De Simon vs. film heeft me al een paar keer aan het huilen gemaakt, en ze zijn nog niet eens klaar met filmen, laat staan dat hij uit is. Het idee dat mijn favoriete boek verfilmd wordt is prachtig, en het idee dat het op zo’n geweldig goede manier wordt gedaan is nog beter. Deze post zal gaan over al het castingnieuws dat er is geweest, een paar andere filmfeitjes, en speculaties over de film! (Let op, dit bevat spoilers voor het boek)

Nick Robinson als Simon Spier

Dit vind ik nou zo leuk, he. Nick speelde ooit de hoofdrol in een Disney Channel Original Movie, waar ik nogal fan van ben. Daarnaast speelde hij Ryder Scanlon in Melissa & Joey, Ben Parish in The 5th Wave, en is hij Olly Bright in de verfilming van Everything, Everything.

Katherine Langford (Leah) op de set met Becky Albertalli en Becky’s nieuwe boek, The Upside of Unrequited

Katherine Langford als Leah Burke

Katherine Langford is de actrice waar iedereen het over heeft. Met haar rol van Hannah Baker in 13 Reasons Why is ze een overnight success, aangezien dit pas haar eerste rol is. Maar naast het feit dat ze nu super populair is, is ze ook gewoon een ontzettend geschikte Leah!

Jorge Lendeborg Jr. als Nick Eisner

Toen ik hoorde dat Jorge gecast was was ik best verbaasd, maar na even nadenken zie ik de logica er erg van in. Ook voor Jorge is dit een van zijn eerste grote rollen, en daarnaast heeft hij die bedachtzame intelligentie die Nick ook heel erg heeft. Ja, ik ben het hier wel mee eens.

Alexandra Shipp als Abby Suso

Dit is nou echt 10+ casting. Alexandra is precies hoe ik me Abby voorstelde. Je kent haar misschien van X-Men Apocalypse waar ze Storm speelde. Verder speelde ze in de Amerikaanse versie van het Huis Anubis. Leuk feitje: Ze heeft eerder een personage gespeeld dat Abby heet. Ze zat 1 aflevering in Awkward als Abby Martin.

Leah (Katherine Burke), Martin (Logan Miller) en Simon (Nick Robinson) op de achterbank. Abby (Alexandra Shipp) en Nick (Jorge Lendeborg Jr.) voorin.

Logan Miller als Martin Addison

Over Martin gesproken, Logan Miller! Hij kwam me ontzettend bekend voor toen ik het casting nieuws hoorde, maar ik had pas echt door wie hij was toen ik zijn IMDb pagina bekeek. Hij speelde de hoofdrol in Disney XD’s I’m in the Band! Ik vond die serie helemaal leuk toen ik jonger was, vooral Logan. Toch grappig dat ik Logan en Nick Robinson allebei uit kinderTV ken!

Talitha Bateman als Nora Spier

Ik ben het best wel eens met Talitha’s casting. Helemaal omdat ze al eens een film heeft gedaan met Nick Robinson, haar broer in deze film, en met Jennifer Gardner, haar moeder! Talitha speelde Teacup in The 5th Wave (Met Nick), en Nicole Camden in Nine Lives (met Jennifer). Daarnaast speelt ze een van de weesmeisjes in horrorfilm Annabelle: Creation.

Jennifer Gardner en Josh Duhamel als mama en papa Spier

Deze acteurs hebben geen introductie nodig, geloof ik. Jennifer kennen we allemaal van klassiekers zoals 13 going on 30 en Catch me if you can, en van de TV serie Alias. Josh kennen we als Captain Lennox in Transformers, Eric Messer in Life as we know it en als een van de mooiste mannen in Hollywood, maar dat is mijn mening. Deze acteurs gaan sowieso buzz voor deze film genereren, en dat maakt me zo gelukkig.

Cal (Miles Heizer), Taylor (Mackenzie Lintz), Becky Albertalli, Abby (Alexandra Shipp), ??? achter. Martin (Logan Miller) voor.

Miles Heizer als Cal Price

Leuk verhaal. Miles Heizer speelde Tommy in Nerve, dus toen ik die film in de bios ging zien had ik best wat tijd om naar zijn hoofd te kijken. Ik weet nog dat ik tijdens het kijken dacht, “Wow, hij zou echt een perfecte Cal zijn”. Dus toen Becky me mailde dat hij Cal zou spelen had ik echt een soort implosie van mijn hersenen. Naast Nerve heeft hij Drew Holt in Parenthood gespeeld, en speelde hij samen met Katherine Langford in 13 Reasons Why als Alex Standall.

Taylor (Mackenzie Lintz) met Becky. Ik kreeg deze foto ineens via DM toegestuurd. Had echt een hartaanval. Zo mooi <3

Mackenzie Lintz als Taylor Eline Metternich

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder mijn favoriete personage, Taylor. Zoals je misschien wel is opgevallen heb ik Eline als tweede naam opgeschreven. Dit is geen grapje. Taylor’s tweede naam is canonically Eline, vernoemd naar mij. Hoe mooi is dat?! Mackenzie Lintz kan je kennen als District 8 meisje in The Hunger Games, of als Norrie Calvert-Hill in Under The Dome. En holy shit perfecte casting ik ben zo blij.

Leuke feitjes

 • Colton Haynes (Teen Wolf, Arrow) zit in de film! Hij speelt de college jongen in de gay bar waar Simon heengaat.
 • Een 6 jarige Nora en 10 jarige Simon zijn gecast. Van Becky heb ik gehoord dat er een erg mooie flashback scène komt. Beetje jammer dat Alice niet in de film zit, maar ik accepteer het.
 • In plaats van Oliver! voert Shady Creek High de musical Cabaret op.
 • Als Simon uit de kast komt is er nog een extra gesprek tussen Simon en zijn moeder. Jennifer
  Nick (Simon) en Greg (regisseur)

  Gardner stond erop om dit aan het script toe te voegen omdat ze het zo’n belangrijk onderwerp vindt.

 • De regisseur van de film, Greg Berlanti, is zelf homoseksueel. Hij is getrouwd en heeft met zijn man een zoontje.
 • De film komt uit in maart 2018.
 • Ik ga een Pathé Unlimited kaart kopen zodat ik ongegeneerd minimaal zes keer naar deze film kan.

Overig

Op het moment is nog niet bekend wie Blue gaat spelen. Hij is echter al wel gecast. Waarom hij niet bekend gemaakt mag worden is niet helemaal duidelijk (voor Becky ook niet), maar het komt waarschijnlijk door het mysterie dat rondom Blue moethangen. Als zijn rol ineens aan IMDb toegevoegd wordt kan dat mensen spoilen.

De kermis waar Blue en Simon elkaar voor het eerst ontmoeten!!!!!!

Er zijn ontzettend veel bekende figuranten! Zo is er een groep YouTubers die op de set is uitgenodigd, figureert auteur Margot Wood en is Adam Silvera op de set langsgeweest. Ik ga in ieder geval ontzettend mijn best doen om ze te spotten.

Becky is twee keer per week aanwezig op de set, en zij zegt dat ze heel blij is met de verfilming en hoe accurate hij is bij het boek. Hij verschilt op sommige punten, maar dat is alleen maar logisch. Film is een heel ander medium dan boek, dus het zou gek zijn als het helemaal hetzelfde was.

Maart 2018 is te ver weg. Veel te ver.


Dat was het weer! Eindeloze liefde voor deze film en iedereen die eraan meewerkt. Ik kan niet wachten op maart 2018! Als er een première in de buurt komt ga ik zo hard mijn best doen om daar bij te zijn, wajow.

2 Comments

 1. O, nu snap ik waarom Katherine Langford mij zo bekend voorkwam bij 13 Reasons Why! Ik had haar gewoon al gezien bij de foto’s van de Simon vs. Film… En ik wist niet dat Miles Heizer hier in speelde! Oké, ik kan niet meer wachten tot het maart 2018 is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.