Vraag me niet waarom, maar de laatste tijd ben ik uiterst populair onder de tags. Zo heb ik er nog een met 100 vragen aan mij liggen, en een over Kerst. Want ja. Kerst in januari is hartstikke logisch. Vandaag ga ik een tag invullen die ik al vaker voorbij zag komen bij Amerikaanse booktubers. Toen Anne mij tagde in haar blogversie was ik best wel blij, want stiekem had ik al een hele lijst met antwoorden klaar. Dus, bij deze ga ik jullie eens even mooi vertellen van welke dingen ik vind dat ze absoluut zouden moeten gebeuren! (Wat een ongelooflijk lame vertaling van totally should’ve. Sorry dat je dat moest aanzien)

1. Totally should’ve gotten a sequel

Misschien is dit valsspelen, aangezien het al een vervolg is, maar hier is mijn antwoord IJs & Steen van Victoria Scott, deel twee van de Water & Vuur serie. Iedereen die deel twee gelezen heeft weet dat er ruimte is voor deel drie, en ik wil het gewoon hebben. Die serie is een van mijn favoriete series in het hele universum, en ik wil meer. Nu.

2. Totally should’ve had a spin-off series

Deze is lastig. Percy Jackson? Is er al. De Grisha? Is er al. Grijze Jager? Is er al. Ik denk dat ik hier de Corpus serie van Jessica Khoury ga zeggen. Deze boeken (Onsterfelijk, Vitro, Kalahari) zijn super leuk en enjoyable, en ik zou graag een spin-off serie zien over de werking van Corpus, door de ogen van Corpus zelf. We horen zo veel over ze, nu wil ik weten hoe het zit ook!

3. An author that totally should write more books

Becky Albertalli. Simon was mijn favoriete boek van 2015, en dat is nog maar haar debuut. Stel je voor hoe goed boek vijf wel niet zal zijn, of boek negen!

4. A character that should’ve ended up with someone else

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk wel makkelijk meega met relaties in boeken. Over het algemeen ben ik het altijd eens met de keuze, ook in liefdesdriehoeken. Maar er is één bepaald boek… The Witch Hunter van Virginia Boecker. Voor mij valt er vrij weinig positiefs over dat boek te zeggen, behalve George. George was een geniaal personage en echt de enige reden dat ik dat boek bleef lezen. Ik was er helemaal klaar voor dat de hoofdpersoon met hem ging, was hij uiteindelijk niet eens een onderdeel van de liefdesdriehoek! Nou ja zeg. Dikke verontwaardiging. Oh, en misschien Mare van Red Queen. Zonder spoilers, degene met wie ze eindigt vond ik redelijk vervelend. Maar ja, dat had ik met iedereen in dat boek, dus dat is niet echt een argument meer.

5. Totally should’ve ended differently

The Fault in our Stars van John Green. Het hele boek lang wordt er gesproken over een boek waar Hazel van houdt, dat midden in een zin eindigt. Er ligt continu veel nadruk op het feit dat het boek zo abrupt eindigt, dus ik was ervan overtuigd dat The Fault in our Stars ook zo zou eindigen. Hoe gaaf zou dat zijn geweest?! Toen dat niet gebeurde was ik nogal teleurgesteld, helemaal omdat het prima gepast had in het verhaal.

6. Totally should’ve had a movie franchise

De Grijze Jager boeken! Een corps boogschutter ninja spionnen in de middeleeuwen die samen het rijk beschermen tegen kwaad. Ik heb het gevoel dat dit heel goed zou werken op het witte doek. Stel je voor, al die close-ups van pijl en boog, of de epische achtervolgings scènes te paard. Ze zijn al een eeuwigheid bezig met het budget bij elkaar krijgen voor een film, en omdat het zo lang duurt heb ik er niet echt vertrouwen in dat het ooit nog gaat gebeuren. Echt balen!

7. Totally should’ve had a TV show

De Edelsteen trilogie van Kerstin Gier. De prachtige kostuums, verdere uitwerking van alle personages, en vooral een nog coolere invulling van het tijdreis thema. In een serie moet er natuurlijk plot bijverzonnen worden, maar dat lijkt me niet al te moeilijk. Je kan terugreizen naar welke tijd die je ook maar wil zien. Als de schrijvers even niet meer weten wat ze moeten doen, gaan Gwendolyn en Gideon gewoon gezellig naar de pre-historie  om te chillen met dino’s. Wie stemt voor?

8. Totally should’ve had only one point of view

De Helden van Olympus serie van Rick Riordan. Dit is een spin-off van de Percy Jackson serie en gaat niet alleen over Percy, maar ook over allemaal andere personages. Het verhaal wisselt continu van point of view, wat in sommige boeken goed werkt, maar hier irriteerde het me eigenlijk vooral. Helemaal omdat, voor mijn gevoel, de personages nogal op elkaar leken. We hebben Percy en Annabeth, Piper en hoe-heet-hij-nou, Frank en hoe-heet-ze-nou en Leo. Al sla je me dood, ik zou de overige namen niet kunnen verzinnen, dat is hoe weinig indruk hun verhaal op me maakte. Ik vond het leuk om eens iets uit Annabeth’s POV te lezen, maar al die andere personages hadden voor mij niet gehoeven. Geef mij maar meer Percy!

9. Totally should have a cover change

Er zijn ontzettend veel boeken met lelijke covers, maar ik ga hier toch echt voor Bunkerdagboek van Kevin Brooks. Dit boek is zo ontzettend goed, en dan komen ze aanzetten met deze bullshit. Het ergste is nog dat alle Kevin Brooks covers gewoon afzichtelijk zijn. Zucht.

9200000022070917

10. Totally should’ve kept the original covers

Across the Universe! Oh, wat kan ik boos worden om deze coverchange. De covers van deel 1 en 2 zijn prachtig. Toen dachten ze, weet je wat leuk is? We maken een nieuwe lelijke cover, geven de serie opnieuw uit, en maken niet een mooie oude cover voor deel 3. WAAAAAAAAROM?!?!?!??!?! Deel 1 en 2 staan al een tijdje in mijn kast, daar ga ik hopelijk snel aan beginnen, maar deel 3 zal dus nooit matchen en dat stoort me echt. Ook irritant is de coverchange van de Gallagher Girls serie. Je hebt de oude covers, de nieuwe covers, en de nieuwe versie van de nieuwe covers. Die zijn letterlijk hetzelfde, behalve dan dat de spines anders zijn en dus totaal niet meer matchen. Ik kan daar echt geïrriteerd van raken, helemaal omdat de cover zelf niet eens anders is.

across-the-universe
Deel 1
10345937
Deel 3. Ik bedoel. Kom op.
a-million-suns-e1378929042231-315x457
Deel 2

11. Totally should’ve stopped at book one

Ik denk dat velen het niet met me eens zullen zijn, maar hier ga ik toch echt Vampire Academy van Richelle Mead zeggen. Deel 1 was geweldig, deel 2 was leuk, deel 3 was gewoon echt stom. Ik ben nogal bang dat deze serie alleen maar verder down-hill gaat, en heb er eigenlijk al geen vertrouwen meer in. Als standalone was dit voor mij prima geweest.


Dat was het alweer! Ik ga lekker alleen Lisa taggen, want dat kan ik. Boem. Nu ben ik echt verdrietig dat al deze dingen niet echt gebeurd zijn. Damn.

 

4 Comments

 1. Dat van TFIOS zou leuk zijn geweest!
  Ik denk niet dat je de spin-off van Vampire Academy hebt gelezen, maar die vind ik dus echt heel veel beter dan de originele serie. Wel is het enige stomme dat Bloodlines (zo heet het) ook zes boeken heeft.
  Een film van De Grijze Jager zou inderdaad heel cool zijn. Alleen maar hopen dat als dat gebeurd ze niet één film maken van de eerste drie boeken, net zoals Cirque du freak van Darren Shan. 🙁

  1. Ja toch? Ik werd echt helemaal gek door het TFIOS ding, niet normaal xD
   Ooit moet ik die nog lezen, maar… Rose is zo vervelend. Hoe ga ik dit doorstaan.
   Zou nogal moeilijk zijn. Deel 1 heeft weinig te maken, qua plot, met 2 en 3. Een mash-up van 2, 3 en 4 zou wel kunnen xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.