Echt een hele tijd geleden alweer mocht ik van Blossom Books een booktag maken die de auteurs van Lobsters, Tom en Lucy, zouden moeten invullen. Hartstikke cool natuurlijk! Als je hun antwoorden wil lezen kan dat hier. Maar omdat Tom en Lucy de tag dus voor mij hebben ingevuld, heb ik hem zelf nooit gedaan! Daarom leek het me leuk om mezelf een soort van te taggen, en hem gewoon toch ook in te vullen.

  1. Freddie: Een boek waarbij het uiterlijk niet overeenkomt met de inhoud (mag positief of negatief ingevuld worden).

Persoonlijk vind ik de cover van Angel Fall van Susan Ee helemaal niks. Het is zo’n standaard, duizend in een dozijn, standaard-plaatje met vleugels erop. Het doet totaal niet vermoeden dat het verhaal eigenlijk best wel cool is, en helemaal niet afgezaagd!

2. Hot Ribena: Een boek dat niemand leuk lijkt te vinden, maar waar jij van houdt!

Houden van is een groot woord, maar ik denk dat ik hier wel moet gaan voor the Bunker Diary van Kevin Brooks. Het verhaal zelf is opzich niet heel erg interessant, maar het einde. My gosh, het einde. Dit is echt zo’n boek waar je of van houdt, of je haat het. Op Goodreads bestaat de eerste review pagina eigenlijk ook bijna alleen maar uit 1 ster recensies, en dan 4 of 5 sterren. Het is heel moeilijk om neutraal over dit boek te zijn, omdat het best een uitgesproken thema heeft. Ik zou het ook zeker aan iedereen aanraden, want het einde is met gemak het beste/slechtste einde dat ik ooit gelezen heb.

3. Lobster: Als je een boekkarakter mocht kiezen waar je voor altijd bij moet blijven, wie zou je kiezen?

Deze is moeilijk. Ik zit heel hard te twijfelen tussen Nikolai uit de Grisha, James uit Harry Potter of Will uit de Grijze Jager. Ik denk dat ik dan toch voor Will ga. Als ik Nikolai kies dan moet hij in deze wereld leven en dan heeft hij geen vliegend schip meer, wat hij volgens mij heel erg zou vinden. Als ik James kies, dan moet James zonder Sirius of Remus leven, en zonder Lily, en dat ga ik die arme jongen niet aandoen. WILL DUS! <3

4. Carmen: Een boek waar je iets tegen had, tot je toe gaf, het las, en het eigenlijk heel goed vond!

Is het raar als ik opnieuw de Grijze Jager noem? Deel twee heb ik een keer voor mijn verjaardag gehad, maar deel een had ik dus niet. Hij heeft een jaar in mijn kast gestaan, voordat ik op een dag besloot het eerste deel gewoon uit de mediatheek op school te halen. Ik twijfelde eerst nog een beetje, maar toen ik eenmaal bezig was ging ik als een speer, en voor ik het wist was ik fan. Dat ben ik nog steeds, moet ik zeggen, en ik ben zo ongelooflijk blij dat ik toen besloten heb om het eerste boek te lenen!

5. Ham/Sannah: Favoriete boekship allertijden.

Jily (James en Lily Potter), met gemak. Hoe bedoel je, ze zijn al dood als het boek begint. Deze twee zijn gewoon gemaakt voor elkaar.

6. Robin: Griffoendor, Ravenclaw, Zwadderich of Huffelpuf?

Griffoendor! Ik heb eigenlijk altijd al gedacht dat ik in Griffoendor zit, al sinds de eerste keer dat ik de boeken las toen ik zeven was. Nu heb ik ook nog eens bevestiging van Pottermore, dus loop ik trots over straat met mijn ultra warme Griffoendor sjaal die ik op eBay heb gekocht.

7. “Een voor allen en allen voor een”: Een boek waar je van houdt waar vriendschap in centraal staat.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. Natuurlijk is dit een LGBT boek met een romantische ondertoon, maar Simon’s interactie met zijn vrienden is ook erg belangrijk. Zo geeft het prachtig de goeie eigenschappen van vriendschap weer, maar ook jaloezie en andere narigheid.

8. Stella: Een boek dat zo erg buiten je straatje valt dat je eigenlijk niet goed snapt waarom je het uiteindelijk goed vond.

Ik ga hier denk ik Clockwork Angel zeggen. The Mortal Instruments was niet helemaal mijn ding, dus ik was erg huiverig om een ander boek van Cassandra Clare te gaan lezen. Het voelde nogal alsof de boeken in de shadowhunter wereld gewoon niet mijn genre waren, punt. Maar gelukkig ben ik Clockwork Angel gaan lezen, want ik vond het geweldig!


Dat was het alweer! Ik ga niemand taggen want dat heb ik bij mijn originele post al gedaan. Ik moet inderdaad toegeven dat deze tag moeilijker is dan ik had gedacht, maar zeker wel leuk. Er zitten in mijn hoofd nog meer dan gegoeg ideetjes voor andere tags, dus hopelijk zien jullie die hier snel verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.