Ik heb nooit een enkele Star Wars film gezien. Feit. Daar had ik volledig vrede mee, tot The Force Awakens in de bios kwam. Iedereen had het erover, en ik kon niet meepraten. Dat, gecombineerd met mijn beste vriendin die het niet okay vindt dat ik de films nooit gezien heb, is de reden dat we een Star Wars marathon gaan houden.

Zonder Star Wars gezien te hebben krijg je op het internet toch wel het een en ander mee. Daarom dacht ik dat het wel grappig was om een post te schrijven over waar ik denk dat Star Wars over gaat en wat wiens rol is. Ik heb geen idee in hoeverre wat ik zeg ook maar überhaupt gaat kloppen, maar wees dus gewaarschuwd want er kunnen misschien onbewust spoilers in deze post staan?

De Wereld

Okay, we hebben dus een soort universum waarin iedereen ruimteschepen heeft. Misschien is de planeet aarde verwoest, of leven mensen gewoon graag in die schepen of zo. Je hebt de Jedi’s, waarvan ik begrijp dat het een soort ruimtepolitie is? Met behulp van de Force houden die de ruimte veilig. De Force is een soort telekinetische kracht waarmee je dingen vanaf een afstand kan besturen (dit weet ik echt alleen door een auto reclame). Je hebt light sabers, ik weet niet helemaal zeker of die nou door Force werken of dat het gewoon lasers zijn.

Kanten

Okay, je hebt volgens mij drie kanten. Je hebt de slechte kant, waar Darth Vader aan het roer staat. Ik denk dat de Stormtroopers bij hem horen, maar dat is me nooit helemaal duidelijk geworden. Dan heb je de Jedi’s, die zijn dus de goeie mensen. En als derde heb je een soort onafhankelijke ruimtepiraten of zo, waarvan ik denk dat die Han Solo en Chewbacca meneer lid van zijn.

Personages (die ik ken)

Darth Vader: Dramatische slechterik. Was ooit Anakin? Draagt een masker omdat zijn gezicht eraf is gebrand of zoiets dergelijks. Is hij dan keizer van the Empire? Er is iets met een Empire.

Luke Skywalker: Hoofdpersoon, Jedi, vindt het moeilijk om zijn Force te vinden? Blijkt Darth Vader’s zoon te zijn, super dramatisch. Zijn hand wordt eraf gehakt.

Leia: Dochter van Darth Vader. Ze is prinses dus ik ga ervan uit dat dat betekent dat Darth Vader koninklijk of zoiets is, misschien dus wel keizer. Zij en Luke krijgen een dingetje, maar ze blijken dus broer en zus te zijn. Op een gegeven moment heeft ze een slave bikini aan, vraag me niet waarom.

Yoda: Dat kleine groene mannetje. Hij praat nooit in logische zinnen. Hij is de mentor van Luke en leert hem de Force te gebruiken. Yoda heeft op een gegeven moment een light saber vast, dus ik weet niet of dat betekent of hij een Jedi is. Denk het wel? Misschien is hij een leider van de Jedi’s dan.

Die andere man die bij Yoda hoort maar waarvan ik de naam niet weet: Er is nog een man bij die training. Toch? Zo’n dramatische scene waar Luke zijn light saber krijgt, en dan zit die man daar bij. Geen idee wie hij is.

Han Solo: Krijgt hij niet op een gegeven moment een relatie met Leia? Is BFFs met Chewbacca, is dus denk ik een soort piraat man of zo.

Chewbacca: Beer achtige gozer die niet kan praten en samen met Han Solo door het universum vliegt op zoek naar… Iets? Volgens mij is er een Chewbacca planeet, of hoe zijn soort ook heet.

Stormtroopers: Soldaten, ik denk dus van Darth Vader. Ze missen altijd, en worden zelf wel altijd geraakt.

R2D2: Robot waarvan ik oprecht geen idee heb wat hij doet.

Jar Jar Binks: Iedereen haat Jar Jar intens, en ik heb dit punt bereikt dat ik echt benieuwd ben waarom. Misschien ga ik hem wel helemaal leuk vinden, wie weet? (Of misschien kijkt toekomstige Eline hierop terug en denkt ze, nee. Gewoon nee)

Plot

Okay, films 1-3 gaan over Anakin, 4-6 over Luke, die dus de zoon van Anakin is. De films van Anakin gaan erover dat hij langzaam slecht wordt, en die van Luke gaan erover dat ze proberen Anakin te verslaan, denk ik? Misschien sterft Darth Vader aan het einde, dat zou wat zijn.

Volgens mij zijn er ook een soort rebellen, als ik het me goed herinner. Misschien zijn de Jedi’s wel helemaal niet officieel ruimtepolitie en zijn ze in werkelijkheid gewoon rebellen? Of er is een aftakking Jedi’s die tegen Darth Vader vecht of zo.

Wat doet Darth Vader eigenlijk dat zo slecht is? Hij heeft zijn Death Star, maar doet hij daar dingen mee? Misschien blaast hij planeten op. Dat zou rottig zijn. Misschien is hij een soort overheerser van het universum. Maar tegelijkertijd, het hele universum? Lijkt me sterk, want dat is wel erg veel voor 1 man. Misschien heeft hij een stukje universum dat hij veroverd heeft.

Overige dingen die ik nog weet

Er schijnt een continue oorlog te zijn. Ik weet niet zeker of dat nou Jedi’s vs Stormtroopers is of iets anders. Misschien zijn Jedi’s wel ridders en helemaal niet ruimtepolitie. Dat zou wat zijn.

Jedi’s dragen dramatische toga achtige kostuums waardoor ik ze niet serieus kan nemen.

Is Chewbacca het huisdier van Han Solo of zijn vriend? Dat kan ik nergens echt uit opmaken.


Dat was het wel, denk ik. Donderdag ga ik de films kijken, ik ben benieuwd. Misschien doe ik wel een reflecterende post als ik de films eenmaal gezien heb. Lach gerust mocht ik een domme/niet kloppende opmerking hebben gemaakt, dit alles is gebaseerd op dingen die ik op het internet heb opgepikt. Laat alleen geen spoilers achter in de comments, want ik moet de films dus nog kijken, zoals te merken is.

17 Comments

 1. Ik ga natuurlijk niet zeggen of dit goed is of niet want spoilers, maar ik kan wel zeggen dat je veel meer weet dan een vriendin waarmee ik naar Rogue One ging (zij had nog nooit Star Wars gezien), want ik moest aan haar uitleggen dat de Stormtroopers mensen waren en geen robots. :/
  In ieder geval veel plezier met de marathon! Ik zou wel niet te hoge verwachtingen hebben, want dan kunnen de films een beetje tegenvallen.

  1. Eline @ All The Feels

   Ik dacht dus ook altijd dat de Stormtroopers robots waren, totdat de trailer van The Force Awakens uitkwam. Oeps.
   Ik weet inderdaad niet helemaal wat ik ervan moet verwachten. Misschien vind ik de films tof, misschien vind ik ze afschuwelijk. We zullen zien!

 2. Inge

  Star Wars is een pijnlijk gemis in mijn leven. Als ik andere mensen moet geloven dan.

  Ik weet ongeveer net zoveel als jij, maar sommige dingen dacht ik anders of noemde ik anders. Dat van jou klinkt vaak wel logischer, dus daar gaan we dan maar voor. Iedereen zegt altijd dat ik 4-6 en dan 1-3 moet kijken, dus wie weet dat ik er dan toch deze week ook maar aan ga beginnen. Netflix helpt een handje, after all.

  Ps. Dit was een mooie post, want ik dacht steeds: ooooh, zit dat zo. Vandaar! En dat terwijl jij het dus ook niet weet. Mooi dit.

 3. Geweldig blogje! Ik maakte de fout hem te lezen tijdens de les en ik moest hardop lachen. Awkwaaaard! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden, ik heb het ook heel lang uitgesteld en vond het eigenlijk toch wel erg leuk! In welke volgorde ga je de filma kijken?

  1. Eline @ All The Feels

   Haha, oeps! Hopelijk keek je docent je niet te gek aan!
   Ik ben zelf ook super benieuwd. We gaan ze kijken in de volgorde dat ze uitkwamen, dus 4-6 en dan 1-3. Geen idee of ik het wat ga vinden, we zullen zien!

 4. Echt ongelofelijk veel liefde voor deze blogpost. Mijn echtgenoot is een Star Wars-fan. Dankzij hem heb ik de films al meerdere keren gezien. Onze cavia is zelfs naar Chewbacca (Chewie) vernoemd. Ik moet er echt aan denken om deze blogpost naar hem te sturen én hij heeft ongetwijfeld ook een plaatsje verdiend in één van mijn volgende Blogger Lovin posts. Oh ja, Obi One Kenobi is de naam die je zoekt. 😉

  1. Eline @ All The Feels

   Ik las net deze post terug en ik zit ontzettend te lachen. Een aantal dingen had ik goed, maar met een aantal punten zat ik er ook ontzettend naast, wow. Binnenkort een post ter reactie op deze post 😉

 5. gnifffel 🙂 zo leuk geschreven, en wat een goed idee om je tweedehands kennis alvast even op te lijsten! ik ben van kindsbeen af opgegroeid met Star Wars dus voor mij lijkt het evident – al weet ik niet of ik uit de losse pols zomaar alles kan oplijsten.

  kijk hier ook eens naar: yoda in een notendop 🙂
  https://youtu.be/U9t-slLl30E

  geniet van je marathon!

 6. Hehe, leuke post! Ik had ongeveer dezelfde gedachten voordat ik de films keek, maar ik ben nu wel enorm fan van Star Wars geworden. Hoewel dat bij mij wel pas écht kwam bij The Force Awakens (en Rouge One), ik vond de eerste zes namelijk af en toe een béétje langdradig (en ja Jar Jar is inderdaad écht ontzettend irritant). Veel plezier met het kijken van de films iig! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.