Ik heb al een eeuwigheid een probleem. Ik lees een boek, geef het een aantal sterren, zeg op Goodreads dat er een recensie komt, en dat vergeet ik dan volkomen. Maanden later pas kom ik die belofte weer tegen, maar dan is het alweer te laat; als ik al die details niet meer weet kan ik toch onmogelijk een recensie schrijven?!  Beste mensen, ik heb een oplossing gevonden voor dit bigger-than-life probleem. Een nieuwe serie posts waarin ik niet boeken, maar een auteur ‘recenseer’!

Het idee is redelijk simpel. Elke keer kies ik een auteur waarvan ik meer dan 1 boek gelezen heb. Dan schrijf ik een post waarin ik kort elk boek bespreek, en wat ik ervan vond. Het zullen niet volledige lange recensies zijn, waardoor het dus niet heel erg uitmaakt dat ik de details niet meer weet. Natuurlijk komen ook online ervaringen, ontmoetingen en nieuwe releases van hen aan bod. Ik kies de auteurs volledig willekeurig, net wie me toevallig tebinnen schiet. Volgens mij is het verder wel duidelijk? Laten we beginnen!


Boeken van Victoria Scott

 •  The Collector (Dante Walker #1) (ISBN: 1620612429)
 • The Liberator (Dante Walker #2) (ISBN: 1622660161)
 • The Warrior (Dante Walker #3) (ISBN: 1622662784)
 • Fire & Flood (Fire & Flood #1) (ISBN: 190948962) / Water & Vuur (Water & Vuur #1) (ISBN: 9025865755)
 • Salt & Stone (Fire & Flood #2) (ISBN: 1910002062) / IJs & Steen (Water & Vuur #2) (ISBN: 9025868088)

Boeken die ik gelezen heb

Water & Vuur (Water & Vuur #1)

22919899Tella’s broer is ziek, en geen enkele dokter weet hoe ze hem beter moeten maken. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen als ze een uitnodiging krijgt voor een race, de Zwavelloop. Het principe van de wedstrijd is simpel: haal als eerste de finish, en win een medicijn. Maar natuurlijk is het niet zo simpel als het klinkt. Met behulp van Pandora’s, Pokémon achtige dieren met krachten, worstelen de deelnemers zich een weg door een race door ecosystemen, elke etappe weer een andere. Hoe zwaar het ook is, Tella verliest haar doel niet uit het oog. Ze moet winnen. Ze moet haar broer redden.

Ik heb zo ongelooflijk veel liefde voor dit boek, je hebt echt geen idee. Tijdens het begin twijfelde ik nog, omdat de zinnen wat hakkelig leken, maar voor ik het wist was ik volledig het verhaal ingezogen en kon ik niet meer stoppen. De personages zijn allemaal zeer verschillend en uniek, de spanning wordt er continu goed ingehouden, en de plotlijnen… De plotlijnen. Zelden ben ik zo ontzettend verrast door plottwists als in dit boek. Normaal zie ik plottwists vaak van verre aankomen, dus ik was zo ontzettend blij dat dat bij dit boek niet het geval was! Als normale score geef ik het een 9,25/10, de feels-score is een dikke 9.

IJs & Steen (Water & Vuur #2)

9200000040876634Normaal zou ik hier een beschrijving van het boek plaatsen, maar het is erg moeilijk om spoiler-vrij een tweede boek in een serie te bespreken. Ik kan je vertellen dat deel twee verder gaat waar het eerste deel ophoud, en dat er allemaal leuke nieuwe personages worden geïntroduceerd, maar daar houdt het toch echt op.

 Wat een geniaal vervolg van de serie. Niet vaak is deel twee even goed als het eerste deel, maar hier ga ik zelfs zo ver om te zeggen dat deel twee beter is dan deel een. De plottwists, de spanning, de personages… Ik val in herhaling, maar ik kan er gewoon niet over uit hoe goed deze serie is! Er zit een sticker op met de tekst, ‘Beter dan de Hongerspelen’, en tot op een zekere hoogte moet ik die tekst gelijk geven. Natuurlijk begon de Hongerspelen een genre en staat het daarom op een onvergelijkbare eenzame hoogte, maar qua spanning en sensatie komt het voor mij toch erg in de buurt, als het de Hongerspelen niet al overtreft. Het enige minpuntje aan dit boek is dat er duidelijk ruimte is gelaten voor een deel drie, maar dat de uitgever dit derde deel niet heeft aangekocht. Het kan altijd nog, er zijn plannen om het te schrijven, maar pas als de boeken beter verkopen kan er een nieuw deel komen. Dus, huphuphup, kopen die handel! Als score een 9,5/10, feels een 8,5.

Persoonlijke ervaringen met Victoria Scott

Dit verhaal is best wel grappig. Eigenlijk had ik helemaal niet de behoefte om deze boeken te lezen. Ze klonken als een Hongerspelen wannabe, dat was niets nieuws. Dat veranderde toen ik een tweet van Victoria Scott zag waar ze enthousiast een foto plaatste van Water & Vuur, Nederlandse editie. Ik vertelde haar dat ik die heel vaak in boekhandels zag, en toen vroeg zij me of ik daar alsjeblieft een keer foto’s van kon maken. Challenge accepted! Ik ging de volgende dag naar meerdere boekwinkels en maakte foto’s. Die stuurde ik die middag meteen naar haar toe. Ze was er zo blij mee dat ze de foto’s op al haar social media accounts heeft gedeeld, en als dank wilde ze me gesigneerde posters en zo sturen, of ik mijn adres even kon geven. Dan moet je het boek wel lezen! Ik kreeg het voor Sinterklaas van mijn ouders, las het bijna meteen, en werd toen gek omdat deel twee pas in februari uit zou komen. Die kocht ik in het Engels de dag dat hij uitkwam, want ik kon niet langer wachten! Sindsdien ben ik een enorme Victoria Scott fan-girl.

Nieuw Boek

 De reden dat ik deze keer Victoria Scott gekozen heb is omdat haar nieuwe boek, Titans, op 23 februari uitkomt. Ik wacht nu al zo lang op dit boek, niet normaal, en ik wil dat het nu februari is. Wat ik echter nog meer wil is mensen die met me over dit boek kunnen fangirlen als het uit is. Daarom geef ik een paar redenen waarom jullie dit boek moeten pre-orderen.

 1. PREORDER TITANSHet boek gaat over paardenraces met mechanische paarden. Mechanische paarden. Als dat niet cool is, dan weet ik niet wat wel.
 2. Victoria Scott is een fenomenale schrijfster, dus iedereen moet haar boeken lezen.
 3. Als veel mensen dit boek pre-orderen kan dit positief werken bij de uitgever en is mogelijk de kans op Fire & Flood #3 groter.
 4. Als je het boek pre-ordered en een bewijsje mailt, dan krijg je een gesigneerde poster en bookplate (sticker die je in je boek kan plakken met handtekening erop) thuisgestuurd. Hoe gaaf is dat?! (Ik heb het gevraagd, dit is internationaal en geldt ook voor Nederland)

Als je denkt, nu wil ik dit boek toch wel kopen, dan kan dat natuurlijk op meerdere plekken online. Ik heb even linkjes naar the Bookdepository en Bol voor jullie opgezocht. Dit zijn geen partnerlinks, ik krijg er geen geld voor. Mijn enige doel met die links is dat jullie het allemaal kopen en daarmee Victoria Scott supporten. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze een favoriete auteur van me is!

13 Comments

    1. Nee, ik snap wat je wil zeggen! De race speelt zich in deel 1 en 2 af, wat er na de race zou gebeuren is deel 3. Er is een hele plotlijn over erna, maar deel 3 is er dus niet. In principe kun je het lezen als duologie, waarvan het leuk zou zijn als er een deel drie zou komen 😀

   1. Heb jij ze in het Nederlands of Engels gelezen? Ik heb denk ik liever de Engelse versie (de cover van Ijs en Steen vind ik niet echt mooi), maar als ze in het Nederlands oké zijn koop ik die.
    Ik denk wel dat ik eerst Simon ga kopen. Ik heb zin in de release party! 😀

 1. Inge

  Ik vind The Hunger Games dus eigenlijk helemaal niet leuk, dus ik liet deze boeken steeds weer liggen, want ja. Anyway, je hebt me overtuigd: ik heb mijn boekenbon maar eens goed besteed door F&F te kopen 😉

  Binnen een dag stond ik weer in de winkel om S&I te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.