Zoals eigenlijk elke fanboy of fangirl houd in ontzettend van fandom merchandise. Wat is er nou leuker dan merchandise hebben van je favoriete boeken of series? Joost (NerdyGeekyFanboy) was het helemaal met me eens. Aangezien we al het plan hadden om naar een Skypegesprek met auteur Sara Raasch (Snow like Ashes & Ice like Fire) in Amsterdam te gaan, besloten we er maar een hele fandomdag van te maken. Eerst zou Joost naar Haarlem komen om mij op te halen. Hier zouden we naar meerdere winkels gaan, alvorens de trein naar Amsterdam te pakken, naar winkels te gaan en het Skype gesprek te bezoeken. Klinkt het overweldigend? Klopt, dat was het ook. Maar zo, zo ontzettend mooi.

1. Toy Boys – Haarlem

Onze eerste stop was de winkel van de Toy Boys. Sinds twee maanden (drie ondertussen, als ik het goed heb) zitten zij op de bovenverdieping van Meneer Paprika, een alternatieve speelgoedwinkel. Ik wist om eerlijk te zijn niet dat ze er zaten, maar toen ik die trap op kwam viel mijn mond open. Er was ook zo veel om te zien! Action figures hier, Funko Pop! daar, geweldigheid overal. We begonnen een praatje met de verkoper, en kwamen er al snel achter dat de Toy Boys aanwezig zouden zijn op de Dutch Comic Con. Hoe meer ik over Comic Con hoor, des te banger ik voor mijn portemonnee ben, maar dat komt vast allemaal goed. Hopelijk. Bij de Toy Boys kocht ik een klein Dragon Ball Z gogo figuurtje omdat mijn broertje hier fan van is, maar verder hield ik me in. Blijkbaar niet erg genoeg, omdat ik nu al het plan heb om deze zondag, een week later, terug te gaan om toch de Sam Winchester Funko te kopen. Oeps.

2. Popshop – Haarlem

Hoe wist ik niet dat deze winkel bestond? Dat bleef ik mezelf afvragen terwijl Joost en ik door de winkel struinden. Hoe wist ik niet dat er zo’n prachtige winkel nog geen twee kilometer van mijn huis vandaan was? Popshop is een winkel die bekend staat om zijn punkartikelen, waardoor ik dacht dat de winkel niets voor mij was. Je begrijpt dus mijn verrassing

ipp

toen ik binnenkwam en dit zag. En dit zijn nog niet eens alle Funkos. Echt waar! De Popshop blijkt gespecialiseerd in Funko pops!, en zelfs bekend te staan als Funkopopshop Haarlem. Ik herhaal, hoe wist ik dit niet?! Naast Funkos hadden ze veel fandomkleding zoals Pokémon en Starwars kersttruien, en er was gewoon zo veel te zien dat ik mijn ogen haast niet kon geloven. Zo moet ik ASAP terug naar de Popshop om alle Funkos nog een keer uitvoerig te bekijken. Want ja. Prioriteiten. Ook de Popshop zal op Comic Con zijn, als ik het goed heb, dus daar moet ik dan zeker langs! Bij de Popshop kocht ik twee buttons, die laat ik later zien.

 

3. Boekwinkel Scheltema – Amsterdam

“Ik ga geen boeken kopen vandaag.”

IMG_20151219_213638Je kan één zin met gemak uitroepen tot quote van de dag, en dan is het deze wel. Vol overtuiging deelde ik mee dat ik niet van plan was om boeken te kopen. Ik zou het niet doen. Echt waar, geen pagina. Dus, hoe krijg ik het dan toch voor elkaar om met twee nieuwe boeken naar buiten te IMG_20151222_161413.jpglopen? Nou, het was niet mijn schuld! Bij Simon vs. the Homo Sapiens Agenda kwam ik erachter dat dit de nieuwe editie is, waar ik in geciteerd wordt (!!!!), dus natuurlijk moest ik die hebben. En De Fixer is tweedehands en dus goedkoper, maar nog helemaal mooi. Ik wil dat boek al zo lang hebben, dus kocht ik het. No regrets.

 

 

 

4. American Book Center/ABC – Amsterdam 

Eindelijk was het dan zover. Het moment waar we al de hele tijd naar uitkeken: het Skype gesprek met Sara Raasch! We waren aan de vroege kant, dus eerst gingen we nog even de ABC in. Hier liet ik ze de hardcover van Snow like Ashes voor mij bestellen, want, nou ja, hij is mooi. Daarna gingen we door naar de ABC Treehouse, waar het gesprek zou plaatsvinden. We waren de eersten, en stonden nog gezellig te kletsen met degene die het gesprek organiseerde, toen hij opeens een tas tevoorschijn haalde. Hij graaide erin en legde met de uitleg “ARCs. Kies er maar een,” de boeken op tafel. Ik kon mijn oren (en mijn ogen, laten we welwezen) niet geloven! IMG_20151222_161554.jpgMeteen werd mijn blik door een bepaald boek getrokken. Rebel of the Sands, DE meest besproken ARC onder Amerikaanse boekbloggers, lag daar zo voor het oprapen! Ik bied nu al mijn verontschuldigingen aan voor iedereen die ik in mijn panische staat om het boek te pakken verwond heb. Het was niet de bedoeling. Sorry. Maar ik bedoel, kijk dan! Dit boek is zo cool, de titel staat niet eens op de voorkant. Voor de mensen die niet bekend zijn met ARCs, dit zijn Advanced Readers Copies, vergelijkbaar met leesexemplaren. Deze worden opgestuurd naar bloggers en boekwinkel eigenaren en zo, zodat ze het boek kunnen lezen en recenseren voor het uitkomt. Rebel of the Sands bijvoorbeeld komt in februari of maart, EN IK HEB HEM AL. Ik kon wel IMG_20151222_161537.jpgjanken van geluk. Toen, onder het genot van een plakje geniale cake, begon het gesprek. Helaas was er naast Joost en mij maar een ander persoon, maar dat maakte het er niet minder gezellig op. Wat is Sara Raasch een leuke vrouw! We hadden het over vanalles en nog wat, en we kregen haar zelfs zo ver om ons de link naar haar Zutara fanfiction te sturen. Ja, het gesprek was wild. Naast ARCs waren er ook drie gesigneerde boeken opgestuurd, en aangezien we maar met z’n drieën waren kregen we ook alle drie een boek mee. Aaaah! Natuurlijk kwam het voor ons deze keer uitstekend goed uit dat er maar drie mensen waren, maar ik moedig iedereen zeker aan om ABC in de gaten te houden voor komende Skype gesprekken. Er komen er namelijk zeker meer, en het is zo ontzettend leuk en gezellig!

5. Grote groep willekeurige winkeltjes – Amsterdam

IMG_20151222_161849.jpgWe gingen winkels in zonder echt gericht meer ergens naar op zoek te gaan. Het was echt fijn. In een van die winkels vond ik een Thor, Captain America en Spider-man button, die natuurlijk perfect pasten bij mijn Iron Man button die ik kocht bij de Popshop. Ook van de Popshop kwam de Order of the Phoenix button, en die past er niet helemaal bij, maar ach, dat maakt niet uit. Harry Potter is altijd goed!

 


 

ipp

Dat was het alweer! Wow, wat heb ik een geweldige dag gehad. Ik kan het ook zeker aan iedere fanboy of fangirl aanraden om een keer op fandom avontuur te gaan! Aan het einde van de dag was ik helemaal kapot, maar op een goeie manier. Ik denk dat mensen die veel sporten zich zo voelen, maar ik weet het niet zeker. In ieder geval ben ik super blij met mijn gekochte en gekregen boeken, en heb ik een geweldige dag om op terug te kijken, in Amsterdam, maar ook in eigen stad. Ik ga zeker terug naar de Toy Boys en de Popshop, en ben super blij dat ik deze nieuwe favoriete plekken heb mogen ontdekken! Ik ga ervan uit dat ik deze plekken nog vele jaren met veel plezier ga bezoeken, en dat vooruitzicht maakt me te gelukkig voor woorden.

 

0 Comments

 1. Ik denk nog steeds dat Utrecht meer leuke winkeltjes heeft. Subcultures, de stripwinkeltjes (hoewel Haarlem daar de naam voor heeft), NeverNeverland, en hier en daar ook leuke boekwinkels natuurlijk. Al ligt het er misschien aan wat je onder je fandom rekent. Een hobbit-cape en een dwarven axe bijvoorbeeld.

   1. Nou ja, Dutch Comic Con is toch in Utrecht? Maar veel winkels uit Utrecht zullen daar ook wel staan. Al zijn er natuurlijk ook nog een heleboel andere leuke winkeltjes in Utrecht die daar niet staan 😉
    Heb over de niet-stripwinkels (dus: waar kun je lekker eten kopen voor boodschappen in Utrecht XD) een paar stukjes op mijn weblog geschreven.
    Verder heb je ook de Slegte/Broese met een grote tweedehands afdeling in Utrecht, zoals eerder genoemd de stripwinkels (Neverneverland heeft vooral bordspellen, maar ook een grote kast vol manga in het Engels en Japans), meerdere kleine boekwinkeltjes, winkeltjes met naaispullen (mijn andere grote hobby), kringloopwinkels en een weggeefwinkel (waar ze ook heel veel kasten vol met boeken hebben, dus gratis!), etc 😀 Dus ja, Utrecht is inderdaad leuk winkelen (en niet alleen omdat ik er woon).

    Ik weet zelf nog niet of ik naar DCC ga, heb net op de site gekeken en van de bekende mensen zit er niet perse iemand tussen die ik graag zou ontmoeten, en het programma staat verder nog niet online. Ik zie het wel 😛

 2. Pingback: December Bookhaul | All The Feels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.