Een tijdje geleden kwamen de leuke envelopjes binnen. Je hebt ze misschien wel voorbij zien komen op instagram of twitter. In deze envelopjes zat een uitnodiging om naar de najaarsaanbiedingspresentatie (mond vol, jemig) van Blossom Books te komen. Ook ik had een envelopje, dus nadat ik klaar was met gillen en het niet geloven ging ik een hele tijd geleden alweer naar Alkmaar. Daar hadden we een ontzettend leuke dag, met uitermate veel nieuwtjes die ik niet mag delen. Ja, beste mensen, jullie horen het goed. Er rust embargo op mijn kennis. (Dat klinkt zo geweldig, jeetje.)

Voordat ik jullie platpraat met onzinnigheid kom ik ter zake. Op de agenda stond een tombola, waarin je boekige prijzen voor je blog kon winnen. Iedereen kreeg twee lootjes, en als je nummer getrokken werd mocht je een prijs kiezen. Hierdoor kreeg ik twee geweldige prijzen, en nog een derde omdat ik een extra prijs won door veel vragen op een quiz goed te hebben. Een van die prijzen is dat ik, voor publicatie, de eerste drie hoofdstukken van Verdermeer met jullie mag delen!

7899VerdermeerCVRHet is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven – maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

 

Verdermeer VosjeVerdermeer is het nieuwe boek van Vrees Me auteur Tahereh Mafi, een schrijfster die bekend staat om haar mooie schrijfstijl. Ik heb de eerste hoofdstukken uiteraard meteen gelezen toen ze binnen kwamen, en mensen, jullie zijn in for a treat. Op 31 augustus ligt Verdermeer in de winkels. Mooie kaft + mooi verhaal = goed boek, dus dit kan gewoon niet meer fout gaan.

Geniet van de eerste drie hoofdstukken, die je hier kan lezen!

Hoofdstuk 1-3 Verdermeer (Tahereh Mafi)

 

6 Comments

  1. Inge

    Ik houd hier dus echt van (MG for the win). Also, ben ik de enige die direct moet denken aan “A Series of Unfortunate Events” (boeken, niet die stomme film)? Die waren ook zo leuk vroeger <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.