Afgelopen vrijdag zat ik als een gek om kwart voor zes een bordje eten naar binnen te schrokken terwijl ik onhandig met een hand pagina’s van Red Queen van Victoria Aveyard probeerde om te slaan. Waarom? Simpel. Die avond was de leesclub van boekhandel Stevens in Hoofddorp, de Hungry Readers, waar we Red Queen gingen bespreen, en hij was dus echt nog niet uit!

Al vrij snel legde ik me erbij neer dat het gewoon niet ging lukken om het boek uit te krijgen. Ik moest om zeven uur in de boekhandel zijn, het was kwart voor zes, en ik moest nog 150 pagina’s. Als je dan ook nog eens met de fiets naar de bus moet, in de bus moet gaan zitten, ervoor moet zorgen dat je niet bij de verkeerde halte uitstapt, naar de winkel moet lopen en dan nog sociaal moet doen ook… Tja, nee, dat werd hem niet. Heel erg vond ik het om eerlijk te zijn ook niet, want ik vond Red Queen helemaal niet zo’n leuk boek. Ik moet nu nog een paar pagina’s, maar zodra hij uit is komt er een recensie online!

In de bus kwam ik een van de andere Hungry Readers tegen, dus we besloten om het laatste stuk samen te reizen. Dat was super gezellig, maar daardoor bleef ik dus ook steken op pagina 280 van de 388. Eenmaal uit de bus wandelden we naar de boekwinkel, waar een paar andere leden en Jenny (zij werkt in de winkel) al zaten te wachten. We gingen zitten, en eigenlijk meteen al werd duidelijk dat ik de enige was die het boek niet goed vond. Voordat we ook maar verder gingen mocht ik eerst mijn voorspellingen doen over de laatste honderd pagina’s van het boek. Een van mijn kritiekpunten was dat het erg voorspelbaar was, en dat werd maar weer bewezen door het feit dat de drie voorspellingen die ik deed helemaal klopten!

Het was heel leuk om over het boek te praten en om er in meer detail op in te gaan. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik veel aandachtiger lees dan de meesten. Ik let op elk klein detail, en voor mij moet elke plotlijn nut hebben. Anderen lezen juist veel meer op hun gemak, wat ik helemaal snap! Als je op foutjes gaat zitten letten, dan kom je ze ook vaker tegen en heb je ook de kans dat je een boek sneller niet leuk vindt. Maar dat aandachtige lezen maakt het voor mij juist leuk! Dat er dan vaker een boek tussen zit dat ik minder vind, ach, dat heb ik er voor over.

Naast het praten over wat we goed en minder goed aan Red Queen vonden, hebben we het ook over allemaal andere dingen gehad, zoals bijvoorbeeld TV shows en boeken. Aan het einde van de avond moesten we samen het boek voor de volgende keer kiezen, en tot mijn grote verbazing werd het mijn voorstel! Bij de volgende meeting gaan we dus het Bunkerdagboek/the Bunker Diary van Kevin Brooks lezen. Wat is dat boek een ultieme mindfuck, zeg, wow. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat iedereen ervan gaat vinden!

Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het originele plan was om terug te reizen met Joost, maar aangezien die stomme jongen moest werken en dus niet bij de leesclub bespreking was, moest ik alleen terug. De vorige keer was ik samen met Joost naar de leesclub, dus ik was bang dat het misschien awkward zou zijn om in mijn eentje te gaan, maar dat was helemaal niet het geval! De groep is hartstikke gezellig, en Jenny organiseerde het weer even goed als de vorige keer. De sfeer zat er goed in, want het is altijd leuk om met mensen te praten die een passie hebben voor dezelfde dingen als jij. Als je in de buurt van Hoofddorp woont zou ik je ook zeker aanraden om een keer te komen!

Stiekem zit ik echt heel hard te gniffelen met leedvermaak. Het einde van Bunkerdagboek is namelijk van een ongekend niveau, en de Hungry Readers hebben echt geen idee waar ze aan beginnen. Ik kan niet wachten op de volgende bijeenkomst om hun reacties te zien!

0 Comments

  1. nerdygeekyfanboy

    Huilen ik wilde zo graag komen maar ik was pas om half 10 klaar en moest fietsen in de regen. Volgende keer ben ik er zeker bij! Ik moet het dunkerdagboek nog lezen,ben benieuwd!

  2. Pingback: Boekrecensie – Red Queen – All The Feels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.