“Eline, wat is dit nou allemaal voor geheimzinnig gedoe op Twitter.”

Zo begroette een goede vriendin van me mij vanochtend toen ik mijn huis uit kwam om met haar naar school te fietsen. Stiekem moest ik er wel om lachen, want ik vind echt niets leuker dan geheimzinnig doen op Twitter. Mijn niet-gemeende excuses daarvoor, en een waarschuwing; als jullie van plan zijn deze blog (en mijn Twitter) te blijven volgen, dan ga ik nog wel eens vaker geheimzinnige en cryptische dingen zeggen. Zo begon het met:

Ik kreeg net ZO’N GAAF MAILTJE :O

Snel gevolgd door:

Jongens, ik heb ZULK gaaf nieuws! Ik moet nog even het een en ander regelen met school, maar als dat lukt? JFL;JDKAFJDKLJFDK

En de reden dat jullie hier nu allemaal zijn:

IK KREEG NET BEVESTIGING OVER DAT HELE COOLE DING MORGEN EEN BLOGJE EROVER MET INFO EN AANKONDIGING AAAH

Laat ik er maar niet langer omheen draaien. Dit alles begon drie dagen geleden. Ik checkte mijn email, want ja, dat doe je wel eens, en zag een mailtje van iemand die ik niet kende. Ik was wel benieuwd, dus klikte ik erop. Mijn ogen werden groot, en ik las amper wat er stond. Alles wat ik zag was Zou jij het leuk vinden om plaats te nemen in het Boekenpanel van Boekenweek Live 2016 en Het is live te volgen via Youtube. Door het hele land kijken klassen samen naar deze uitzending. Okay, en misschien het stukje over Arie Boomsma als presentator. Dat is ook niet verkeerd natuurlijk.

Beste mensen, ik ben uitgenodigd als panellid tijdens het Boekpanel van Boekenweek Live, een live online uitzending over boeken! Samen met twee anderen mag ik gaan zitten met een camera op mijn snufferd gericht, en dan mag ik vol enthousiasme gaan vertellen over twee van mijn favoriete boeken terwijl Arie Boomsma me daar vragen over gaat stellen. Tenminste, dat denk ik. Misschien zegt hij gewoon, “Wat is je favoriete boek?”, en dan geef ik een enorm antwoord. Tja. Hoe dan ook, hij moet tegen me praten. Lijkt me?

(Zie hier een GIF van Arie Boomsma. Met boeken. Dit is mogelijk de meest appropriate GIF die ik ooit in mijn leven aan een blog post zal toevoegen. Geniet ervan)

Het programma is gericht op middelbare scholieren, vooral de bovenbouw, en het bevorderen van hun leesgedrag, maar natuurlijk mag iedereen verder kijken! Op woensdag 16 maart van 13:00 tot 13:40 ga ik de sterren van de hemel schitteren op je computerscherm. Wel kijken, hoor! Ik heb uitermate verrassende boeken gekozen. (Spoiler alert: een van de twee is Simon)

Dit is dus waar ik de laatste paar dagen zo geheimzinnig over doe! Deze uitzending wordt vergeleken met het Boekenpanel van De Wereld Draait Door. Ik durf te wedden dat ieder van jullie dat wel eens gezien heeft en dacht, hoe krijg je het voor elkaar om uit alle boeken van de wereld zoiets stoms te kiezen, en dan vooral er zo saai over te vertellen. Hoe dan. Daarom beloof ik bij deze plechtig dat ik mijn volle enthousiasme in deze uitzending zal gooien, en dat ik ga proberen zo veel mogelijk mensen aan het lezen te krijgen!

Maar even serieus jongens. Ik krijg vrij van school zodat ik in de Amsterdamse bibliotheek Nederlandse jongeren kan verplichten naar mij te luisteren terwijl ik praat over boeken. Zo veel mensen verspreid door het hele land gaan me vervloeken omdat ze naar dit programma moeten kijken, en ik heb oprecht nog nooit zoiets grappigs meegemaakt. Lees dan gewoon boeken, sufferds, dan hoeft zoiets niet. Natuurlijk ben ik er uitermate blij mee dat de noodzaak voor deze uitzending er wel is, en ik heb er ontzettend veel zin in!

Bij het mailtje dat ik kreeg stond dat ik dit alles kan delen via het promotie filmpje dat gemaakt is, dus zet ik dat er even bij. Bij deze, het meest informatieve filmpje dat je ooit gezien hebt!

 

Oh, en voor de mensen die het zich afvragen: ja, ik ben van plan al mijn Simon exemplaren mee te nemen. Dit wordt wat.

17 Comments

 1. Inge

  IK HOUD VAN DIE GIF.

  En ik hoef niet eens verplicht te kijken, maar dat ga ik nu natuurlijk wel doen. Simon-love. En enthousiaste-Eline-love. Trouwens, die uitzending komt op YouTube, dus stuur hem naar Becky. DOE HET.

  Adiòs.

 2. Wat super awesome voor je! Vorig jaar keek ik het tijdens de les, omdat twee klasgenoten erheen gingen, maar dit jaar horen we er niks meer over. Maar als het op YouTube staat, zal ik het zeker terugkijken!

  1. Eline @ All The Feels

   Het zal zeker op YouTube komen, dus dat gaat goedkomen!
   Ik kan er echt nog niet bij dat er straks mensen door het hele land met hun klas naar mijn hoofd gaan kijken. Dat is echt bizar.

  1. Eline @ All The Feels

   Ik ga iedereen stalken op twitter, duh.
   En misschien het event live-tweeten.
   En foto’s maken.
   En als het even kan een foto met Arie plaatsen want Arie.
   Echt, het gaat niet te missen zijn 😛

 3. Lisa Plunkje

  Je was zo geweldig..!
  Met Simon! Je hebt hem zo goed aan de rest van de wereld laten zien, straks is het nog minder MIJN Simonverhaal.
  (Wat het toch al niet is, maar ja).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.