Op Twitter vroeg Sophie van Dande Leander of iemand getagged wilde worden voor een anders-dan-anders tag. Eigenlijk alles wat ik dacht was, BRING IT ON, dus dat zei ik ook. Sophie tagde me, en daar ben ik erg blij mee, aangezien deze tag ongelooflijk cool is!

Deze tag is niet erg moeilijk. Je kiest 4 boeken zonder van te voren naar de vragen te kijken. Met deze 4 boeken ga je de vragen beantwoorden, en krijg je een goed beeld van hoe jouw leven er in Harry’s wereld uit zou zien.

Zijn we er allemaal klaar voor? Dan gaan we beginnen!

Mijn boeken:

  1. The Upside of Unrequited van Becky Albertalli
  2. Percy Jackson and the Olympians – The Lightning Thief van Rick Riordan
  3. City of Bones van Cassandra Clare
  4. De Grijze Jager – De Ruïnes van Gorlan van John Flanagan

1. Je toverstok (open boek 1 op een willekeurige bladzijde. Het eerste zelfstandige naamwoord dat je ziet is waar je toverstok van gemaakt zou zijn)

Het eerste woord wat ik zag was ‘something’. Na uitvoerig googlen bleek dat niet een op zichzelf staand zelfstandig naamwoord te zijn, dus moest ik nog een keer zoeken. Toen kwam er toch iets moois uit. ‘Time’. Mijn toverstok is letterlijk gemaakt van tijd. Ik krijg hier zo veel Doctor Who vibes van, niet normaal.

2. Je huisdier (komen er in boek 2 dieren voor? Een van die dieren is nu jouw huisdier. Als er geen dieren in het boek voor komen, ben je helaas huisdierloos)

ZIT BLACKJACK AL IN DIT BOEK?! Zo ja, dan wil ik die pegasus. Ik denk dat we een hele goede bromance zouden kunnen hebben. Als hij niet in het eerste Percy Jackson boek zit, dan wil ik een centaur vriend. Dat lijkt me mooi. Of misschien de minotaurus of zoiets cools.

Het spijt me het spijt me het spijt me het spijt me het moest

3. Je Hogwarts Huis (open boek 3 op een willekeurige bladzijde. Sorteer het personage dat je als eerste tegenkomt waar je denkt dat hij/zij thuishoort. Jij hebt hetzelfde Hogwarts Huis)

De eerste persoon die ik tegen kwam was Jace. Hier hoef ik eigenlijk niet lang over na te denken. Jace is dapper, en zet alles aan de kant om de mensen van wie hij houdt te beschermen. Gryffindor zou daarom perfect bij hem passen!

4. Maak je eigen “golden trio” compleet (open boek vier op een willekeurige bladzijde. De eerste twee namen die je ziet zullen je beste vrienden zijn. Als er maar één naam, of geen, op de bladzijde staat, probeer het dan nog een keer)

Halt en Gilan waren als eerste op de pagina. Beetje jammer, aangezien ik hoopte op Halt en Will, en Will werd drie regels later genoemd. Maar ik neem zeker genoegen met de wonderlijke wonderlijkheid die Gilan is, en de sarcastic little shit die Halt is.

5. Hoofd van je Huis (open boek 1 op een willekeurige bladzijde. De eerste naam die je ziet zal je hoofd zijn)

Xavier Peskin-Suso. Ik moest zo hard lachen toen ik dit zag, en werd toen een beetje verdrietig. Jongens, dit is een baby van nog geen jaar oud. Het hoofd van mijn afdeling kan nog niet praten en gooit bananen op de grond gewoon omdat het kan. Dit wordt een interessant jaar.

6. Je “Draco Malfoy” (natuurlijk heb je een aartsvijand/rivaal nodig. Open boek 2 op een willekeurige bladzijde en de eerste naam die je ziet zal je vijand zijn) 

Mijn aartsvijand is Annabeth.

NEE.

NEE.

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

I’m doomed.

7. Je patronus (open boek 3 op een willekeurige bladzijde. Het eerste levende wezen dat je tegenkomt zal je patronus zijn)

Okay, mijn leven is alweer ietsje beter, want mijn patronus is MAGNUS BANE. Mijn patronus is een sassy warlock die met zijn kattenogen alle dementors gewoon wegstaart van, ‘Gozer wat doe je nou’, dit is zo mooi ik ben zo blij YES.

8. Zal jouw huis de “House Cup” winnen? (hoeveel bladzijdes heeft boek 4? Dat is hoeveel punten je aan het eind van het schooljaar zult hebben. Als het boek meer dan 400 bladzijdes heeft, heb je gewonnen!)

Het boek heeft 286 pagina’s. Ik ben bang dat dat er niet meer dan 400 zijn. Maar het zijn er wel meer dan Sophie’s boek (271). Betekent dit dat ik toch gewonnen heb? Ik vind van wel. VICTORIE!


Deze tag maakt me ontzettend vrolijk, en meer mensen moeten van deze mooiheid genieten.

Hierbij tag ik Joany van Nerdymommy en Lisa van Leave No Story Behind.

Ik wist even niet meer wie ik moest taggen, dus ik googlede “boekblog” en toen stond Lisa bovenaan. Jammer Lisa, moet je maar niet zo beroemd zijn.

5 Comments

  1. Annabeth als aartsvijand is inderdaad iets wat je niet wil hebben. Maar Magnus Bane als redder in nood compenseert het weer en kan je van haar beschermen! (Alleen, hoe zou je die spreuk moeten gebruiken als je een baby bent?) 🙂
    Van deze tag heb ik eerder nog nooit van gehoord, maar het ziet er erg leuk uit, dus ik zet het op mijn lijstje met tags die ik nog moet doen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.