Eind januari is het dan toch eindelijk gebeurd. Na er maanden over gepraat te hebben zag ik voor de eerste keer een Star Wars film. En ik moet zeggen, ik was best positief verrast! Het lukte ons om episodes IV-VI, I en II te kijken. Het is het plan om III en VII op een later moment te kijken.

Het moge duidelijk zijn dat dit een reactiepost is op mijn post van grofweg twee weken geleden, waarin ik op een rijtje zette wat ik wist over Star Wars, of wat ik dacht te weten. In deze post zal ik ingaan op wat er wel en niet klopte aan mijn originele post, en in een latere post zal ik verder ingaan op wat ik nou werkelijk van dat hele Star Wars gebeuren vond. Ja, Star Wars takes over All The Feels!

Deze blogpost bevat spoilers voor Star Wars films 1, 2, 4, 5 en 6. 3 en 7 heb ik zelf nog niet gezien, dus deel alsjeblieft geen spoilers in de comments.

De volledige post is een directe reactie op de genoemde eerder verschenen post. Ik raad je aan om deze twee posts naast elkaar te leggen voor meer duidelijkheid.

De Wereld

Heel erg fout zat ik hier niet over, moet ik zeggen. Okay, Jedi zijn geen politieagenten maar een soort ridders/Grijze Jagers, en de planeet aarde lijkt er ook niet te zijn, maar over de Force had ik toch gelijk. Grappig verhaal over de aarde, trouwens. Aan het begin van de eerste film die we keken vroeg ik steeds of een bepaalde planeet de aarde was als hij een beetje op onze planeet leek, gewoon omdat ik wilde weten wat er dan met de aarde gebeurd was. Mijn beste vriendin maakte me duidelijk dat we in een “galaxy far, far away” zaten, dus dat ik moest ophouden over de aarde. Uiteraard heb ik vanaf dat moment over elke planeet gevraagd of dat dan de aarde was.

Kanten

Ik vind echt dat ik veel punten verdien voor mijn observaties over de drie verschillende kanten. Mijn verwarring over de Stormtroopers is waarschijnlijk ontstaan omdat die dus in film II ineens voor de Jedi’s vochten? Hoe ze aan de kant van Vader terecht zijn gekomen zal in film III wel duidelijk worden. Okay, ik had niet helemaal gelijk over dat Vader de baas was van de Empire, maar ik zat in de buurt!

Personages

-Darth Vader: Okay, hij is zeker weten Anakin. Ik weet niet helemaal wat er met zijn gezicht aan de hand is, maar dat zal in film III ook wel duidelijk worden. Ik vond het opvallend dat hij blauw was. Had ik niet verwacht, of zo. Vader is ook niet de keizer, beetje jammer.

-Luke Skywalker: Ik had oprecht alles goed over Luke. Schouderklopje voor mezelf

-Leia: Bij Leia zat ik er helaas ietwat naast. De princess titel komt niet van Vader, maar waar hij dan wel vandaan komt? Het werd me niet echt duidelijk of ze nou de prinses van Alderaan was of niet. Wie weet. En het dingetje tussen Leia en Luke was een stuk minder aanwezig dan ik had verwacht. (Opmerking: Heet ze dan nu Leia Skywalker? Dat klinkt echt slecht)

-Yoda: Duizend punten voor Eline voor doorhebben dat Yoda de Jedi leider is! Persoonlijk vond ik hem in film IV-VI nogal irritant (sorry not sorry), maar in I en II was hij een held.

Die andere man die bij Yoda hoort maar waarvan ik de naam niet weet: De scène die ik in dit stuk beschrijf blijkt niet te bestaan. Goed bezig, Eline. Ik ga er vanuit dat ik hiermee Obi-Wan Kenobi bedoelde, en niet een moment met Luke maar een met Anakin. Denk ik. Verwarrend.

Han Solo: HANNIE MIJN HELD MIJN GROTE LIEFDE de film werd echt een stuk minder leuk toen hij bevroren was want ik miste hem heel erg.

Chewbacca: Chewie was een fascinerend personage. Zo kon je aan zijn “stem”geluid niet horen wat zijn gemoedstoestand was, omdat hij altijd hysterisch/verdrietig aan het grommen was. Echt, het geluid was hetzelfde in totaal tegengestelde situaties. Was een beetje verwarrend. Ook kon je aan de kwaliteit van het Chewie pak zien dat het budget voor deze films steeds hoger werd, echt grappig.

Stormtroopers: Vond ze eigenlijk nog best veel skills hebben. Maar dat is mijn mening.

R2D2: Bleek echt het belangrijkste personage in die hele trilogie te zijn. My bad.

Jar Jar Binks: Okay, ik snap de haat voor Jar Jar Binks oprecht niet. Wat een held is die man. Als ik in Star Wars had gezeten, dan stel ik me voor dat ik net als Jar Jar was geweest. Per ongeluk dingen kapot maken, per ongeluk een Jedi omver lopen, per ongeluk een oorlogsheld worden. Yup, sounds about right. Jar Jar Binks is all of us in die situatie, en als je Jar Jar Binks haat haat je jezelf. #truestory

Plot

Nou, over de dood van Darth Vader had ik toch echt gelijk. Over de films over Anakin wat minder. Film I was gewoon een ruimte racefilm, Mario Kart on steroids, en ik waardeerde het echt heel erg. Ani was ook zo schattig, wow.

Blijkbaar zijn de Jedi’s niet de rebellen omdat ze gewoon weg zijn. Okay dan.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog steeds niet helemaal doorheb wat Darth Vader nou doet wat zo slecht is. Okay, hij heeft Alderaan opgeblazen, maar wat deed hij daarvoor dan? Hier in een latere post meer over, maar het wordt nooit echt duidelijk wat hij nou allemaal doet en zo. Misschien wel in film III? Ben benieuwd.

Overige dingen die ik nog weet

Er is helemaal geen continue oorlog. Een groepje rebellen dacht, dit vinden wij niet okay, dus ze gingen vechten. Dat mag.

Dramatische kostuums waren in de films nog dramatischer dan verwacht.

Chewie kan eigenlijk nog steeds best een huisdier zijn? Okay, misschien eerder een hulpje of ondergeschikte. In ieder geval een soort manusje-van-alles situatie. Wordt Chewie betaald? Hoe hebben Han en hij elkaar ontmoet? Jammer dat er geen antwoorden op die vragen zijn, lijkt me mooi.


Dat was het alweer! Ik hoop dat je het niet te verwarrend vond om heen en weer tussen blogposts te schakelen, maar ik vond het in ieder geval erg leuk om deze post te schrijven. Later ga ik dieper in op wat ik van Star Wars vond, en benoem ik ook een paar probleempjes die ik ermee had. Maar al met al, zoals ik al zei, positief verrast!

2 Comments

  1. Ik vond het echt geweldig om deze twee blogposts te lezen! Je zat er niet eens zo ver naast, behalve wat betreft R2D2 dan, dat is inderdaad de beste en belangrijkste robot ooit. Al krijgt hij wat concurrentie in The Force Awakens (dat is niet echt een spoiler toch? Dat zie je direct in de trailer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.