Creatief zijn is moeilijk. De afgelopen maanden heb ik in een creatief dipje gezeten, daarover in een later blogje meer. Voor iedereen die wel eens in zo’n dipje heeft gezeten is het gevoel wel bekend. Je wil ontzettend graag, maar er komt gewoon niks goeds uit je handen. Je hebt honderden, zo niet duizenden ideeën, maar het wil allemaal niet lukken. Daarom moest ik even nadenken toen ik het mailtje voor deze blogtour kreeg. Wat als ik het helemaal niet voor elkaar zou krijgen? Op dat moment heb ik een knoop doorgehakt. Ik kan gaan zitten balen dat het niet lukt, of ik kan ervoor gaan en mezelf gewoon pushen tot het wel lukt. Zo gezegd, zo gedaan. En wat ben ik blij met het resultaat!

Deze blogtour staat in het teken van het boek Vogelvrij. Dit is het eerste deel in de Spellslinger serie van Sebastien de Castell. Ik heb het boek al gelezen, en ik vond het echt tof! Later (waarschijnlijk dinsdag) verschijnt mijn recensie. Vandaag neem ik het stokje van de blogtour van Jolien over. In haar blogpost van gister  kun je lezen wat ze van het boek vond, en kun je een exemplaar winnen!

Ik ga het ietsje anders doen. Ik heb vaak dat ik na het lezen van een achterflap nog steeds niet helemaal weet waar een boek nou precies over gaat. Daarom heb ik besloten om boek aesthetics te maken. Voor de mensen die niet weten wat een boek aesthetic is: dit is een soort collage waarin iemand plaatjes verzameld die iets te maken hebben met het boek. Ze mogen letterlijk over het boek gaan, of het gevoel van het boek weergeven. Het idee is dat het er uiteindelijk zo mooi mogelijk uitziet, maar dus ook dat je in een oogopslag iets leert over het boek.

Ik heb boek aesthetics van te voren ontzettend onderschat. Het vinden van de perfecte foto is echt ontzettend moelijk! Ik denk dat ik zo’n vier uur bezig ben geweest met het zoeken van de foto’s, en dan negeer ik de tijd die ik heb besteed aan het wijzigen van het formaat, het samenvoegen van de plaatjes en het aanpassen van de kleurschema’s. Maar ik vond het wel ontzettend leuk om te doen! Ik heb uiteindelijk twee aesthetics gemaakt, en ik ben er zelf super blij mee.

(Je kan op de afbeeldingen klikken om ze beter te bekijken)

De handen in de eerste afbeelding geven aan hoe ontzettend belangrijk handen, en dus magie, voor de Jan’Tep (het volk waar de hoofdpersoon Kellen toebehoort) zijn. Magie is voor hen alles wat er is. Maar is dat wel de beste manier om te leven?

De tweede afbeelding zijn wat meer concrete beelden, maar nog steeds wel sfeer. Er is op een gegeven moment een soort kat in het verhaal, en ik heb nog nooit een meer kloppende afbeelding gezien. De kaarten, de cowboy hoed en de western laarzen horen bij een personage dat het leven van Kellen voorgoed verandert. De tempel in de woestijn is wat ik voor me zie als ik denk aan de oasis die ze beschrijven. Carath is een toverformule die een grote rol in het boek speelt. Het lettertype dat ik daarvoor gebruikt heb heet Desert Queen. Niet gek, he?

Ik wil Meis & Maas bedanken omdat ik mocht meedoen aan deze blogtour. Ik heb de creatieve smaak weer helemaal te pakken! Morgen verschijnt er een nieuwe post op de blog van Liesbet, een post waar ik in ieder geval heel erg veel zin in heb.

Ik had zo veel lol bij het maken van deze aesthetics dat ik overweeg om dit vaker te doen. Wie weet!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.