Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je vindt een nieuwe serie, online of op TV, en je besluit het een keertje te proberen. Een aflevering wordt twee, twee worden er vier, en voor je het weet heeft de serie je volledig in zijn macht. Het gaat maar door en het gaat maar door, en er lijkt geen einde aan te komen. Tot er wel een einde aan komt. Je hebt net de nieuwe seizoensfinale gezien, en je kan amper bevatten wat er net gebeurd is. Je moet weten hoe het verder gaat. Daarom ga je online, op zoek naar informatie over het nieuwe seizoen. Meteen als je de eerste kop leest weet je het al. De serie is gecancelled, en ze laten de fans met een enorme cliffhanger achter. Wat nu?*

 1. Ontkennen

http://i1024.photobucket.com/albums/y304/ElineAllTheFeels/Stage%201.%20Denial_zpsqptizciv.gif

Hoe bedoel je, gecancelled? Ik heb echt geen idee waar je het over hebt. In september begint het nieuwe seizoen gewoon weer, hoor. We zullen precies horen hoe alles zit, en dan blijkt het vast allemaal mee te vallen, en dan komt het goed.

2. Woest worden

http://i1024.photobucket.com/albums/y304/ElineAllTheFeels/Stage%202.%20Woede_zpspzbupjvh.gif

Menen ze dit serieus?! Hoe durven ze. Oh, je gaat me toch niet zeggen dat ze wel een nieuw seizoen van the Vampire Diaries gaan maken, he? Die show had na seizoen 4 al gecancelled moeten worden. Zij krijgen een nieuw seizoen terwijl de hoofdpersoon niet eens meer mee wil doen, en mijn show wordt gecancelled? Are you f*cking kidding me?! Ik ga iemand slaan. Watch me.

3. Onderhandelen

http://i1024.photobucket.com/albums/y304/ElineAllTheFeels/Stage%203.%20Onderhandelen_zps3ix5jd6i.gif

Ik weet het goed gemaakt. Als CBS nou NCIS: New Orleans cancelled is er weer genoeg geld om verder te gaan met Switched at Birth. Ja, ik snap dat ABC Family een andere zender is, maar luister nou eens. Het is een goed plan! Als ik dit nou eens in een brief opstel en naar de eigenaars van CBS en ABC Family stuur denk ik dat dit helemaal goed komt. Desnoods stuur ik er ook meteen eentje naar FOX. Denk je dat ze van het geld van NCIS: NOLA Switched at Birth en Lie to Me kunnen maken?

4. Ultiem verdrietig zijn

http://i1024.photobucket.com/albums/y304/ElineAllTheFeels/Stage%204.%20verdriet%202_zpssyfbnjmm.gif

Mijn leven is voorbij. Laat me met rust, ik ga opgerold als een deken burrito in bed liggen en doen alsof de wereld niet bestaat.

5. Accepteren dat er niets te doen is

http://i1024.photobucket.com/albums/y304/ElineAllTheFeels/Stage%205.%20Acceptance_zpszuwnevwr.gif

Dit is het dan. We zullen nooit weten of ze dat auto ongeluk overleven, of dat die twee ooit nog samen komen. We zullen nooit weten hoe het met de baby gaat, of wat er zo dringend is dat ze hun reis moesten onderbreken om meteen naar huis te gaan. Deze epische serie is voorbij, en ik heb dat geaccepteerd. Als je me nu excuseert ga ik huilen in een hoekje terwijl ik Say Yes to the Dress herhalingen kijk.


*Deze post is geloof ik al een paar miljoen keer geschreven, maar dat weerhield me er niet van om zelf eens wat te proberen. Ik schreef dit naar aanleiding van het afkijken van Switched at Birth. Er schijnt nog een soort van nieuw seizoen te komen, dus misschien krijgen we toch antwoorden? Hoe het ook zij, ik heb even emoties over stomme tieners die elkaar constant zoenen en elkaar dan haten en zo, dus dat moest ik even delen.

Nu ga ik weer verder met Say Yes to the Dress. Toedels!

10 Comments

 1. Inge

  Die gifjes ?

  Okay, confession: ik kijk altijd alleen seizoen 1. Hoe leuk ik een serie ook vind, ik kom gewoon niet verder? Voordeel: nooit door deze vijf stages hoeven gaan. For what it’s worth: sterkte. (Also, SAB was awesome want gebarentaal en die zombiefilm vergeet ik echt nooit weer.)

  1. Eline @ All The Feels

   Ik leef voor GIFjes, dat weet je.
   … Hoe dan. Series zijn het leven. Ik zou de hele dag series kijken als ik niet ook andere dingen moest doen, zoals eten en, weet je wel, slapen en zo.

 2. Mijn ‘TBW’-list (is dat een ding? Een to be watched-list?) is bijna net zolang als mijn TBR-list, dus vaak ervaar ik de eerste 5 minuten na het einde van een serie deze 5 feelings (1 feeling per minuut), en dan kies ik een andere serie. Tenzij Supernatural ooit stopt. Daar kom ik nooit meer overheen :p

  1. Eline @ All The Feels

   Ik vind dat TBW een ding is. We maken er een dig van.
   Ik moet ook nog zo veel kijken, maar ik kan er echt net tegen als iets tofs stopt. Dan wil ik echt huilen in een hoekje.
   HOLYDAMN ALS SUPERNATURAL OOIT STOPT GA IK DE STRAAT OP MET ZO’N PROTEST BORD

 3. Misschien is het maar goed dat ik de laatste tijd nog maar amper aan series toekom. Momenteel zijn dan Game of Thrones, Outlander en Supernatural. Ik zou het verschrikkelijk vinden mocht één van hen plots abrupt worden stopgezet. Even irritant als een boekenreeks die plots niet meer vertaald wordt of zelfs geen vervolg meer krijgt. Toedels terug 😉

 4. Dit is inderdaad wel heel herkenbaar… gelukkig kijk ik niet veel series die het risico lopen gecanceld te worden, maar als het gebeurt (en dat is wel eens) dan herken ik me hier héél goed in haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.