Iedere donderdag is het weer zover. Heel boekbloggend Nederland doet op donderdag aan de TTT, en aangezien ik daar nu natuurlijk ook bij hoor, leek het me wel leuk om zelf ook eens mee te doen! Geen idee of ik hem elke week ga doen, ik zie wel of de thema’s me liggen. Tien boeken zijn er namelijk veel!

Deze week een thema die ik meteen al leuk vind. Er zijn namelijk zo veel boeken waarvan ik me best wel schaam dat ik ze niet gelezen heb! Door dit lijstje op te stellen krijg ik misschien wel motivatie om ze te lezen. Dat zou toch leuk zijn! Voordat ik dit helemaal volpraat met onzinnige dingen, laten we beginnen.

1. Soulmates – Joss Stirling

Ik zei toch dat ik me schaamde? Als Blossom Books ambassadeur is het natuurlijk not done om Soulmates niet gelezen te hebben, maar helaas is het waar. Ik heb ze sinds de kortingactie in de kast staan, maar ik kom er maar niet aan toe. Ik weet het, ik weet het, ik schaam me diep.

2. Throne of Glass – Sarah J Maas

Deze serie is groots. Maar dan ook echt groot-groots. Toen het vierde deel uitkwam was letterlijk minimaal drie kwart van mijn Goodreads stream gevuld met Queen of Shadows! Ik wil deze boeken heel graag gaan lezen, ook deels omdat het echt prachtige Engelse hardcovers zijn, maar op de een of andere manier komt het er maar niet van.

3. The Darkest Minds – Alexandra Bracken

Weer een serie die me zo ongelooflijk goed lijkt! Helemaal zeker weten waar het over gaat doe ik niet, maar ik weet dat het iets is met superkrachten en dat is voor mij eigenlijk al genoeg. De covers zijn ook nog eens prachtig (zie je een trend?), dus ik moet die boeken verdozie eens een keer gaan lezen!

4. Lux – Jennifer L. Armentrout

Iets met aliens, als ik het goed heb? Ik heb de omnibus van deel 1 en 2 in mijn kast staan sinds mijn verjaardag in april, maar ik ben er nog steeds niet aan begonnen. Vooral bij BookTubers, maar ook bij veel Engelstalige bloggers zie ik deze boeken voorbij komen. Ik hoor veel over dat ze goed geschreven zijn. En iets over dat de alien leuk is?

5. De Ijzeren Fey – Julie Kagawa

Eindelijk boeken die wel bekend zijn in Nederland! Deel een hiervan heb ik al heel lang op mijn Goodreads TBR staan. Maar volgens mij is het boek wat ik hier zie staan van de spin-off serie. Het feit dat ik het niet zeker weet zegt geloof ik al genoeg. Een vriendin van me gaat naar een van de Julie Kagawa events als ze in Nederland is, dus natuurlijk ga ik een boek kopen en aan haar meegeven om te laten signeren. Dan ontkom ik er niet meer aan en moet ik wel beginnen!

6. The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky

Opnieuw, echt geen idee waar dit over gaat, maar ook dit boek staat al sinds april in mijn kast. Ik weet dat zo’n beetje iedereen het over dit boek heeft, en dat er een film is met Emma Watson en Logan Lerman. Dat was voor mij eigenlijk al genoeg, moet ik toegeven. Hopelijk kom ik hier snel aan toe, maar dit is nou echt zo’n boek dat bij mij toch weer heel snel naar de onderkant van de TBR stapel verdwijnt. Ik wil het lezen, maar ik hoef het ook niet te lezen. Klinkt dat logisch? Geen idee.

7. Divergent – Veronica Roth

Ja, ik weet het, deze is echt erg. Ik heb het eerste deel uit deze trilogie het weekend voordat ik naar de film ging gelezen. Dat was dus in maart 2014? Sindsdien ben ik begonnen in Insurgent, maar legde hem na pagina 1 eigenlijk al meteen weer neer. Ik heb totaal de behoefte niet om de rest van de serie te lezen, en ik ben nogal gespoiled over het einde van Allegiant. Daarom begin ik me af te vragen of ik ze überhaupt wel ga lezen.

8. Fallen – Lauren Kate

De reden die ik hier voor geef is dat ik geloof ik net iets te jong was toen deze serie echt heel erg populair was. Lauren Kate kwam naar Nederland in 2013, toen ik dus nog 13 was. Ik was pas net uit de fase dat ik de zoenscenes in Twilight niet meer vies vond, en voelde eigenlijk totaal de drang niet om deze boeken te lezen. Nog steeds niet, moet ik toegeven. Misschien sla ik deze hype maar over.

9. Daughter of Smoke and Bone – Laini Taylor

Deel 1 en 2 hiervan heb ik een hele tijd geleden op het boekenfestijn gevonden, en sindsdien staan ze te pronken op mijn planken. Aan het lezen ervan ben ik echter nog niet toe gekomen. Alweer, geen flauw benul van waar dit over gaat. Ook dit lijkt een beetje een trend te zijn bij mij! Ik weet alleen dat deze serie heel populair is, en dat deel 3 niet meer wordt uitgegeven in de mooie editie die ik heb. Dat is dus lichtelijk vervelend, maar ja, we zien wel. Het kan natuurlijk ook dat ik het niks vind, dan is de afwezigheid van boek 3 geen probleem!

10. Alice in Zombieland – Gena Showalter

Toen ik dit boek won tijdens de boekenadventskalender van Zon en Maan was ik super gelukkig; ik wilde dit boek heel graag lezen, want het klonk ongelooflijk cool. Nu, bijna een jaar later, is er eigenlijk nog niet heel veel van terrecht gekomen. Ik kwam er namelijk dit jaar achter dat ik zombies nogal eng vind, oeps! Ik wil dit boek nog steeds lezen, maar ik ben wel een beetje huiverig. The Walking Dead was namelijk echt geen goed idee, heb ik geleerd.


Dat was het wel, geloof ik! Super leuk thema, en zoals ik al dacht heb ik weer een stuk meer inzicht in de boeken die ik nog moet lezen. Valt het op dat dit eigenlijk alleen maar series zijn, afgezien van Perks? Hier ben ik nog wel even mee bezig, geloof ik. Kan niet wachten!

0 Comments

 1. nerdygeekyfanboy

  Zo, hier komt even mijn lange reactie want tja dat doe ik nou eenmaal.
  Dat je Soulmates nog niet hebt gelezen, is niet echt supererg hoor. Het eerste deel is heel Twilightachtig haha.
  THRONE OF GLASS IS GEWELDIG DIE IS ZO LEUK EN WOW CELAENA EN AWWWW MAN DA FEELS ELINE JE KRIJGT HIER ZO VEEL FEELS DOOR IK MEEN HET.
  En The Perks of being a Wallflower moet je echt lezen. Ik had hem binnen een middagje uit en kon constant lopen vechten tegen de tranen, dit boek is echt fantastisch, één van mijn favoriete boeken.
  Fallen en Divergent zijn goed hoor, maar snap dat je ze nog niet hebt gelezen. Fallen zal wel snel in de bioscoop, dus zou wel leuk zijn als je die dan ervoor leest. Actrice die Lucy speelt lijkt niet echt op de Lucy uit het boek maar ze is zo knap dat ik het goedkeur. En ja jij vindt misschien die jongens wel knap ofzo.
  Deel 1 van Daughter of Smoke and Bone vond ik fantastisch maar ik kwam niet door deel 2 heen, misschien een keertje weer proberen want ik hoor wel dat de rest erg goed is.
  OKE DAT WAS HET DOEI.

  1. YES LANGE REACTIE YES
   Nog steeds. Iedereen is zo fan van Soulmates, ik moet op zijn minst weten waarom ik moet balen dat boek 4 (nog) niet vertaald wordt xD
   Ik wist gewoon dat je ging reageren op Throne of Glass. Iedereen blijft maar zeggen dat ik hier feels van ga krijgen en waarom wil ik het lezen maar op de een of andere maner geloof ik het niet helemaal? Ik weet niet. De hype is net te groot, of zo.
   THE PERKSSS ik wil het lezen. Het gaat gebeuren. Ooit!
   De Insurgent film schijnt heel slecht te zijn, en nu ze Allegiant Part 2 Ascendant genoemd hebben weet ik niet wat ik daar nou van moet denken. Hmmmm. En ze zijn toch echt al eeuwen klaar met het filmen van Fallen? Als die überhaupt ooit nog in de bios komt is het een wonder xD
   Als ik er eindelijk ben gaan we buddy lezen, goed?
   DOEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.