiekem in het boek!

Eline: Ik ben echt zo ontzettend benieuwd naar hoe dit gedaan is. Alleen hierom zou je de Nederlandse editie al moeten kopen!

Hoe enthousiast zijn jullie over de Simon film?!

OMG is dat een retorische vraag? ZO ENTHOUSIAST. En Jennifer Garner speelt erin! En Nick Robinson! En alle andere acteurs zijn ook zoooo leuk. We kunnen echt niet wachten. (En hoe knap is Simons vader? Waaat?)

Eline: JAAAAAA! Op een latere dag ga ik al het bekende castingnieuws bij elkaar plaatsen en wat theorietjes met jullie delen!

Er is momenteel nog geen acteur bekend voor Blue. Hebben jullie een fancast, iemand waarvan je echt graag zou willen dat die de rol zou gaan spelen?

Nee, we laten ons graag verrassen. En als we hem nu fancasten, spoileren we misschien voor mensen die het boek nog niet gelezen hebben…

Eline: Erg slim, en ontzettend waar. Ik zeg ook niks. Ga het boek lezen, mensen!

Na Voordelen komt er in 2018 een boek uit over Leah. Hiervan is de titel nog niet bekend. Zou je een gokje durven wagen over wat de titel gaat worden?

Poeh, dat is wel lastig. Ik heb echt geen idee, eigenlijk.

Belangrijke vraag: Houden jullie meer van normale of golden oreo’s?

Ik heb Golden Oreo’s gegoogeld. Is dat erg?

Anyway.

Gewone Oreo’s!

Eline: Totaal niet erg. Ter informatie: Becky Albertalli is fan van normale Oreo’s, terwijl auteurs zoals Adam Silvera (More Happy Than Not, History is All you Left Me) en Angie Thomas (The Hate U Give) van golden Oreo’s houden. Becky (en elke goeddenkende koekjesliefhebber) vindt dit heel erg, en dat vinden Angie en Adam ook van Becky, dus er is een soort Oreo oorlog ontstaan. Het is prachtig, niet normaal.

Tot slot, ik heb mijn lezers natuurlijk al een miljoen keer verteld waarom ze Simon en Voordelen moeten lezen, dus dat weten ze wel. Daarom geef ik jullie nu de kans om iedereen toe te spreken. Waarom moet iedereen Simon en Voordelen lezen?

Omdat deze boeken zo veel tegelijk zijn (lief, grappig, romantisch) en je laten nadenken over dingen zonder dat je het echt doorhebt. En omdat ze vooral echt zijn. Becky weet gewoon precies hoe je je voelt als je verliefd bent en beschrijft de personages op zo’n manier dat ze als je vrienden voelen als je het boek dichtslaat.


Dat was Lotte van Blossom Books! Benieuwd naar meer van haar, Myrthe en de uitgeverij in het algemeen? Ze maken super leuke filmpjes op hun YouTube kanaal, waaronder dit filmpje over het uitgeven van Simon! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word helemaal enthousiast van deze week. En we hebben nog vijf dagen te gaan! Tot morgen, zou ik zeggen!

2 Comments

    1. Eline @ All The Feels

      Volgens mij bedoelden ze met wipe hier eerder doekje. Poepdoekje? Misschien letterlijk fuckwipe, gewoon omdat het een machtig prachtig mooi scheldwoord is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.