Vorige week was ik met school op examenreis naar Londen. Natuurlijk hebben we veel gezien en was het een geweldige reis, maar daar wil ik het nu niet over hebben. Nee, vandaag heb ik namelijk iets heel anders in petto. Ik ben namelijk langs duizend en een boekwinkels gegaan, en ik moet mijn aanwinsten wel even laten zien!

 1. Disney Store, Covent Garden, Londen

Isle of the LostHet eerste boek van deze trip werd al vroeg gekocht, veel vroeger dan ik had verwacht. Op de derde avond mochten we voor het eten een uur lang gaan en staan waar we wilden, wat dus de Disney Store werd. Wat een plek, geweldig! Terwijl ik daar zo rond liep viel dit boek me eigenlijk meteen op. In een hoekje stond, naast de andere Disney’s Descendants spullen, een enorme stapel met exemplaren van the Isle of the Lost van Melissa de la Cruz. Ik vond de film best wel leuk (lekker dom en simpel, echt fijn af en toe), dus het boek nam ik natuurlijk meteen mee. Het was duidelijk waarom de verkoper was aangenomen, want mijn hemel, dat was met gemak de grootste glimlach die ik ooit heb gezien!

2. Blackwell’s Bookshop, Oxford

Dit is vanaf nu mijn favoriete plek in de wereld. Wow, wat was deze winkel enorm! Alleen de YA hoek was al zo groot dat het aardig lang duurde voordat ik er helemaal doorheen was. Hier ondervond ik hoe mooi kortingsacties op boeken eigenlijk zijn. De 3 voor 2 actie kon ik natuurlijk niet laten liggen, dus van de geselecteerde boeken pakte ik Trial by Fire van Josephine Angelini, het vervolg Firewalker, en Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz.

ipp(er staat een andere “titel” op de covers)

Ik ga even eerlijk zijn en zeggen dat ik van geen van deze boeken eigenlijk echt weet waar ze over gaan. Toen ik de boeken van Josephine Angelini zag liggen herkende ik de mooie Britse cover en besloot ik ze mee te nemen. Ik moest nog een derde boek, en we moesten al snel weer door naar een museum, dus ik pakte Aristotle&Dante omdat ik er veel goeie recensies over heb gelezen.

ippHet vierde boek wat ik kocht is meteen het meest geweldige boek die ik tijdens deze trip gekocht heb. Het is namelijk de hardcover van het nieuwe Rick Riordan boek, The Sword of Summer (Magnus Chase #1). Het is echter niet zomaar een exemplaar van dit boek, nee. Hij is gesigneerd. Ja, dat las je goed. IK HEB EEN HANDTEKENING VAN RICK RIORDAN. AAAAAAAH! De verkoop man keek me echt raar aan omdat ik stond te gillen en springen in de boekwinkel, maar ja, dat hoort erbij, toch? Wat het zelfs nog beter maakte: er zat 3 pond korting op. DRIE POND KORTING.

3. Blackwell’s Bookshop, Oxford

Nog een keer Blackwell’s, Eline? vraag je je misschien af. Want inderdaad, dit is dezelfde winkel als de vorige. MAAR. Na de benedenverdieping volledig gezien te hebben gingen we door naar een museum, dat toevallig recht tegenover de winkel zat. Toen we hierna weer vrije tijd kregen, kon ik het natuurlijk niet laten om een van de hogere verdiepingen ook even te bezoeken. Immers, wie kan een goeie tweedehands afdeling weerstaan?

En goed was hij zeker. Het was even een gedoe om de goeie verdieping te vinden, want op het bordje stond dat het op de 2e verdieping was bij de classics, maar tweedehands zat random op de 3e verdieping bij de WC’s. Altijd praktisch om naar de WC te kunnen gaan in een boekwinkel, zou ik zeggen.

IN IEDER GEVAL.

ippIk ging eigenlijk meteen richting de fantasy afdeling, en vond tot grote blijdschap de jeugd kast er direct naast. Er waren een paar boeken die me leuk leken maar echt in een verschrikkelijke staat waren, dus die heb ik lekker laten staan. Maar wat ik wel heb meegenomen maakt me zo blij! Als eerste een complete serie (als we ervanuit gaan dat boek 3 daadwerkelijk nooit meer komt?), Lament en Ballad van Maggie Stiefvater. Opnieuw, geen idee waar het over gaat, maar de Ravenjongens vond ik echt een top boek, dus ik heb hier wel vertrouwen in!

Als laatste in deze winkel kocht ik Tonight the Streets Are Ours van Leila Sales. Ik wil dit boek al zo ongelooflijk lang lezen! Dus toen ik hem zag liggen, in perfecte staat, terwijl hij pas net een maand uit is… Laten we zeggen dat ik hier niet lang overna hoefde te denken!

ipp

4. Random winkeltje met classics, Camden Town, Londen

Op onze laatste dag in Londen hadden we veel vrije tijd, dus besloten we naar Camden Town te gaan. Wat een geweldige plek! Het is een soort permanente straatmarkt met kraampjes van kunstenaars, en ernaast zit een plein met allemaal etenskraampjes van over de hele wereld. Er was ook een “Dutch Pancakes” kraam, maar ze verkochten er alleen poffertjes. We hadden het hart niet om ze te vertellen dat hun bord niet helemaal klopte.

In ieder geval, naast al die kraampjes waren er ook ontelbaar veel kleine winkeltjes, waaronder de winkel waar ik mijn laatste boek van de reis heb gekocht. Ik had nog ponden over, en een paar dagen eerder had een docent me verteld dat ik eigenlijk toch echt wel Alice in Wonderland van Lewis Caroll moest lezen, dus toen ik deze prachtige editie zag wist ik meteen wat ik moest doen!

5. ippHMV, Oxford Street, Londen

Bijna was ik dit stukje vergeten, oeps! Dit is niet een boek, of überhaupt boek gerelateerd, maar ik moest het toch even laten zien. Een vriendin van me wilde naar deze winkel om bepaalde albums te kopen, en eigenlijk had ik de muziekafdeling al snel gezien. Beneden had ik al wat merch gezien, en ik hoopte erop dat er meer zou zijn in de kelder. En ja hoor! Het was even zoeken in merchandise HEMEL, maar toen had ik toch echt gevonden waar ik stiekem altijd al van heb gedroomd; SUPERNATURAL BUTTONS. WEES JALOERS.


ippDat was het al weer! Londen en Oxford zijn geweldige boekensteden, en ik heb echt genoten. Helaas niet naar de Waterstones op Piccadilly Circus geweest, maar ach, je kan niet alles hebben in het leven. Mijn geld was toch al zo goed als op, dus het was alleen maar een marteling geweest ;).

Ik zweer het, zo veel boeken koop ik nooit. Normaal krijg ik 1 of 2 boeken binnen per maand, de laatste tijd zelfs minder omdat ik mezelf op een book buying ban had gezet. Die ging heel goed, tot Londen dus. Maar ach, uitzonderingen moeten er ook zijn. Het leverde tenminste wel een mooie stapel boeken op!

0 Comments

 1. nerdygeekyfanboy

  Leuke Book Haul Eline! Isle of the lost is net als de film zo lekker dom en simpel, haha! Dante and Aristotle discover the secrets of the universe vind je denk ook wel goed en wooooow Rick Riordan handtekening, jaloezie is oneindig hier. Die buttons zien er trouwens nice uit!

  1. Dank u zeer! Ik heb het boek net uit en ik vond het drie keer niks, moet ik eerlijk toegeven. Recensie komt snel, maar het was gewoon nee xD. Mijn M&O leraar, die ook mee was naar Londen, vond Dante and Aristotle er zo goed uitzien dat hij er een foto van heeft gemaakt en hem thuis gaat opzoeken! RICK RIORDAAAAAAAAAAAAAAAN. De buttons zijn best wel mijn bae, hehe

 2. Wauw! Ik ben zo jaloers op de handtekening van Rick Riordan!
  Aristotle and Dante heb ik laatst gelezen en ik vond het een erg goed boek.
  De Waterstones op Piccadilly Circus is heel tof omdat hij zo groot is, maar heeft veel minder die gezellige sfeer die de kleine boekwinkels daar wel hebben, dus erg veel heb je niet gemist.

 3. Louise

  Jaa hoor Eline. Ik probeer mezelf elke keer tegen te houden om niet alle edities van Alice in Wonderland te kopen, want ik wil ze allemaal hebben, maar nee, dan koop jij n lekker en maak je me jaloers 🙁

 4. Pingback: Boekrecensie – the Isle of the Lost – Descendants #1 | All The Feels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.