Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik Blossom Books ambassadeur dit jaar, en bovendien ongelooflijk trots op deze titel. Helaas zit mijn jaar er bijna op, maar dit betekent ook een grote kans voor jullie allemaal. Immers, nu dat ze bij Blossom Books afscheid moeten nemen van hun ambassadeurs van 2015, kunnen ze wel op zoek naar ambassadeurs voor 2016. En geloof me, daar wil je bijzitten!

Zelf wist ik niet helemaal wat ik me nou moest voorstellen bij het ambassadeursschap, dus daarom heb ik besloten om een serie posts hierover te maken. Vandaag een post over hoe je ambassadeur wordt, later eentje over wat het nou precies betekent om ambassadeur te zijn en wat je moet doen, en als laatste waarom je ambassadeur zou moeten willen worden.

Hopelijk helpen deze posts je een beetje, en ben je aan het einde even enthousiast over het ambassadeursschap als ik ben!

  1. De perfecte brief

Om ambassadeur te worden moet je eerst een brief schrijven. Hier werd ik persoonlijk heel erg nerveus van. Je stelt je best wel open in zo’n stuk tekst. Als ze je afwijzen, was dit dan een afwijzing op mij als persoon? Voordat ik het ga hebben over de perfecte brief wil ik het daar eerst even over hebben, want dat is gewoon echt niet waar. Ik hoop dat jullie je dit allemaal realizeren. Er komen ongelooflijk veel brieven binnen. Als je er niet bij zit is dit niet omdat jij niet leuk genoeg bent! Misschien hebben andere mensen geniale ideeën, of wonen ze makkelijker gelegen. Je weet niet wat de reden is dat je er niet bij zit, maar vat dit nooit persoonlijk op. Afgewezen worden betekent echt niet dat je stom bent of zo.

Okay, de perfecte brief. Hoe schrijf je de perfecte brief? Deze vraag zie ik best nog wel eens voorbij komen, en ik wil jullie allemaal meteen uit die illusie helpen; de perfecte brief bestaat niet. Schrijf een brief waarin naar voren komt wie je bent en wat je leuk vindt. Vertellen wat je graag wil doen als ambassadeur is natuurlijk altijd mooi meegenomen. In mijn brief heb ik bijvoorbeeld geschreven over plannen voor een Read-a-long en Read-a-thon. Later hoorde ik van Lotte (zij en Myrthe zijn Blossom Books, om het maar even plat te zeggen) dat die plannen zo goed als waren waarom ik was aangenomen. Iedereen heeft wel iets waar ze goed in zijn. Ben je creatief? Vertel dat je fan-art kan maken! Houd je van plannen maken? Pitch er een! Houd je gewoon van boeken? Fangirl er op los! Wees jezelf, dan komt het allemaal goed.

2. Boeken lezen

Moet je nou echt alle Blossom Books boeken gelezen hebben om ambassadeur te worden? Het antwoord op die vraag is uitermate simpel. Nee. Toen ik me aanmeldde als ambassadeur had ik alleen Vrees Me en De 100 gelezen. Meer niet. Ja, natuurlijk was ik van plan om de rest van de boeken te lezen (ik kocht ze meteen toen ik ambassadeur werd), maar gelezen had ik ze nog niet. Nou moet ik toegeven dat ik zou aanraden om wel iets meer gelezen te hebben dan ik. Zeker slim om gelezen te hebben zijn de Grisha trilogie, de Soulmates boeken, en als het even kan de boeken van Jandy Nelson. Als je die gelezen hebt heb je een goed gevoel voor de stijl van de uitgeverij, maar natuurlijk kun je dan ook enthousiast fangirlen met andere fans! Verder is elk gelezen boek meegenomen, en is het altijd goed om er meer gelezen te hebben. Maar weet dus, je hoeft niet elk boek gelezen te hebben om toch enthousiast over de uitgeverij te kunnen zijn!

3. Aanwezigheid op Social Media

Ookal is aanwezigheid op social media niet verplicht, het is zeer zeker aan te raden om hier redelijk actief op te zijn. Je hoeft echt niet meteen een twitter, instagram, pinterest en weet ik het wat allemaal aan te maken, maar een Facebook account is wel handig. Zo gaat de meeste communicatie binnen de groep ambassadeurs via een afgesloten Facebook groep, en als je actief in YA Facebook groepen bent kun je cheerleaden voor Blossom Books en hun boeken. Immers, dat is zo’n beetje je taak!

4. Leeftijd

DE vraag die gesteld wordt: “Hoe oud moet je zijn om je te mogen aanmelden?”. We hebben het simpele antwoord, en het wat moeilijkere. Het simpele antwoord is dat leeftijd niet uitmaakt. Als jij van lezen houdt en veel YA leest, pas je binnen de criteria en kun je je gewoon opgeven. Wat moeilijker is dat de groep natuurlijk wel een beetje bij elkaar moet passen. Ikzelf was 14 toen ik me aanmelde, maar een van de andere ambassadeurs is bijvoorbeeld 27. In principe maakt je leeftijd niet heel erg uit, maar natuurlijk kijkt Blossom Books wel naar of je in de groep past of er volledig buiten zou vallen. Mijn advies? Schrijf je gewoon in, je ziet wel!


Volgens mij was dat het wel! Als het goed is heb je nu een beter beeld van hoe je ambassadeur wordt, wat je kansen om aangenomen te worden vergroten, en wie zich aan moeten melden. In latere posts ga ik, zoals eerder gezegd, in op wat je zoal mag doen als ambassadeur, maar vooral ook waarom je je zeker aan moet melden. Ik heb echt veel te veel zin in die posts, niet normaal.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments, of stuur me een mailtje!

 

0 Comments

  1. Pingback: Wat doet een Blossom Books ambassadeur? | All The Feels

  2. Pingback: Waarom is Blossom Books ambassadeur zijn nou zo leuk? | All The Feels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.