Het is 6 december, en voor de mensen die de twitter van Blossom Books in de gaten houden is het al duidelijk wat er staat te gebeuren; de Twelve Days of Blossom Books Christmas gaat beginnen! Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb, dit is een soort estafette waar 12 (duh) blogs aan meedoen, en elke dag plaatst een nieuwe blog een post over de opdracht die ze ontvangen hebben. Omdat ik samen met Blossom Books deze blog tour organiseer, mag ik de aftrap doen, en man, wat vind ik dit ongelooflijk spannend! Het is heel raar om mee te maken dat iets wat ooit gewoon een idee in je hoofd was nu opeens echt uitgevoerd gaat worden. Ik zou niet blijer kunnen zijn met de opdrachten, of met de zorgvuldig gekozen 11 andere bloggers, en hopelijk vinden jullie het allemaal even leuk als ik!

Okay, laten we beginnen. Mijn opdracht luidt:

Steeds vaker hoor je over ships tussen personages uit verschillende boeken. Als jij zo’n ship zou moeten samenstellen met BB personages, hoe zou deze ship er dan uitzien? (Gideon en Alina, Clark en Warner, etc)

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat ik deze opdracht zou vervullen begon ik al met nadenken over mijn antwoord. Ik kon namelijk niet zomaar met een ship komen, nee. Zo’n opdracht moet je natuurlijk uiterst serieus nemen. Zo serieus zelfs, dat ik op een gegeven moment mentaal lijstjes ging maken van alle mannelijke en vrouwelijke personages uit alle Blossom Books boeken die ik gelezen had.

Toen realiseerde ik me iets.

Blossom kondigde net #Strijdvoordiversiteit aan. Hoezo, jongen met een meisje? Twee jongens of twee meisjes kon ook!

Toen ik eenmaal zo begon te denken duurde het niet al te lang voordat ik mijn ultieme droomkoppel gevonden had: Noah uit Ik Geef je de Zon en Simon uit Simon VS. de verwachtingen van de rest van de wereld

Mensen. Deze ship is gewoon perfect.

Allebei praten ze liever niet over hoe ze zich echt voelen over hun geaardheid. Noah omdat hij ermee worstelt en het zelfs niet eens helemaal zeker weet, Simon omdat hij gelooft dat het geen zin heeft om het aan mensen te vertellen. Immers, hij is altijd zo geweest. Als hij het vertelt gaan mensen wel anders tegen hem doen, maar er verandert helemaal niks aan hoe hij is. Als het eigenlijk niks verandert, waarom zou je het dan zeggen?

Ik denk dat deze twee heel veel aan elkaar zouden kunnen hebben. Allebei zijn ze wat rustiger, een beetje teruggetrokken, en hebben ze een enorme creatieve passie. Noah houdt van tekenen, Simon zit bij de theater club op school. Maar ook op het vlak van zelfacceptatie. Vooral Noah worstelt met het idee dat hij zo is, en ik denk dat als hij iemand zou hebben die net als hij was, hij veel beter met de situatie en met zichzelf zou kunnen omgaan. Voor Simon zou het denk ik ook makkelijker worden om te delen dat hij op jongens valt. In plaats van te denken aan de reacties van mensen en hoe ze zich anders tegenover hem zouden gedragen, zou hij vooral blij en trots zijn om de hele wereld te laten weten dat hij en Noah een stel waren.

Ja, Noah en Simon zijn het voor mij helemaal. Ik ship het dan ook niet een beetje, maar gewoon echt hard. Heb jij ook een ship dat bestaat uit twee personages uit verschillende Blossom Books boeken? Onderaan staat een winactie, waar je met jouw antwoord gave non-book items kan winnen!

Voordat ik doorga met de winactie zal ik eerst het stokje doorgeven aan de volgende blogger. Morgen (7 december) zal op de GEWELDIGE blog De Pagina Omslaan een post online komen met de vraag: Als jij een bende zou moeten samenstellen, net als Kaz in List en Leugens, welke BB personages zou je dan meenemen en waarom? Ik heb Sanne’s blog eerder voorbij zien komen, zonder er verder echt naar te kijken. Voor deze blog tour leek dat me toch wel handig, dus ik ging een paar stukjes lezen. Jongens, ik denk dat ik een blog-crush heb. Goeie recensies, leuke andere posts en een gezonde hoeveelheid enthousiasme. Ik ben fan, en kijk dan ook uit naar de post van morgen!


Zoals ik al zei, de winactie. De komende twaalf dagen zal er elke dag een winactie online komen op de deelnemende blogs, volledig gesponsord door Blossom Books. Vandaag mag ik twee magnetische boekenleggers weggeven, namelijk die met de tekst Professional Fangirl en Sorry, I only date fictional characters. In het enige goede plaatje dat ik kon vinden heb ik zeer vaardig aangegeven om welke boekenleggers het gaat.

Boekenleggers die ik weg mag gevenWat moet je doen? Simpel.

Vertel in een comment wat jouw ship bestaande uit twee Blossom Books personages uit verschillende boeken is. Iedereen die een reactie achterlaat met een ship erin doet mee in de loting. Op vrijdag 18 december trek ik de winnaar. Deze winactie is open voor IEDEREEN!

Veel succes met het bedenken van een ship, en hopelijk zijn jullie morgen ook allemaal weer van de partij op De Pagina Omslaan!

 

 

 

0 Comments

  1. Rosalie

   Leuk artikel! (Want iets met Blossom Books is altijd leuk, haha)
   Mijn ship is Gwendolyn Shepherd (edelsteen trilogie) met Wells uit de 100. Ze zijn allebei heel avontuurlijk en hebben een beetje een apart leven(tijdreizen en op de verwoeste aarde wonen) en hoewel ik Gideon & Gwendolyn ook zeker ship denk ik dat Gwendolyn ook goed bij Wells zou passen. (maar eigenlijk ship ik Wells en Clarke ook…#troubles) Ze zijn allebei ook nog eens heel lief én mijn favo personages. Die boekenleggers zijn trouwens echt heel leuk!

 1. Noah en Simon lijken samen perfect! (Ook al heb ik Simon nog niet gelezen, maar wat ik hoor van alle reacties) Het is wel een beetje zielig voor (…) …
  Wat zou mijn BB ship zijn? Ik heb echt geen flauw idee. Ik zou eigenlijk Noa en Peter zeggen van Project Persefone, maar dat is uit dezelfde serie dus dat kan niet…
  Warner en Jude? Nee, dat lijkt me stom. Joe en Jude? Nee, dan is Jude niet meer met (…). Wat heb ik eigenlijk met Jude? WIl ik haar met iemand anders shippen? Nee! Dus waarom komt ze steeds bij deze cross-over ship?!
  Ik zou de Duisterling en Warner zeggen, maar die zijn beiden niet homo, dus dan maar de Duisterling en Juliette? Ze zijn beiden een gevaarlijke kracht, willen beiden heersen over hun land/wereld en zijn beiden van binnen gebroken…
  Dus voortaan ship ik de Duisterling en Juliette? Oké. Wauw. Ik had nooit gedacht dat ik hen ooit samen zou shippen…

  1. Oeeeh, die ship vind ik interessant!
   Ik heb je bericht eventjes aangepast, omdat de namen die je noemt door sommigen als spoilers kunnen worden opgevat. Iedereen die de boeken heeft gelezen weet wel nog steeds waar je het over hebt, hoor, en ik ben het volmondig met je eens!

   Als Simon uit is moet je het lezen en het dan met me eens zijn dat Noah en Simon meant to be zijn

   1. Ik was helemaal vergeten dat sommige mensen deze boeken nog helemaal niet hebben gelezen! Ze zijn gewoon zo goed…
    Het waren inderdaad spoilers, bedankt dat je mijn bericht hebt aangepast!
    Ik ben super benieuwd naar Simon en dat idee met die twee covers vind ik ook helemaal geweldig (alleen wil ik wel de blauwe hebben). Als ik Simon uit heb, heb ik nog iets om op te verheugen: Becky Albertalli ontmoeten op Yalfest! Ga jij daar ook heen? Ik denk het wel, omdat je een Blossom Books-ambassadeur bent, maar ik vraag het toch, voor de zekerheid.
    O, en ik heb mijn naam een beetje aangepast.

    1. Haha, ik dacht inderdaad al dat het zoiest was. Ik haalde ze er maar gewoon uit voor de zekerheid!

     Simon is ZOOOOOO goed!
     Natuurlijk ga ik! IK KAN ECHT NIET WACHTEN IK HEB ER ZO VEEL ZIN IN!
     Ik email af en toe met Becky (jaja, ik heb connecties :P) en ze was helemaal enthousiast dat ze mij kon gaan ontmoeten en toen moest ik zeg maar bijna huilen want ik ben juist super enthousiast om HAAR te ontmoeten. Wat een leven. Sorry, waar hadden we het over?
     OH JA YALFEST
     In welke activiteit groep zit jij? 😀

   2. Ik zit in workshop D, kalligrafie. Jij?
    Een paar maanden terug zag ik ergens dat Becky iemand die Eline heette de hardcover van Simon had gestuurd met een paar goodies en ik had bij die boekenclub van Lobsters bij Boekhandel Stevens het vermoeden dat jij dat moest zijn.
    Hoe ben je eigen met haar in contact gekomen? Om de een of andere reden denk ik altijd dat schrijvers net zoals filmsterren moeilijk bereikbaar zijn. Ik heb geen idee waarom ik dat denk, maar dat lijkt me echt tof om met een schrijver via internet te kunnen praten en dan in het echt te ontmoeten en dat ze je dan ook kent! Hoe het met herkennen gaat weet ik niet, maar één ding weet ik wel. Als ze je niet herkent is dat awkward, omdat je haar wel kent en zij jou niet en dan zeg je zo wie je bent en even is heel erg stil en weet je niet wat je moet doen…
    Ik ben alvast aan het sparen voor Yalfest, want ik heb echt geen idee hoeveel geld ik die dag ga besteden. Veel, in ieder geval.

    1. C, foto’s, damn!
     JAAAAAA DAT BEN IK!
     Als ik een boek leuk vind, dan tweet ik er vaak over. Maar wat het echt begon is dat ik een fangirl mailtje stuurde. Vaak staan emails grwoon op auteur websites. Ze reageerde en POEF!
     Dat ik die hardcover won was stom toeval, en veel contact later was over Blossom Books en YALFEST. Maar, dat dus!
     Ik snap precies wat je bedoelt. Gewoon een keer een mailtje sturen, vinden ze hartstikke leuk! Tweeten en ze mentionen, ook altijd goed. Ze merken je echt wel op, en vinden het juist super gezellig! Zo ben ik ook mega fan van Jessica Khoury en Victoria Scott, en die kennen me ook bij mijn voornaam. Het kost tijd, maar is wel super leuk!

   3. Bij Yalfest hebben we dan wel volgens mij het fotomoment samen. 🙂
    Ik kan echt niet wachten om al die schrijvers te ontmoeten! Helaas mag je je boek niet laten signeren en krijg je zo’n onpersoonlijke bookplate, maar anders hadden we én van iedere schrijver die er komt een boek moeten kopen, omdat ze uit het buitenland komen en je ze waarschijnlijk maar één keer in je leven ziet én de hele dag met een stapel boeken moeten rondsjouwen wat dan nog zwaarder zou worden, omdat je nog tientallen andere boeken koopt.
    Bedankt met je info van dat mailtje sturen. Ik ben namelijk een grote fan van Seeker van Arwen Elys Dayton (maar helaas houdt iedereen die ik tegenkom niet van dat boek) en ik heb altijd al met iemand over het boek willen fangirlen, maar helaas kon dat dus niet. Ik zou haar een mailtje kunnen sturen… 😉

   4. Ik ga ook alleen! Nou ja, ik heb met iemand afgesproken, maar zij zit in workshop A en die loopt helemaal niet gelijk met workshop C en D… Maar is workshop C niet vloggen?
    Er is één ander iemand die ik ken die ook D doet, maar die kent weer een boel andere mensen die ook D doen en die ken ik weer niet…
    Ik weet dat er ook nog andere activiteiten zijn, maar is daar eigenlijk wel tijd voor? Ik denk niet dat dat fotomoment super lang duurt, maar je hebt als bezoeker die dag niet veel vrije tijd.

 2. Fieke

  Ik denk dat Kaz en Alina echt goed bij elkaar zouden passen. Ook al ship ik Malina en Kanej. Kaz en Alina denken op een heel andere manier, maar dat lijkt mij juist interessant. Kaz is gewoon badass, maar geeft wel om zijn land en Alina wil de wereld redden met haar krachten. Het komt er op neer dat ze allebei worldsafers zijn, helaas niet zonder tegenslagen. Het komt ook nog is goed uit dat ze op dezelfde wereld wonen 🙂

 3. E

  Ik vind nikolai uit de grisha trilogie met kenji uit de shatter me trilogie wel een goede ship.
  Ik vind ze wel wat van elkaar weg hebben hun humor gebruiken om moeilijk situaties iets plezierige te maken. Hun wil om te vechten voor de goede zaak. Al weet ik niet of ze het lang met elkaar uithouden en zou ook kunnen dat ze na een dag al gek van elkaar worden en elkaar proberen te vermoorden dat is ook een mogelijkheid

 4. Pingback: Twelve Days of Blossom Books Christmas: Dag 2 | De pagina omslaan

 5. Janita

  Oeh, dit is moeilijk! Ik ga voor Raven Stone en Kenji! Ze zijn allebei vindingrijk en slim en ik denk dat zij ook erg goed bij elkaar passen. Noah en Simon zijn ook een geweldig stel!

 6. Arwen

  Mijn ultieme Blossom ship is Kierian storm en Liv Silber. Beide zijn ze altijddurende opzoek naar oplossingen en zijn ze dol op raadsels oplossen. Natuurlijk hebben ze hier allebei hun eigen manier voor maar ik denk dat ze samen een geweldig kopel zouden vormen.

 7. Rani

  Nu we het toch hebben over #strijdvoordiversiteit ga ik voor Kaz Brekker uit List & Leugens met Nikolai Lantsov uit Dreiging & Duisternis en Val & Verlossing.
  Waarom?
  Simpel. Beide weten ze altijd wat te antwoorden. Ze zijn niet op hun mondje gevallen! Kaz is knap, Nikolai ook. Ze zijn onmogelijk slim en listig én ze weten iedereen, ondanks hun soms irritante gedrag, met hun charmes voor zich te winnen. Dan zijn ze toch de perfecte combinatie?!
  Niemand die moet denken – hè, ik weet niets te zeggen op dat betweterige gedrag of die listige manier van denken. Dat doen ze voor zichzelf.
  Kunnen ze met z’n tweeën tot in de oneindigheid tegen elkaar doorgaan.
  Zij lijken mij de perfecte ship.

 8. Toen ik de vraag zag, dank ik meteen aan Gwendolyn uit de Edelsteentrilogie met Nikolai uit the Grisha trilogie. Ik denk dat Gwen niet alleen voor zijn mooie uiterlijk zou vallen, maar ook voor zijn humor en zijn zelfspot. Daarnaast weet ik vrij zeker dat Nikolai Gwen met heel veel liefde zou ontvangen in Ravka en haar zou beloven dat er een geweldig avontuur op haar wacht!

 9. Paula

  Nu ik dit zo heb gelezen is er een heel nieuwe ship-wereld voor me open gegaan, mijn ultieme blossom-books ship is namelijk: Gideon de Villiers (edelsteentrilogie) en Keirran Storm (storm&stone). Waarom? Ze zijn allebei vrij vol van zichzelf en zijn getraind in hun “vakgebied”. Keirran zal met zijn gigantische hersencapaciteit Gideons ego helemaal naar de maan sturen, en Gideon zal met zijn gevatte opmerkingen een geweldige partner zijn voor Keirran. Kun je je al voorstellen wat voor spanningen er in de relatie zouden zitten?! 😉

 10. Ik ga voor Jude (van I’ll give you the sun obviously) en Sam (van Lobsters), omdat ze allebei vinden dat ze in de schaduw staan van andere mensen. Jude vindt dat haar broer beter is wat betreft kunst en dat ze hem nooit zal kunnen overtreffen, en Sam voelt zich super minderwaardig tegenover Pax en dat hij nooit zo zal kunnen zijn als Pax. (Ik spoiler niet echt toch?)
  Jude en Sam lijkt me daarom best wel een perfecte ship.

 11. Laura

  Mijn ship is Liv (Silber) met Joe (Storm & Stone). Ze zijn allebei grappig en gek tegelijk, ze schamen zich nergens voor en ik vind ze gewoonweg perfect.
  Joe is single, dus dat is geen probleem. Liv heeft al iemand in Silber, helaas vind ik niet dat ze bij elkaar passen. Ik ben sowieso geen grote fan van het personage zelf. Liv is heel erg into het detective gedoe, en Joe is zowat een detective dus dat is helemaal geweldig!

 12. Nina Huizen

  Oooeeh. Moeilijk moeilijk moeilijk. Eerlijk gezegd heb ik geen enkel idee, de opties zijn eindeloos. Ik zou eigenlijk de Duisterling en Juliette graag met elkaar zien om dezelfde redenen die de persoon volr mij heeft gezegd, maar sinds die al is gekozen kan ik het dus niet kiezen. Misschien Jacinda en de Duisterling. Gewoon omdat Jacinda in een draak kan veranderen en ik heb geen idee, het klikt gewoon zo goed. Zie je het al voor je, de Duisterling met zijn schaduw creatures en dan Jacinda ernaast vuurspuwend. Ik heb geen idee waarom ik vind dat ze zo goed bij elkaar passen, misschien omdat ze samen zo mooi zouden zijn. Jacinda in een rood oranje jurk gemaakt van drakenschubben en de Duisterling met zijn zwarte kleren. Maar ja, dat was mijn ship. Als gay couple zou ik of Gwendolyn en Liv nemen, of Nikolai en Kenji.

  – de Duisterling (De Grisha Trilogie), Juliette (Vrees Me Trilogie), Jacinda (Fireflight), Gwendolyn (De Edelsteen Trilogie), Liv ( Silber, het eerste boek der dromen, Nikolai (De Grisha Trilogie) en Kenji (Vrees Me Trilogie)

 13. Pingback: - Day 5: Twelve Days of Blossom Books Christmas + winactie! |

 14. Inge de Backer

  Oei dit is een moeilijke omdat ik nog niet zoveel boeken van Blossombook heb (moet dringend verandering in komen!), maar uiteindelijk vind ik het koppeltje in het verhaal van sky wel een tof koppel! Voor mij is dit al een toffe combinatie en moet er niks aan veranderen :p

 15. turtlebookwurm

  Is een ship altijd een liefdesrelatie? Of kan het ook een vriendschaprelatie zijn? Snap niet helemaal wat er nu precies mee bedoeld word, behalve dat je twee personen die goed bij elkaar passen bij elkaar zoekt (die anders waarschijnlijk niet met elkaar in contact zouden komen).
  Ik zou denk ik gaan voor; Yves Benedict en Nikolai (als vriendschap), ze zijn beide slim, creatief, gek op dingen maken en ontwerpen en met hun humor komt het vast ook goed.
  Maar Liv Silber en Kierian storm lijken mij ook goed bij elkaar passen, dromerig, afwezig, maar ook opmerkzaam, onderzoeken, overal oplossingen voor proberen te zoeken enz.

  1. Goeie vraag! Een ship is een internet term voor twee mensen die je samen ziet zitten, in een relationship dus. Een vriendschap noem je eerder een bromance. ‘OHGOSH I SHIP IT’ gil je als twee personages gewoon samen MOETEN komen want ze zijn voor elkaar gemaakt. Ik dacht altijd dat het betekende day je ze samen op een boot/ship kon zetten zonder andere mensen, en dat ze dan samen zouden wegvaren, helenaal gelukkig en zo. Maar, dus, ship is een liefdesrelatie 😛

 16. Nina Huizen

  Oooeeh. Moeilijk moeilijk moeilijk. Eerlijk gezegd heb ik geen enkel idee, de opties zijn eindeloos. Ik zou eigenlijk de Duisterling en Juliette graag met elkaar zien om dezelfde redenen die de persoon volr mij heeft gezegd, maar sinds die al is gekozen kan ik het dus niet kiezen. Misschien Jacinda en de Duisterling. Gewoon omdat Jacinda in een draak kan veranderen en ik heb geen idee, het klikt gewoon zo goed. Zie je het al voor je, de Duisterling met zijn schaduw creatures en dan Jacinda ernaast vuurspuwend. Ik heb geen idee waarom ik vind dat ze zo goed bij elkaar passen, misschien omdat ze samen zo mooi zouden zijn. Jacinda in een rood oranje jurk gemaakt van drakenschubben en de Duisterling met zijn zwarte kleren. Maar ja, dat was mijn ship. Als gay couple zou ik of Gwendolyn en Liv nemen, of Nikolai en Kenji.

  – de Duisterling (De Grisha Trilogie), Juliette (Vrees Me Trilogie), Jacinda (Fireflight), Gwendolyn (De Edelsteen Trilogie), Liv ( Silber, het eerste boek der dromen, Nikolai (De Grisha Trilogie) en Kenji (Vrees Me Trilogie)

  Mijn uiteindelijke ship is dus De Duisterling & Jacinda

 17. Pingback: Twelve days of Christmas + Win | Cinderellis

 18. Esther Greutink

  Wow, dat is een lastige vraag! Meestal ship ik mijn echte vrienden met fictional characters, maar fictional characters uit verschillende boeken koppelen, heb ik nooit aan gedacht (behalve die ene keer dat ik begon een fanfiction te schrijven over Sherlock en Hermione samen). Ik vond het heel moeilijk kiezen, maar uiteindelijk ben ik voor Gideon met Liv gegaan. Allebei Kerstin Gier personages, dus dat moet prima passen!

 19. Amber

  Jude & Xav 🙂 (uit Ik geef je de zon & Het verhaal van Crystal)
  Hun ship-naam wordt dan Xude of Jav.
  Ik denk dat Jude iemand nodig heeft die haar aan het lachen kan maken als ze een dipje heeft en daarvoor vind ik Xav perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.