Vol verwarring staarde ik naar mijn nieuwe boeken. Waren het er echt zo veel? Nog een keer tellen dan maar. Nee, het getal klopte. Waren ze wel allemaal van december, dan? Ja, allemaal van december. Maar, zo veel had ik er toch helemaal niet gekocht? Hoe kom ik in hemelsnaam aan 32 nieuwe boeken?!

Dit is al ongeveer anderhalve week mijn gedachtegang. Want ja, beste mensen, deze maand kocht/ontving/kreeg ik 32 nieuwe boeken. 32. Het is echt idioot hoeveel dat er zijn. Dat is gewoon twee keer vijftien, plus twee. 32! Door deze intense hoeveelheid keek ik nogal op tegen het schrijven van deze bookhaul, maar het is ondertussen al dik januari en ik moet er dan toch echt aan geloven. Dus, zonder verder nog al te veel te zeggen ga ik proberen om, op chronologische volgorde, mijn maand in boeken weer te geven.

(32, WTF)

Gekocht (7)

ipp

Als eerste mijn fenomenale Book Outlet bestelling! Die heb ik al uitgebreid in een andere post behandeld, dus daar hoef ik het geloof ik niet zo over te hebben. Voor de oplettende kijker, het klopt dat Otherbound niet bij de Book Outlet bestelling zat. Dit boek kocht ik omdat ik de auteur ga ontmoeten bij Dutch Comic Con, en dan wil ik haar boek wel gelezen hebben! Ik zou echt niet weten waar het over gaat, maar ach. Komt vast wel goed. De reden dat ik dit boek bij deze stapel legde is, simpelweg, omdat dit de enige boeken zijn deze maand waar ik geld voor betaalde.  Ja, ik vind het ook raar.

Gottmer & Amsterdam (7)

ipp
Amsterdam

In december heb ik allemaal avonturen beleefd. Zo ben ik een dag wezen fandomwinkelen in Amsterdam, en bezocht ik het kantoor van uitgeverij Gottmer. Bij allebei kreeg ik boeken, die zijn afgebeeld in de plaatjes hiernaast. Ik ga er niet al te veel op in omdat over

ipp
Gottmer

allebei deze dagen ook eerder posts verschenen. (Simon en De Fixer kocht ik van geld dat ik van mijn oma voor Kerst kreeg. Meteen toen ik deze foto’s van het verslag van die dag gemaakt had pakte pap de boeken af om ze in te pakken en onder de kerstboom te leggen)

Gewonnen (10)

ipp

Dit is echt even een verhaal, hoor. Zoals ik nogal vaak schreeuw op Twitter heb ik een book buying ban. Dit houdt simpelweg in dat je geen boeken koopt. Ik was heel trots op mezelf dat ik dit zo goed had volgehouden de afgelopen paar maanden dat ik dacht, een keertje een Book Outlet order heb ik wel verdiend. Ik helemaal blij. Binnen een week hoor ik dat ik een volledige serie heb gewonnen, nog geen week later hoor ik dat ik nog een andere trilogie won. Hoe krijg ik dit in hemelsnaam voor elkaar. De TBR die ik weggewerkt had is meteen weer aangevuld. Je hoort me niet klagen, absoluut niet, maar de timing is toch curieus.

 

Ten eerste won ik de Iron Fae serie van Julie Kagawa, inclusief de spin-off The Call of the Forgotten. Ja, dat las je goed. De hele serie. Ik zat bij Engels ipptoen ik een berichtje op instagram zag dat ik gewonnen had, ik kon wel huilen! Ik moest mijn email achterlaten in de comments, en zonder te twijfelen plaatste ik mijn blog email. Na niet al te lange tijd kreeg ik een mailtje van de uitgeverij met de vraag wat mijn adres was, maar ook of ze me in hun media bestand mochten zetten. Lang verhaal kort, ik sta eerder op de bloggerlijst van de Britse uitgevers Harlequin en Mira Ink dan dat ik op Nederlandse bloggerlijsten sta. Want ja, he. Dat is toch de logische manier om dit te doen?

ippNiet lang daarna kreeg ik een tweet van Emmy (Zon en maan) waarin stond dat ik even de overzichts pagina van de Boekenadventskalender moest bekijken. Stiekem hoopte ik hier al op, maar toen er echt stond dat ik de Angelfall trilogie van Susan Ee gewonnen had was ik toch verrast en super blij. Ik bedoel, kijk dan hoe mooi deze boeken zijn! Deel een heb ik in het Engels en al gelezen, maar op de een of andere manier kwam ik er nooit aan toe om de rest van de serie aan te schaffen. Nu hoeft dat niet meer! Heel erg bedankt, Emmy en uitgeverij Luitingh Sijthoff!

CPNB boekenweek brainstorm (2) 

Als Blossom Books ambassadeur was ik uitgenodigd om naar het kantoor van CPNB (de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) te komen om mee te brainstormen over de Young Adult boekenweek van dit jaar. Het was heel gezellig, vooral omdat er een aantal ambassadeurs en andere bloggers waren, en natuurlijk hoop ik ook dat het een productieve sessie geweest is. ippNa afloop kregen we een goodiebag met een boek erin, maar veel mensen hadden de boeken in het tasje al. Hierdoor mochten we een ander boek uit de enorme kast kiezen. Ik vond eerst Blues in F, maar wilde daarna toch liever Rood als Bloed. Ik dacht dat ik ze gewisseld had, maar buiten kwam ik er pas achter dat dit niet het geval was. Oeps! Ik heb allebei de boeken al gelezen, en om eerlijk te zijn weet ik niet helemaal wat ik van ze vond. Beiden werd geclaimed dat ze spannend zouden zijn, maar Blues in F was gewoon vreemd, en Rood als Bloed een beetje een anti-climax? De hoofdpersoon heeft het de hele tijd over ernstige gebeurtenissen in haar verleden, en dat werd zo erg opgebouwd dat eigenlijk niks meer aan die verwachtingen kan tippen. De verklaring die daarna kwam was zelfs nog minder indrukwekkend dan dat, en ik heb oprecht mijn schouders opgehaald nadat ik dit boek weglegde. Misschien is de rest van de serie beter, daar zou ik ze een keer voor op de kop moeten tikken ergens, maar een erg hoge prioriteit heeft deze serie voor mij niet.

Cadeautjes (6)

ipp

December is de maand van geven, maar natuurlijk ook van krijgen. Wat ben ik ontzettend verwend deze maand, zeg! Naast de BAK organiseerde Emmy ook lootjes trekken, en op die manier kreeg ik dus I hate Myselfie van Shane Dawson, een Harry Potter armband en chocolade van Jessica (Reviews & Roses). De chocolade staat niet op de foto omdat, nou ja, ik die opgegeten heb. Wat een verrassing. Ik heb het al vaker gezegd, maar heel erg bedankt, Jessica! Je hebt me echt aan het lachen gemaakt met je pakketje, en mijn hele dag was meteen weer helemaal goed. Dank je wel!

ipp

De dag erna kwam een ander pakketje binnen. Hierin zat The Wall and the Wing, het favoriete boek van een Britse vriendin van me. Beth en ik sturen elkaar elk jaar met Kerst een boek waarvan we vinden dat de ander het gewoon moet lezen. En is er een betere motivatie dan het gewoon domweg voor iemand kopen?

Als laatste zijn er nog de boeken die ik van vriendinnen kreeg. Ik heb twee vriendinnen die net zo veel lezen als ik, dus natuurlijk moesten we iets voor Kerst doen. We besloten om voor 15 euro dingetjes voor elkaar te kopen. Zo kreeg ik van de ene vriendin The Book Thief en Confessions of a Shopaholic, en van de ander kreeg ik Fablehaven, een boekenlegger en nog meer chocolade. Ook kreeg ik Cruel Beauty van haar. Ze heeft het boek gelezen en vond het niet zo. Toen ze vroeg of ik het dan wilde hebben was ik toch wel geïntrigeerd, en voor ik het wist had ik hem in mijn tas zitten. Geen chocolade op de foto, om dezelfde reden als eerder. De boekenlegger staat er niet bij omdat ik binnenkort een post ga maken met al mijn boekenleggers erin, en spoilers.


 

Dat was het dan, hoor! Poeh, wat een enorme hoeveelheid. Ik wilde nog een foto maken van alle boeken op een stapel, maar A) kon die stapel niet rechtop staan zonder tegen mij aan te leunen, en B) was deze stapel zo hoog als mijn middel en paste hij niet volledig op de foto. Dus, dat. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze Bookhaul, want ik koop nu echt voor de rest van mijn leven geen boeken meer. 32 boeken. Zucht.

0 Comments

 1. Wow, 32 boeken! De meeste boeken die ik ooit heb gekocht waren iets van 40, maar ik was op vakantie in Taiwan en die boeken daar zijn niet zo duur, dus ja. 40.
  The Book Thief is een super mooi boek! Ik heb het pas vorige week uitgelezen, maar het is zeker weten één van mijn favorieten.
  Dus je vind het goed dat we samen reizen naar de release party?
  Een enkele reis naar Arnhem kost vanuit Haarlem rond de 18 euro, dus ik ben van plan op een kaart te kopen die de hele dag geldt (en op dit moment 15 euro kost bij de Blokker in plaats van 52). Misschien een tip?

     1. Haha :p
      Ik had laatst een infographic gemaakt en blijk nog iets van 179 ongelezen boeken klaar te hebben staan, dus mijn TBR is ook niet echt klein te noemen haha. Misschien moet ik ook maar eens een book buying ban doen :p

 2. Wow, mooi aantal 😀
  Dat krijg je als je meedoet aan winacties denk ik..!
  Hoe groot is je TBR nu? Als die groter is dan het aantal boeken dat je in 2015 hebt gelezen, geen boeken meer kopen in 2016 (gewoon alles op je verlanglijstje zetten of van de bieb lenen :P).

  Ik heb nu in januari al meer boeken gekocht/gekregen dan in december (december: 2 gekocht, januari: 1 gekregen, 4 gekocht in de kringloop). Al heb ik in november wel een grote bestelling geplaatst, die waarschijnlijk deze maand aankomt… (het zijn Japanse boeken). Ik moet snel wat ruimte maken in mijn boekenkasten dus! Hoeveel ruimte heb jij nog over in je kasten? Het lijkt me dat die 32 boeken wel een plank ruimte innemen!

  1. Mijn TBR was al zo’n twee keer zo groot als wat ik las in 2015… Ik heb een probleem. Zucht. Daarom dus de book buying ban xD
   Ik heb nul ruimte meer, en deze staan nog geen eens in de kast, dus ik moet creatief zijn. Aka stapel hier, stapel daar, kast reorganisaaaaatie

   1. Ik had in 2014 besloten dat ik mijn TBR “op” ging lezen. Daar stonden denk ik zo’n 200-250 boeken op. Ik heb nu, begin 2016, nog iets van 50 boeken over (inclusief nieuw gekochte/gekregen boeken). Al heb ik inderdaad ook wel een beetje mijn best gedaan om niet teveel boeken te kopen 😛
    Succes met het lezen van je TBR! Zelfs al voer je dus een halve bookbuyingban in (dus iets als “10 boeken lezen 1 boek kopen”), werkt dat alsnog wel redelijk.

 3. nerdygeekyfanboy

  I Hate My Selfie lijkt mij best wel grappig, ik kijk toch te veel YouTube en de laatste tijd ben ik veel meer geïnteresseerd in boeken van YouTubers. Laat je me weten wat je ervan vond? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.