Een paar dagen terug opende ik twitter maar weer eens, want ja he, het is twitter. Ik zag dat ik notificaties had, dus even genoot ik van mijn ongekende populariteit. Ja, beste mensen, er is niet veel dat me gelukkiger maakt dan twitter notificaties. In ieder geval, na een kort momentje van genieten klikte ik de notificaties aan, en al snel zag ik dat ik een tweet had van Joost. Bleek dat hij me getagged had voor een tag! Hoe ik dat gemist heb weet ik echt niet, maar ik ben dus getagged, en als je getagged bent moet je de tag natuurlijk wel doen. (Ben ik de enige die het woord tag in een zin echt een tongbreker vind?) Heel erg bedankt voor het taggen, Joost! En voor het zeggen dat ik fame heb. Dat klopt natuurlijk, aangezien ik de afgelopen dagen elke dag sowieso meer dan 10 blogbezoekers had. Eline is populair.

Starlight Blogger Award.png

Niks in de wereld is zonder regels, dus ook aan deze tag zijn een paar regeltjes verbonden:

 • Bedank degene die je getagged heeft en link die persoon in je blogpost.(Check!)
 • Beantwoord de drie vaste vragen en de drie vragen die de taggende blogger voor jou verzonnen heeft.
 • Tag zes andere bloggers en bedenk drie nieuwe vragen voor hen. (ZES?!?!?! Zoveel mensen ken ik niet eens, man. We zien wel hoeveel dat er gaan worden)

Laten we beginnen met de drie vaste vragen!

1. Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Wat een fascinerende vraag. Natuurlijk zou je een historisch figuur kunnen waarschuwen voor de verschrikkelijke dingen die op het punt staan te gebeuren. Of bedoelen ze hiermee dat deze persoon uit de geschiedenis naar onze tijd komt? En zou hij/zij zich er dan iets van herinneren? Als ik iemand zou kunnen waarschuwen om iets te voorkomen zou het waarschijnlijk Winston Churchill zijn. Dan zou ik die man vertellen dat Hitler dus echt niet gaat stoppen met Europa bezetten als de Europese leiders hem een stukje land geven. Als het gewoon om een gesprek in het algemeen gaat lijkt het me fascinerend om te praten met iemand zoals Socrates, Aristoteles of Plato, en om dan te bespreken hoe het met de wereld gaat. Hoe gaaf zou het zijn om te gaan vergelijken of hun voorspellingen klopten?

2. Wat is jouw favoriete boek en waarom?

Hoe kun je me nou vragen wat mijn favoriete boek is?! Dat is bij mij echt een te lange lijst om op te noemen. Harry Potter staat natuurlijk hoog op mijn lijst, for obvious reasons. Saving Francesca van Melina Marchetta, omdat het een prachtig verhaal is en mijn hart brak maar toch weer in elkaar zette. Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli, omdat het zo totaal niet lijkt op wat ik dan ook eerder gelezen heb. Water & Vuur en Ijs & Steen van Victoria Scott, wat een fenomenaal spannende boeken. Alles van Jessica Khoury, want haar schrijfstijl is prachtig. De Raven Jongens van Maggie Stiefvater omdat die personages me zo fascineren… Zo kan ik nog wel even doorgaan!

3. Wie is jouw favoriete fictionele personage en waarom?

Charlie Bradbury uit Supernatural. Cas uit Supernatural. Charlie Bradbury uit Supernatural. Jo uit Supernatural. Charlie Bradbury uit Supernatural. Kevin uit Supernatural. CHARLIEEEEEEEEE.

Okay, die vragen waren moeilijk. Dan nu de vragen van Joost, die van wat ik ervan kan zien nog moeilijker zijn. Shizzle.

1. Als jij je moest wapenen tegen een enorme oorlog vol met fandoms erin (dus werelden zoals boeken en series komen tot leven), wat voor wapenuitrusting zou jij dan gebruiken? Hierbij kan je denken aan de boog van Katniss, magische voorwerpen zoals een toverstaf en meer.

Okay, zoals ik al zei, deze vragen zijn moeilijk. Ik denk dat ik hier zou gaan voor een pokeball met een Charizard erin. Want Charizard is mijn leven, kan vuur spuwen, EN hij kan me naar plekken toe vliegen! Maar een Pokémon is een levend wezen dus dat is volgens mij valsspelen. Dus als dat niet mag… Annabeth’s onzichtbaarheidspet, waarmee ik me kan verstoppen en van een afstandje kan toekijken hoe al mijn epische fandoms het met elkaar uitvechten. Ja. Dat wordt het.

2. Hoe ziet jouw ideale fictieve wereld eruit?

Ideale fictieve wereld is een wereld waar er geen problemen zijn (want ja, wereldvrede en zo is natuurlijk altijd fijn), en waarin je, als je een boek opendoet of serie kijkt of wat dan ook, het verhaal in kan stappen. Zie je het voor je? Chillen met Katniss, monsters jagen met Sam en Dean, Pokémon vangen met Ash, Quidditch spelen met Harry. Yup, ik stem voor.

3. Welke series zou jij iedereen aanraden? (En als je mij helemaal omver weet te blazen met je antwoord, ga ik de serie nog kijken ook!)

Okay, iedereen moet Supernatural kijken, maar dat hadden we geloof ik al door. Het eerste seizoen is misschien een beetje langzaam omdat er niet veel plot in zit, maar man, wat wordt het vanaf seizoen twee intens! Iedereen gaat dood en het doet pijn aan mijn ziel en ik houd van die show maar ik haat het. Pretty much. Okay, verder wil ik Jessica Jones aanraden. Dat is de nieuwe Marvel TV-serie, en het is ZO goed! Ik heb nu vijf afleveringen gezien, en het doet echt gekke dingen met me. We hebben de hoofdpersoon, Jessica, en zij is privé detective. Ze heeft wel krachten zoals iedereen in Marvel, maar het valt mee hoe belangrijk ze zijn. Dan hebben we een enge gast, die gespeeld wordt door David Tennant (Zo veel liefde voor die man). Die enge gast heeft ook krachten. Hij doet aan mind control, en als hij iemand opdraagt iets te doen, moeten ze het ook doen. Dit kan heel onschuldig zijn, als iemand opdragen haar jas aan hem te geven, of zo ver te gaan dat hij iemand opdraagt gloeiend hete koffie in zijn eigen gezicht te gooien, of om van een gebouw te springen en daardoor dus zelfmoord te plegen. Die serie is een ultieme mindf*ck en ik houd ervan en iedereen moet het kijken en dan met me fangirlen. Dus.


Okay, dat waren de vragen die ik moest beantwoorden! Dan nu vragen aan de mensen die ik straks ga taggen. Dit is moeilijk, hoor. Ik zit al vijf minuten naar het scherm te staren, en er komt maar niks. Maar okay, hier gaan we dan.

 1. Vaak spelen boeken zich in het buitenland af, maar soms ook in fictieve landen. Wat is je favoriete (fictieve) land om over te lezen?
 2. Hogwarts, St. Vladimir, Hex Hall. Er zijn zo ongelooflijk veel fictieve scholen waar je zou kunnen studeren! Als jij een van deze scholen mocht kiezen om naartoe te gaan, welke zou je dan kiezen?
 3. Wat is je favoriete boekship allertijden?

 

Oh, nu moet ik ook nog mensen taggen, he? Okay, eens zien hoever ik kom.

 1. Audrey (the Confession of a Book Nerd) want Audrey is een leuk persoon en een lichtpuntje in mijn leven. (Get it? Starlight, lichtpuntje? Okay sorry)
 2. Lindsey (Burn my book) omdat ze lichtelijk een twitter maatje geworden is. (Ja. Ik ga overal licht puns maken. Leef ermee)
 3. Ellis (Cinderellis) want ik vind haar blog leuk, ik heb haar een paar keer ontmoet en toen was ze super aardig, en haar haar is zo hot dat het on fire is. (Ik wist geen licht opmerking meer. Vuur lijkt erop, toch?)
 4. Sanne (De Pagina Omslaan) want ik gun haar het licht in de ogen zeker wel!
 5. Katja (That Blonde Woman) omdat ze een post schreef over sterren en sterren zijn lichtballen aan de hemel dus dat telt.
 6. Lieke (Make it personal) omdat ik laatst het licht zag en me realiseerde dat haar blog super leuk is. Dus.

Tjongejonge, dat was nog best moeilijk! Een gloeilampje ging boven mijn hoofd branden iedere keer dat ik op nog een naam kwam (sorry), en ik heb gewoon 6 mensen getagged! Yup, ik ben even trots op mezelf. Straks zal ik deze post het licht doen zien, en dan kunnen jullie allemaal lezen hoe veel licht puns er te maken zijn. Want ja. Waarom niet.

0 Comments

 1. nerdygeekyfanboy

  Yo als ik een Charizard heb met een Megastone word ik sowieso opperheerser in die oorlog! Jessica Jones ga ik misschien wel kijken, hoewel ik eerst wel verder ga met Supernatural. En o ja David Tennant speelt ook Doctor Who in seizoen 2 (en volgens mij ook 3?) dus GA HET OOK EEN KEER KIJKEN 😀

  1. PRECIES DAT. Als je Charizard hebt win je gewoon!

   Jessica Jones is echt ZO GOED. Lichtelijke obsessie hiero. Zo goed. En Supernatural ook dus dat ga je ook kijken.
   JAAAA ik weet het! Ik wil het kijken. Maar eerst SPN afmaken. En Jessica Jones. En Chicago Fire. En Chicago PD. En… Etc xD

 2. Pingback: Ik ben genomineerd.. | Cinderellis

 3. Pingback: The Starlight Blogger Award | De pagina omslaan

 4. Pingback: The Starlight Blogger Award - BurnMyBook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.