We zijn bijna bij het einde van de Becky Albertalli week, en jullie snappen natuurlijk wel dat ik daardoor iets redelijk spectaculairs moet plaatsen vandaag. Vandaar dat dit blogje in het teken staat van het door mij en Nienke (een vriendin van me) gemaakte audioboek van het eerste hoofdstuk van de Voordelen van Onbeantwoorde Liefde. Ik kwam op het idee van een audioboek omdat Nienke en ik al eerder een audioboek maakten van een verhaal dat zij ooit schreef. Daar hadden we zo ontzettend veel lol mee dat ik haar vroeg of ze het leuk vond om er nog eentje op te nemen. Zo gezegd, zo gedaan!

De rolverdeling is simpel. We hebben om en om twee pagina’s voorgelezen. De persoon die voorleest moet ook de dialoog van Molly voorlezen. De andere persoon doet de dialoog van alle andere personages en voegt als het nodig is dramatische geluidseffecten toe. Mijn imitatie van clubmuziek is echt subliem.

Hierdoor wisselt de voorleesstem dus, en moet je een beetje opletten wie er nou Molly is. Het klinkt ingewikkeld, maar als we de verdeling deden dat de een de normale tekst deed en de ander de dialoog kreeg je af en toe vier verschillende personen in een gesprek achter elkaar. Dat is echt niet te doen.

Ik kan er nog wel heel veel over vertellen, maar ik denk dat het het beste is als jullie gewoon gaan luisteren. Geniet van het eerste hoofdstuk! En van de evaluatie achteraf, natuurlijk. Spoiler alert: we hebben het over drugs.

(We hadden een beetje struggles met apparatuur, dus op 14:36 wordt het geluid ineens harder, terwijl het logischerwijs zachter had moeten zijn? Geen idee. Ik snap het niet meer. Luister maar gewoon)

2 Comments

  1. Inge

    Okay, ik heb dus net speciaal een koptelefoon van boven gehaald en het was de beste beslissing van de afgelopen, ehm, 20 minuten ofzo. Dit was prachtig. Die evaluatie ook (“Doe geen drugs. Ook al zijn er mooie plaatjes. Doe het niet.”) :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.